Pommpuja on Ilmajoki-lehdessä viikottain julkaistava juttusarja, joka pureutuu pesikseen erityisesti KoU:n näkökulmasta.

Pesiskesä on nyt virallisesti käynnistetty Koskenkorvan Sähkökoje-Areenalla. Koskenkorvan joukkue aloitti kautensa 0-2 tappiolla sarjan yllättäjäksi kaavaillun Kempeleen kurittaessa isäntiä. Valtakunnan isoimman kaappauksen (Tuomas Jussila, Manse->KeKi 4v. sopimus) pelaajamarkkinoilla tehnyt Kempele on nyt myös muualla suurennuslasin alla, voidaanko tällaisella konseptilla saavuttaa paikka esim. mitalipeleissä. Ensimmäinen peli oli ainakin vakuuttava.

Aurinkoisessa säässä pelatussa ottelussa oli taas fiilis, että tätä ollaan koko pitkä talvi odotettu. Lopputulos ei kuitenkaan ollut varmaan joukkueen eikä yleisönkään mieleen. Mutta pelissä oli hyviä elementtejä ja voittoja on varmasti tulossa pitkin kautta. Samalla tuli todistettua, että pesis kuuluu vahvasti seutukunnan elämään. Otteluisäntänä toiminut Ilmajoki kunnioittaa myös vahvoja pesisperinteitään olemalla mukana yhtenä KoU:n kumppanina koko kesän.

Tunnetta luvassa seuraavan viikon aikana, Alajärvi ja Manse vieraaksi kotiluolaan

Koskenkorvan joukkueen kausi jatkuu helatorstaina vierasottelulla Sotkamossa. Koskenkorvan joukkueeseen täksi kaudeksi Sotkamosta tulleet Niko Tuikka ja Aleksanteri Huotari haluavat varmasti poistua Sotkamosta hyvä peli takataskussa pelattuna. Pisteen tai pisteiden hakeminen Sotkamosta ei ole mahdotonta, kun vaan oma peli saadaan virheettömäksi ja ilmaisilla ei anneta juoksuja. Sotkamon joukkueessa osa armeijassa olevista pelaajista saattaa olla vielä loppusotimassa. Tämä tietänee myös Aleksanteri Huotarin pikkuveljelle Samuelille debyytin Jymyn paidassa.

Toukokuun otteluiden helmi on su 21.5. klo 17 alkava Koskenkorva-Alajärvi -ottelu. Alajärvi on aloittanut superpesiskauden rökäletappiolla Vimpellleja voitolla Imatrasta. Ottelusta on varmuudella tulossa yleisöystävällinen. Nyt on aika loppujenkin pesisfanien herättävä ja lähteä kannustamaan härkälaumaa voittoon. Ja nähdään joko ensimmäinen yli 1000 katsojan peli näkee päivänvalon.

Viikon päästä keskiviikkona 24.5. klo 18 saamme vieraaksi Mansen paidassa pelaavan, oman seuran ja Ahonkylän kylän kasvatin Juha Puhtimäen. Manse -ottelut ovat aina olleet värikkäitä kapellimestari Puhtimäen johdolla. Otteluun uusiin VIP-tiloihin on myyty jo ennätysmäärä yrityspuolen ennakkolippuja. Samassa ottelussa Juha Puhtimäki paljastaa uuden KoU:n alaisen Ahonkylän Ankat -pesisjoukkueen tulevan logon ja kylän junioripesiksen toimintasuunnitelmaa. Ja Pomppuja veikkaa 6 pisteen viikkoa: SoJy-KoU 2-1, KoU-AA 2-0 ja KoU-Manse 2-1.

KoU E-juniorit tekemässä hyvää

KoU E kulta on päättänyt hakea tasonmittausta pohjoisesta. Joukkue pelaa tänään ke 17.5. klo 12.00 ainutlaatuisen hyväntekeväisyysottelun Haapajärvellä paikallista Pesä-Kiilojen E-poikien joukkuetta vastaan. Ottelu televisioidaan monikameralähetyksenä Ruutu+ -kanavan kautta ja se on kaikkien katsottavissa veloituksetta. Saa nähdä tutiseeko KoU:n poikien puntit TV-pelissä vai annetaanko keskipohjalaisille ote pohjalaisesta pesiksen oppikirjasta.

KoU:n E-juniorit vetoavatkin vielä ilmajokisiin pesisfaneihin ja kannustaa teitä ostamaan 10€ kannatuspääsylipun otteluun uudesta KoU ticketmaster verkkokaupasta. Otteluun on kerätty jo lähes 10.000 € yhteistyökumppanuudet ja kaikki Haapajärven 1500 koululaista saapuvat Ronkaalaan katsomaan peliä. Koko tuotto lipputuloineen lahjoitetaan Ukrainaan sotaa pakoon lähteneille lapsille ja nuorille heidän liikuntaharrastusten ylläpitämiseen.

Pari pesispähkinää Koskenkorvan ja Haapajärven väliltä

E-poikien ottelusta innostuneena Pomppuja lähti muistelemaan menneitä. Koskenkorvan ja Haapajärven miesjoukkueiden välillä on ollut ainakin kaksi kuumaa koitosta. Koittakaahan muistella, mitä on tapahtunut joukkueiden välillä kesällä 1989, missä HP-K otti KoU:sta 7-6 voiton? Mikä ottelu oli kyseessä? Toinen historiankirjoihin jäänyt ottelusarja seurojen välillä on pelattu syksyllä 1998, jolloin ratkaiseva ottelu KoU – HP-K päättyi kotijoukkueen riemukkaaseen 2-1 jaksovoittoon. Mikä ottelu tässä oli kysymyksessä? Ja vihjeeksi toiseen kysymykseen voidaan antaa se, että KoU:n nykyinen pelinjohtaja Antti Kuusisto pelasi päivää aikaisemmin uransa ensimmäisen superpesisottelunsa Haapajärvellä KoU:n paidassa.

Pompun viikon yhdeksikkö 17.5.2023

1. Elmeri Koivusalmi 3p, AA 2. Joni Rytkönen* S, JoMa 3. Elmeri Anttila 3K, ViVe 4. Juho Hakomäki L, KoU 5. Matti Latvala 2V, KPL 6. Anton Peltomäki 3V, JyJu 7. Juho Heikkala 2P, ViVe 8. Toni Marjamäki 1V, JyJu 9. Tuukka Etula 2K, AA 10. Jukka-Pekka Vainionpää, ViVe 11. Jere Saukko, ViVe 12. Jesse Rantamäki, KoU PJ Tomi Niskanen, ViVe, KoU 2PJ Petrus Puputti, KoU *asuu osittain Pohjanmaalla

Seuraa nämä ottelut:

ke 17.5. klo 12 HP-K–KoU E kulta (TV-peli), to 18.5. klo 17 SoJy-KoU, su 21.5. klo 17 KoU-AA, ke 24.5. klo 18 KoU-Manse