Viimeiset harjoituspelit ovat nyt takana ja seuraavaksi härkäpaidat pelaavat pisteistä Kempeleen Kiriä vastaan. Koppari Santtu Luhtavaara kertoi fiiliksiään kenraaliharjoituksen jälkeen.

Härkäpaitojen pitkä harjoituskausi tuli päätökseensä toukokuun ensimmäisenä sunnuntaina, kun Seinäjoen JymyJussit vieraili viimeisen valmistavan leirin päättävässä harjoituspelissä Sähkökoje Areenalla. Kenraaliharjoituksessa koneita saatiin kunnolla käyntiin ja tuloksena oli tyylipuhdas 2-0 (7-2, 3-0) voitto JymuJusseista.

Hyviä merkkejä oli jo lauantaina pelatussa vierasharjoitusottelussa Alajärven Kitrolla, josta irtosi voitto pitkän kaavan mukaan kotiutuslyöntikilpailussa jaksoin 2-1.

– Jäi aika hyvä kuva pelistä. Saimme sisäpeliä nyt hyvin auki ja ulkopeli oli aika lailla laadukasta. Eiliseen (Alajärvi-peliin) parannettiin ulkona reilusti. Peli tuntui tosi vapautuneelta ja tästä jäi hyvä maku kauden alkuun, härkäpaitojen koppari Santtu Luhtavaara kertaa.

Luhtavaara on yksi monista syksyllä Koskenkorvalla siirtyneistä pelaajista. Viime vuosi meni Ykköspesiksessä Oulun Lipon riveissä. Hän valmistautuu pelaamaan ensimmäistä kauttaan Superpesiksessä.

– Olen pelannut tähän mennessä koko urani pohjoisessa, jossa on ollut vähän erilainen kulttuuri. Tämä on ollut ihan piristävää siirtyä pelaamaan Koskenkorvalle, Luhtavaara sanoo.

Kauempaa Koskenkorvalle siirtyneet pelaajat pääsevät majoittumaan tällä kaudella Villa-Koskenkorvaksi ristittyyn asuntoon kylän ytimessä. Luhtavaara ennätti roudata jo tärkeimmät kamansa uuteen asumukseen.

– Ensimmäisenä paikalle tulee tietysti teevee ja pleikkari, Luhtavaara naurahtaa.

Pesiskentällä taistellaan kesän mittaan sarjapisteistä, mutta Villa-Koskenkorvassa nähtäneen myös kiivaita kamppailuja suvikuukausien aikana. On uumoiltu, että jalkapalloasiantuntija Lauri Vuollo tulisi hallitsemaan kenttiä jalkapallopeli Fifassa.

– Vielä en ole päässyt ”Latea” haastamaan, mutta varmasti kesän mittaan ehditään pari matsia pelaamaan, Luhtavaara hymyilee.

Härkäpaitojen kausi alkaa 15. toukokuuta (klo 18.00), kun Kempeleen Kiri saapuu vieraaksi kauden ensimmäiseen otteluun Sähkökoje Areenalle. Ottelu on Ruudun päälähetys.

– Kova lataus pitää saada ensimmäiseen peliin. Vastus on kova ja heillä on paljon kokeneita pelimiehiä, Luhtavaara ennakoi sesongin avausmatsia.