Olipahan matsi Mansea vastaan. KoU kellisti viime kauden hopeamitalistit numeroin 2-1 (8-6, 5-8, s2-2, k2-1).

KoU jokeri Petteri Kortelainen iski ottelussa hurjat 1+9 lyötyä ja Mansen kollega Perttu Ruuska 1+8. Kunnarin mieheen Kossusta iski ottelussa myös Jesse Rantamäki ja Aleksanteri Huotari. Kortelainen johtaa superpesiksen lyöjätilastoa viikonlopun jälkeen 1+14 lyödyllä juoksulla ennen kestomenestyjiä Patrik Wahlsten (KPL 0+15), Jukka-Pekka Vainionpää (ViVe) 1+13 ja Perttu Ruuska (Manse) 1+13.  

   KoU:n joukkue on tarjonnut parasta viihdettä aikoihin kahdessa viimeisessä kotiottelussa Ankkureita ja Mansea vastaan ottamalla voiton molemmista otteluista. Perjantaina KoU matkusti Joensuun vieraaksi. Sieltä ei pisteitä ollut kotiin tuomisina, sillä JoMa voitti ottelun jaksoin 2-0 (4-2, 2-0). KoU:lla oli omat saumansa toisella jaksolla, mutta niissä kohdissa ei tällä kertaa onnistuttu. Tiukoista numeroista huomaa, että joukkue on tehnyt vahvaa työtä talvella, kun kärkijoukkueitakin pystytään kiusaamaan ja viemään niiltä jaksoja.

Pattijoki vieraaksi to 1.6., pelaako tähtilukkari Topi Still?

KoU pelaa tulevan viikon aikana kaksi äärimmäisen tärkeää kotiottelua. Torstaina 1.6. klo 18.00 Sähkökoje-Areenalle saapuu vieraaksi Pattijoen Urheilijat, Raahesta. KoU:n viime kauden joukkueesta Pattijoelle siirtyi etukenttämies Ville Veittikoski. Pattijoki ja Sotkamo ovat kärsineet viikonloppuna tammikuussa varusmiespalvelukseen astuneiden loppusodan kanssa. On hieman epäselvää vielä, pelaako huippulukkari Topi Still Sähkökoje-Areenalla. Sotkamon Aapo Komulainen ja Iivari Vihanto pelasivat jo maanantaina Kitee-ottelussa, joten Stillinkin osalta tilanne on voinut muuttua. Pattijoesta on saatava pisteitä, sillä seura kuuluu KoU:n päävastustajiksi etukäteisennustuksissa. Pattijoen joukkueesta kannattaa katseet kohdistaa myös kärkietenijä Mikael Mäkelään ja pääkotiuttaja Juuso Keski-Koukkariin.

Kaikki ensi tiistaina katsomoon huutamaan Seinäjoen Jymy-Jussit kumoon

Tiistaina 6.6. klo 18.00 otellaan taas kaikkien odottama ensimmäinen paikallisottelu Seinäjoen Jymy-Jusseja vastaan. Tämä ottelu on vaan se ottelu, jonka kaikkien Koskenkorvan fanien on nähtävä. Tuhat katsojaa menee lähes varmasti rikki, mutta koska saadaan vanhat 2000 katsojan fiilikset uudelleen esiin. KoU:n kannattajien orsikuorokin on ollut kevään hieman horroksessa, mutta kesäkuun koittaessa heidänkin suoritukset pykääntyvät ja Jussit sytyttää aina myös heidätkin. Olisiko nyt aika sinun ottaa naapuri, ystävä tai työkaveri mukaan ja lähteä kannustamaan paikallisotteluun Koskenkorvan joukkue hyviin suorituksiin. Ottelusta on varmasti tulossa sähköinen, sillä joukkueet tuntevat toisensa lähes läpikotaisin.

    Jussien stadion on ollut remontissa ja joukkue on aloittanut vierasottelukiertueella. Viikonlopun jälkeen Jymy-Jussit pitävät sarjan viimeistä sijaa yhdellä Kiteeltä otetulta pisteellä. Tuo paikka ei seinäjokisia tyydytä ja katse on varmasti ollut pudotuspeleissä runkosarjan jälkeen. Kossun on saatava Jussien kärki Raunio-Kontio-Marjamäki kiinni, sillä Jussien peli lepää heidän harteilla. Yksi kauden yllättäjiä on ollut myös JymyJussien uusi jokeri Aapo Hiltunen, joka on lyönyt 50%:n tehoilla 7 juoksua tällä kaudella.  Pelinjohtaja Jussi Parvikin on väläytellyt ajoittain hallikaudella yllätysvienneillä ja -otoilla, mitä aikaisempina vuosina ei juurikaan ole nähty.

Itä-Länsi ottelut 2024 myönnettiin Jyväskylään, mutta koska on Ilmajoen vuoro?

Kauden 2023 pesäpallon arvo-ottelu Itä-Länsi pelataan Sotkamossa elokuun ensimmäisenä viikonloppuna. Kauden 2024 Itä-Länsi otteluiden järjestämisoikeudet myönnettiin Jyväskylälle. Arvo-otteluiden myöntämisperusteissa painoa annetaan useasti juhlavuosille sekä stadioneiden ja olosuhteiden parantamiselle. Jyväskylän Hippos ehostuu urheilualueena entisestään ja uudella pesäpallostadionilla pääsee esittäytymään vuoden 2024 parhaat pelaajat perinteisessä pesäpallokaupungissa. Jyväskylän Kiri ja Kirittäret ovat tuoneet kaupunkiin yhteensä 23 Suomen mestaruutta, viimeisin naisten kulta vuonna 2022.

     Ilmajoella ei ole järjestetty koskaan pesäpallon miesten ja naisten Itä-Länsi ottelua. B-juniorit ovat otelleet Koskenkorvalla kertaalleen vuonna 2002 Seinäjoen isännöidessä aikuisten otteluita. Välillä Ilmajoen kunnan kanssa käydyissä keskusteluissa esiin on nostettu myös mahdollisen arvo-ottelun hakeminen paikkakunnalle. Se vaatisi satsauksia Koskenkorvan stadioniin, mihin yksin seuralla ei ole rahkeita. Mutta keskusteluissa ajatus kannattaa pitää, sillä Ilmajoki ansaitsisi joskus myös tämän arvo-ottelun ja noin 5 tuntia suoraa lähetystä paikkakunnalta. Tiesitkö muuten, että 2027 tulee kuluneeksi 60 vuotta Ilmajoen Kisailijoiden ensimmäisestä mestaruussarjapronssista. KoU täyttää 2030 kunniakkaat 85 vuotta ja vuonna 2031 tulee kuluneeksi 60 vuotta ensimmäisestä Ilmajoen Kisailijoiden Suomen Mestaruudesta. Olisiko näistä vuosista joku ensimmäisen ilmajokisen Itä-Lännen paikka. Miettikää tätä myös kunnan isät ja päättäjät.

Pompun viikon yhdeksikkö 31.5.2023

1. Elmeri Koivusalmi, 3V, AA 2. Anttoni Jakobsson, 2P, KoU 3. Jesse Rantamäki 2K, KoU 4. Aleksanteri Huotari S, KoU 5. Teemu Kinnunen, L, ViVe 6. Olli Heikkala, 3P, ViVe 7. Atte Kontio, JyJu, S 8. Mikael Penninkangas, 3K, AA  9. Matti Latvala, 2V, KPL 10. Tuomas Raunio, JyJu 11. Patrik Wahlsten, KPL 12. Petteri Kortelainen, KoU PJ Antti Kuusisto 2PJ  Juha-Pekka Soini SMJ 1-pesis

Seuraa nämä ottelut: to 1.6. klo 18 KoU – PattU, Raahe ja ti 6.6. klo 18 paikallisottelu KoU – JyJu, Seinäjoki