Koskenkorvan Urheilijoiden superpesismiehistö otti sunnuntaina lähes 900 katsojan edessä 2-1 (1-0, 5-6, s0-0, k8-6) jaksovoiton paikallisvastustajasta Alajärven Ankkureista.

Ottelu oli yleisöön menevä peli, sillä ottelu ratkesi vasta kolmannessa kotiutuskisassa. Siinä KoU:n kolme kotiuttajaa Petteri Kortelainen, Juho Hakomäki ja Marko Pelkonen (1+1) löivät hurjat 4 juoksua, mihin Ankkurit eivät pystyneet enää vastaamaan. Aikaisemmin helatorstaina KoU:sta ei ollut Sotkamon pysäyttäjäksi ja Jymy vei ottelun suoraan 2-0 (4-0, 4-1). Kolmen pelin jälkeen joukkueella on yksi voitto ja kaksi tappiota taskussaan. Ankkurit -pelin päälle kaksi pelaajaa pääsivät vielä doping -testeihin eli valvonta pelaa silläkin tasolla.

Tuoko Puhtimäki katsomoon kauden ennätysyleisön?

Koskenkorvan joukkue on taistellut menneen viikon ilman sieppari Niko Tuikkaa, jonka nilkka koki kovia kauden avausottelussa Kempelettä vastaan. Tuikan paluu kentälle tapahtunee lähiaikoina. Aleksanteri Huotari ja Aleksi Rantala ovat hoitaneet etukenttää Tuikan poissaollessa. KoU:n molemmat lukkarit ovat häärineet lautasen ääressä ja Tuikan ollessa sivussa Hakomäki on pelannut myös ulkokentällä 2-vahtina.

Tänään keskiviikkona KoU kohtaa Manse PP:n Tampereelta. Vierailijoiden kiinnostavin nimi on luonnollisesti Ahonkylän oma poika, joukkueen lukkari Juha Puhtimäki. Lisäksi Mansen rosterista aina kiinnostusta herättävät erityisesti Koskenkorvan yleisön suosikkipoika Henri Puputti sekä tykkilyöjä Perttu Ruuska että kuortanelaislähtöinen Juuso Myllyniemi. Ottelu KoU-Manse alkaa Sähkökoje-Areenalla ke 24.5. klo 18.00. Tavoitteena on saada yleisömäärä Manse -pelissä ensimmäisen kerran tällä kaudella yli 1000 katsojaa. Samalla stadionilla aukeaa uusi VIP-tila loppuunmyytynä heti ensimmäisellä kertaa.

Kauan joukkue ei ehdi huilaamaan, kun KoU miehistö matkustaa jo perjantaina 26.5. Joensuuhun. Siellä on luvassa isä-poika kohtaaminen, sillä KoU:n Aleksanteri Huotari saa vastaansa isänsä Mikko Huotarin vinkkaroiman JoMan yhdeksikön. KoU:lla on kaksi kovaa ottelua edessään ja niistä pomppuja odottaa 2-3 pistettä. Veikkaukset: KoU-Manse 2-1 ja JoMa-KoU 1-2.

KoU E-juniorit keräsivät Haapajärvellä 10.510 € Ukrainaan

KoU E kulta pelasi Haapajärvellä viime viikon keskiviikkona hyväntekeväisyysottelun paikallista juniorijoukkuetta vastaan. Ottelun sponsoritulot, pääsylipputulot sekä kioskien myyntitulot 10.510 € lahjoitetaan kesällä Ukrainaan johonkin paikallisten lasten kohteeseen. Ottelu on katsottavissa jälkilähetyksenä vuoden verran Ruutu+ -kanavan kautta, jos joku vielä haluaa katsoa taltioinnin ja lasten peliriemua. Muutenkin joukkue on aloittanut pohjoisen sarjan neljällä puhtaalla voitolla.

Edellisessä lehdessä olleiden Haapajärvi-Koskenkorva taisteluparin oikeat ottelut olivat seuraavat. Vuonna 1998 pelattiin kautta historian viimeinen Suomen Cupin finaali, jonka Haapajärvi voitti KoU:n 7-6. Jälkimmäinen ottelu 1998 oli luonnollisesti KoU:n nousuottelu ykköspesiksestä Superpesikseen. KoU voitti viimeisen ottelun 2-1 ja eteni voitoin 3-2 valtakunnan korkeimmalle sarjatasolle Haapajärven tippuessa ykköspesikseen. Antti Kuusisto debytoi tässä ottelusarjassa KoU:n paidassa sen 4. ottelussa Haapajärvellä.

Tuomaripeli puhuttaa

Tuomaritoiminta jokaisessa palloilulajissa on tunteita herättävää. Sunnuntain Alajärvi-ottelussa vieraiden tunteita hiersi vielä pelin jälkeen KoU:n ensimmäisen jakson voittojuoksu. Kakkospuolen jatkeelle mennyt pallo kävi kiinniottajan räpylässä, mutta tippuiko pallo kiinniotossa vai heitossa, siitä oli erimielisyyttä. Tilanne näytti kopilta, mutta 2-tuomari Peter Laitio näytti pallon tippuneen kiinniotossa ja hyväksyi juoksun. Se juoksu riitti kotijoukkueen jaksovoittoon.

Tuomaritoimintaa valvotaan tosi hyvin. Superpesiksen otteluissa on aina tuomaritarkkailija ja hän valvoo tuomareiden toimintaa. Ottelun jälkeen he käyvät tarkkailijan johdolla läpi pelin tapahtumat ja kehittävät sillä tavoin tuomaritoimintaa. Mutta niin kauan kuin toimintaa tehdään omilla silmillä, virheiden mahdollisuus on olemassa. Onneksi nykytekniikka mahdollistaa ratkaisupeleihin jo haastomahdollisuuden ja videotarkistuksen. Ruutukasvo ja ex-pelinjohtaja Risto Ojanperä muistaa ainakin yhden ottelusarjan naisissa, missä tuomarivirhe 4. finaalissa vei heiltä mestaruusjuoksun ja viides finaali meni sitten kaverille. Tämä ei saisi enää koskaan toistua.       

Pompun viikon yhdeksikköön 24.5.2023 on haettu apuja myös ykköspesiksestä

1. Aleksi Lassila 3V, ViVe 2. Anttoni Jakobsson, 3P, KoU 3. Elmeri Anttila 3K, ViVe 4. Juha Puhtimäki L, Manse 5. Matti Latvala 2V, KPL 6. Aleksi Rantala S, KoU 7. Toni Marjamäki 1V, JyJu 8. Tero Tyynelä, 2P, SMJ (1-pesis) 9. Tuukka Etula 2K, AA 10. Jukka-Pekka Vainionpää, ViVe 11. Ville Viita, SMJ (1-pesis) 12. Petteri Kortelainen, KoU PJ  Antti Kuusisto KoU 2PJ Juha-Pekka Soini, SMJ (1-pesis)

Seuraa nämä ottelut:

ke 24.5. klo 18 KoU-Manse PP, Pe 26.5. JoMa-KoU, to 1.6. KoU – PattU ja ti 6.6. paikallisottelu KoU – JyJu, Seinäjoki