Voittokulku jatkuu. KoU otti torstaina arvokkaat kaksi pistettä Pattijoen Urheilijoista. Voitto kirjattiin numeroin 1-0 (2-2, 3-1).

Ilahduttavinta oli myös toisen jokerin lyöntivire, sillä Marko Pelkonen löi ottelussa neljä juoksua yhden tullessa harhaheitolla. Pelkosen lyönneillä on tullut kauden alusta kuitenkin kolme pistettä Kossun kuudesta pisteestä. Eli voidaan ilolla todeta, että kotiuttajajokerikaksikko Kortelainen ja Pelkonen ovat olleet miehiä paikoillaan. Kortelainen ja lukkari Hakomäki olivat poissa ottelusta pienten loukkaantumisten vuoksi. KoU on tällä hetkellä sarjassa kahdeksantena saldona kolme voittoa Alajärvestä, Pattijoesta ja Tampereesta. Tappiot on kärsitty sarjan kärkikolmikolle Sotkamolle, Joensuulle ja Kempeleelle.

Vimpeli vastassa sunnuntaina klo 17

KoU pelasi eilen tiistaina paikallisvastustajaa JymyJussia vastaan. Perjantaina käydään Mansen vieraana Tampereella ja sunnuntaina vastaan kiilaan kotiluolassa Sähkökoje-Areenalla juoksee viime kauden Suomen mestari Vimpelin Veto. Antti Kuusiston suojateille on luvassa todellinen testi Vimpelin myötä. ViVen pelinjohtokaksikko Niskanen-Tyynelä pystyy pelaamaan koko joukkueella. Jos ykköskärki ei toimi, menestystä haetaan kakkoskärjestä.

Vimpelissä pelinkehityksessä voidaan nostaa esille yksi kova nimi, ihmemies Kari Kleemola. Vimpelissä ”Kleemolan Mylly” tuottaa uusia pelaajia liukuhihnalta, ei voi kuin ihailla. Viime kaudella Alekseli Lassila ja Vihriälän pojat. Tänä vuonna pelipaikan kentältä nuorista on ottanut kuuluisan Mannin painijasuvun jäsen Veeti Kortehisto. Muilla seuroilla olisi paljon opittavaa Vimpelin kyvystä saada jalostettua junioripelaajista pääsarjatason pelureita. KoU:lla on ViVe:ä vastaan kuitenkin omat mahdollisuudet. Alajärvi kiusasi toisen jakson Vimpeliä vastaan. Kaikki lähtee kuitenkin tiiviistä ulkopelistä

Juniorileirit alkavat heti koulujen loputtua

Pesisleirit alkavat tulevana viikonloppuna Rauman alueleirillä. KoU:sta suuntaa Raumalle kaikkiaan kuusi joukkuetta. Korona jätti jälkeensä erittäin hyvän käytännön koskenkorvalaiseen pesäpalloiluun, sillä Kuortaneen Säästöpankkisäätiö lahjoitti kaikille joukkueille striimauslaitteet. Näin Rauman leiriltä kaikki KoU:n joukkueiden 36 ottelua näkyy kotikatsomoon joukkueiden OmaSP live YouTube -kanavilta. Rauman jälkeen KoU joukkueita lähtee pienempien Kokemäen ja E-ikäisten idän alueen Jyväskylän Kunnari-leirille. Valtakunnan leirit pelataan heinäkuussa Kankaanpäässä (E), Joensuussa (D), Oulussa (C) ja Haminassa (G,F).

Koskenkorvan Urheilijoille myönnettiin valtakunnallinen Suurleiri vuodelle 2025. Tavoitteena seuralla on järjestää kautta aikain isoin D-ikäisten (13-14v.) leiri pääpaikkoina Ilmajoki ja Kurikka. Duaalimallissa Ilmajoelta ja Kurikasta löytyy alle 30 minuutin ajomatkan sisällä 20 tekonurmikenttää ja kymmenkunta laadukasta hiekkakenttää. Näin seura pystyy ottamaan ensimmäistä kertaa leirille kaikki sinne haluavat joukkueet. Tähän saakka leireille pääsee ensimmäisen puolen tunnin aikana ilmoittautuneet.

D-ikäisten leirijoukkueiden määrä on useasti jouduttu rajoittamaan 120 joukkueeseen. Ilmajoki-Kurikan leirille pystytään ottamaan ennakkoajatusten mukaan jopa 200 joukkuetta. Leirit ovat isoja ponnisteluja seuroille, mutta ne tuovat myös taloudellisia puskureita seuran junioritoimintaan vuosiksi eteenpäin. Talkoolaisia hommat vaatii, mutta siihen on tähän saakka kiitettävästi tekijöitä löytynyt. Tätä kirjoittaessa Pomppu oli matkalla junioreiden kanssa pelireissulle. Kun kysyi poikajunioreilta, mikä on parasta leireillä, saatiin seuraavia vastauksia: disco, joukkueessa mukana olo, yhdessäolo, leiriruoka, pelaaminen, kaverit, leirifiilis, uiminen, leiribussimatkat, tytöt, koulussa majoittuminen sekä musiikin kuuntelu porukalla.

Talkoolaisia tarvitaan moneen hommaan

Koskenkorvan Urheilijat on harvinainen seura, sillä toiminta perustuu lähes täysin talkootyöhön. Samoin on Ilmajoen muilla yhdistyksillä, sillä vain harvoilla on palkattua henkilökuntaa. KoU:n lähes 1,0 M€ vuosittainen liikevaihto ei tule ilman innokkaita ja sitoutuneita kökkäläisiä. Seuran yksi tulonlähde on perjantain bingo urheilutalolla. Sitä pyörittää noin 20 hengen porukka. Kerran kuukaudessa noin 30 hengen porukka suuntaa kohti Seinäjoen Puutarhaa ja siellä on 10 vuotta tyhjennetty kurkkutarhoja.

Yleisurheilun lasten sarjakilpailut, pesäpalloilun edustusjoukkueen rahojen kerääminen, pesäpalloilun yli 10 juniorijoukkueen toiminta ja sen rahoitus sekä kuntojaosto toiminta kerää yhteen noin 100 henkilöä. Pelkästään superpesisotteluiden läpiviemiseksi tarvitaan 30 vapaaehtoista. Juniorivetäjiä tarvitaan aina lisää ja nyt uutena tulee vielä Ahonkylän Ankkojen pesistoiminnan käynnistäminen. Jos joku haluaa mukaan, olkaa rohkeasti yhteydessä ilmajokisiin yhdistyksiin. Kaikki tekevät hienoa työtä lisäämällä kuntaan tekemistä ja elinvoimaisuutta.  

Pompun viikon yhdeksikkö 6.6.2023

1. Elmeri Koivusalmi 3P, AA 2. Anttoni Jakobsson 2P, KoU 3. Elmeri Anttila 3K, ViVe 4. Mikko Huotari 1V, KoU 5. Miika Keski-Petäjä L, JyJu 6. Atte Kontio S, JyJu 7. Mikko Kanala 2V, ViVe 8. Jesse Rantamäki 2K, KoU 9. Olli Heikkala 3V, ViVe 10. Marko Pelkonen, KoU 11. Aapo Hiltunen, JyJu 12. Jere Saukko ViVe  PJ Antti Kuusisto 2PJ  Toni Juurakko (APV, 1-peiss)

Seuraa nämä ottelut: pe 9.6. klo 18 Manse Pp, Tampere – KoU  ja su 11.6. klo 17 KoU – ViVe