Pomppuja on Ilmajoki-lehden uusi keskiviikkokolumni pesäpalloilusta. Nimimerkki Pomppu kirjoittaa kesän mittaan mielenkiintoisista pesikseen liittyvistä aiheista.

Samalla Pomppu pureutuu KoU:n joukkueen menneen viikon otteluihin ja ottaa katseen myös tuleviin otteluihin. Pomppu valitsee myös viikon yhdeksikön jokereineen ja pelinjohtajineen pohjalaisjoukkueiden ja Etelä-Pohjanmaalla/Pohjanmaalla syntyneistä pelaajista.

Antti Kuusisto johtaa härkätaisteluja

Koskenkorvan Urheilijoiden joukkue lähtee ensimmäistä kertaa Munakassa syntyneen Antti Kuusiston johdolla miesten Superpesikseen. Kuusisto tuo pelinjohtajana intohimoa ja tunnetta kentälle ja se välittyy myös katsomoon – härkätaistelut alkavat. Kuusiston näköinen nuorekas ja eteenpäin pyrkivä härkälauma on valmiina esittämään yritteliästä peliä. Vähimmäistavoitteena joukkueella on selviytyä 10 parhaan joukkoon eli pudotuspeleihin 2023.

KoU:n joukkueessa debytoi uusina pelaajina Ilmajoen oma poika Matias Rauhala, Sotkamosta tulleet Niko Tuikka ja Aleksanteri Huotari, Oulusta saapuneet Santtu Luhtavaara ja paluumuuttaja Marko Peltonen. Kankaanpäästä, Vimpelistä ja Kannuksesta saatiin Suomen Vetelin kolmikko Antti Kortteenperä, Ville Takala ja Aleksi Rantala. Toissa vuoden Suomen Mestari Mansesta, kotikylän kasvatti Tuomas Tuohisaaren suorituksia pelikentällä nähdään varmuudella ainakin vielä ensi kesä Koskenkorvalla. Polttolinja tulee olemaan Koskenkorvan vahvuus. Menestymisen taso nähdään sen jälkeen, miten etukenttä ja takakenttä onnistuvat.

Kausi alkaa TV-ottelulla Kempelettä vastaan ma 15.5.

KoU:n joukkue toivottaa niin ilmajokiset kuin naapurikuntienkin fanit täyttämään katsomot kesällä 2023. KoU:lla on alkamassa 25 peräkkäinen superpesiskausi, naapureista Seinäjoki, Alajärvi ja Vimpeli ovat käyneet hakemassa vauhtia tuona aikana myös alempaa. Ison yleisön edessä on aina joukkueen hieno pelata ja yleisöstä saadaan kaivattu 13. pelaaja kiusaamaan vastustajia. Superpesistä halutaan kasvattaa tulevina vuosina merkittävästi. Superpesiksen katsojamääriin tavoitellaan vuoteen 2026 mennessä 50 prosentin kasvua. Kaudella 2022 kaikkien otteluiden katsojakeskiarvo oli miesten otteluissa 1223 katsojaa ja naisten otteluissa 539 katsojaa. Katsojamäärien lisäksi seurojen talouteen tavoitellaan 50 prosentin kasvua vuoteen 2026 mennessä.

KoU:n ensimmäinen kotiottelu ma 15.5. Kempelettä vastaan on lisäksi Ruutu+ monikameralähetys. Ruutu+ kautta KoU:n pelejä katsoi kaudella 2022 noin 7.000 katsojaa/ottelu. Olisi hienoa, jos moni katsoja löytäisi tiensä tähän ensimmäiseen TV-otteluun myös katsomon puolelle ja hieno tunnelma saadaan välitettyä tuhansille katsojille myös ympäri Suomea. KoU teki kaudella 2022 lähes 100.000€ tappiot. Seurat tarvitsevat pääsylipputuloja ja katsojia toiminnan jatkamiseen. Tämä Koskenkorvan superpesisjoukkueen tarina on yhteinen ilmajokinen ja lähialueiden juttu. On aika kansoittaa katsomot menneiden vuosien tapaan. Yksi Suomen kovimmista pelimiehistä Tuomas Jussila (ex-Manse) debytoi KeKi:n paidassa Koskenkorvalla. Pomppu veikkaa kuitenkin, että kotijoukkue poistuu ottelusta 2-1 voitto taskussa.

Talvi- ja kevätkauden Pompun yhdeksikkö

Pomppu valitsee talvikauden yhdeksikön pohjalaispelaajista. Jatkossa Pomppu valitsee yhdeksikön edellisen viikon peleistä. Pelaajia joudutaan välillä siirtämään etukentällä, polttolinjalla ja takana eri pelipaikoille, mutta tässä ensimmäinen Pompun joukkue halli- ja kevään treenipelien perusteella. Näitä pelaajia kannattaa seurata kesällä 2023.

Pompun joukkue 10.5.2023: 1. Elmeri Koivusalmi, AA, 3V 2. Antti Kortteenperä, KoU, 3P 3. Elmeri Anttila, ViVe, 2K 4. Matti Latvala, KPL, 2V 5. Matias Rinta-Aho, ViVe, 1V 6. Atte Kontio, JyJu, S 7. Anttoni Jakobsson, KoU, 2V 8. Mika Keski-Petäjä, JyJu, L 9. Matias Rauhala, KoU, 3K 10. Janne Mäkelä, ViVe 11. Veeti Kortehisto, ViVe 12. Juho Toivola, JoMa PJ. Antti Kuusisto, KoU 2PJ. Pasi Tyynelä, ViVe

Viikon KoU:n ottelut:

ma 15.5. klo 18.00 KoU – Kempele