Superpesishistoriassa 13. eniten lyötyjä kirjauttanut Marko Pelkonen palaa kymmenen vuoden tauon jälkeen Koskenkorvalle.

Viime kaudella Oulun Lipossa Ykköspesiksessä pelannut Marko ”Pele” Pelkonen liittyy ensi kaudeksi härkäpaitoihin vuoden mittaisella sopimuksella. Viime kaudella Muhokselta maailmalle ponnistanut lyöntipuolen spesialisti Pelkonen löi Ykköspesiksessä toiseksi eniten juoksuja (55).

Lipon taival päättyi viime kaudella Ykköspesiksen välieriin, joka oli nousua tavoitelleelle joukkueelle pettymys. Pelkonen lisää myös, että omakaan pelaaminen ei ollut halutulla tasolla. Tämä jätti nälkää tulevalle kaudelle.

– Viime kausi oli henkilökohtaisesti pettymys. Muutenkin oli sellainen pettymystä kausi, jonka aikana en mielestäni pystynyt ottamaan itsestäni kaikkea irti. Jäi paljon hampaankoloon. Nyt lähdetään kovalla innolla kohti uutta kautta, Pelkonen vakuuttaa.

Vakka Pelkosen viime kausi menikin Ykköspesiksessä, pelasi hän tätä edeltävällä 20 kaudella 19 kautta Superpesiksessä. Välivuosi Superpesiksestä tuli vuonna 2018, jolloin hän oli nostamassa Kempeleen Kiriä Ykköspesiksestä Superpesikseen.

Superpesisdebyyttinsä Pelkonen teki jo kaudella 1999, jolloin hän oli 14-vuotias. Hän onkin Elias Pitkäsen jälkeen toiseksi nuorin miesten Superpesiksessä debyyttinsä tehnyt pelaaja. Tänään (8.10.) 38 vuotta täyttävä Pelkonen on pelannut härkäpaidassa aiemmin kaudet 2011 ja 2012.

– Edellisestä kierroksesta jäi hyvä fiilis. Kossu oli mukava paikka pelata ja niiltä ajoilta jäi hyviä muistoja. Ihan mielellään palaan pellailemaan Koskenkorvalle. Helpotti vielä, että tuttu kaveri ”Kille” (Ari Kilpiö) otti ensimmäisenä yhteyttä, Pelkonen kertoo.

Tällä hetkellä Kossun rosterissa ei ole montaakaan samaa pelaajaa kuin Pelkosen edellisellä visiitillä, mutta esimerkiksi kapteeni Tuomas Tuohisaari oli jo mukana, kun hän edellisen kerran Kossua edusti. Sen sijaan Kossun tuore pelinjohtaja Antti Kuusisto on tuttu mies pelikentiltä, joskin vastustajan paidoista.

– Tiedän Manun kyllä peliajoilta. Emme koskaan pelanneet samassa joukkueessa, mutta kentällä olemme toisillemme aina naljailleet hyvässä hengessä, Pelkonen virnistää.

Myös Kuusisto on tyytyväinen, että Kossun lyöjäosasto saa vahvistusta kokeneesta pelimiehestä. Pelkonen on pelannut urallaan 520 ottelua Superpesiksessä, joissa hän on lyönyt 51+719=770. Superpesiksen runkosarjassa hän on löytynyt historian 13. eniten juoksuja 50+614=664.

– Pelkosen myötä joukkueen kotiutuspuoli saa tarvittavaa vahvistusta. Lisäksi ”Pelen” tuoma kokemus lajin huipulla tulee olemaan suhteellisen nuorelle joukkueellemme arvokasta, Kuusisto myhäilee.

Oulun seudulle kotiutunut Pelkonen harjoittelee talvikauden aikana Oulussa, mutta käy talvikauden leirit joukkueen mukana Etelä-Pohjanmaalla. Kesäksi Pelkoset muuttavat lakeuksille.

– Vielä kerran halusin lähteä reissaamaan, kun sattui hyvä mahdollisuus. Kaikki tähdet olivat kohdillaan siihen malliin, että sain asiat järjestymään ja pystyi harkita tosissaan muualle lähtemistä, Pelkonen kertoo.

Tulevalla kaudella hän odottaa, että Kossu lähtee voittamaan jokaista peliä.

– Henkilökohtaisesti haluan saada itsestäni irti mahdollisimman paljon, sillä viime kaudella kuti jäi niin pahasti piippuun. Joukkueena uudet tuulet puhaltavat ja uutta systeemi rakennetaan. Siinä on mukava olla mukana ja tarvittaessa myös apuna, Pelkonen sanoo.