Junioripesäpalloilun Padel Kurikka – turnaus pelattiin loppiaisena Ilmajoen Myötätuuli-Areenalla ja Lapuan Patruuna-Areenalla. Kaikkiaan turnauksessa pelattiin 48 ottelua 32 joukkueen ja noin 350 pelaajan voimin.

Joukkueiden pelaajien perusilme oli se, että oltiin onnellisia siitä, että ensimmäisen talven treenijakson jälkeen päästiin hieman kokeilemaan myös pelitaitoja. Osalle pelaajista turnaus oli pelaajauran ensimmäinen kokemus pelata kilpasarjan säännöillä, missä vuoroparin vaihto tapahtuu kolmesta palosta. Kaukaisimmat vieraat turnaukseen tulivat Kannuksesta ja Tampereelta.

KoU:lle puolet turnausvoitoista  

Padel Kurikka -loppiaisturnauksen sarjojen voittajiksi selviytyivät KoU E12 musta (Ep-peli), SMJ E11 (Ep-kilpa), Manse PP (Dt), KoU D valkoinen (Dp-peli), KoU D musta (Dp-kilpa) ja RuoPi (Ct). Yksi turnauksen helmistä oli KoU:n kahden joukkueen kohtaaminen la pelisarjan finaalissa. Siinä ennakkosuosikki KoU D musta oli ennen viimeisen 4 vrp tasoittavaa 1-3 tappiolla, mutta Joel Lähteen läpilyönti tasoitti pelin ja lopulta musta kimmelsi kahden juoksun voittoon 5-3. 

Patruuna-Areena osoittautui loistavaksi junioriturnauspaikaksi

KoU:n juniorit pääsivät ensimmäistä kerta kunnolla tutustumaan Lapuan Patruuna-Areenaan. Lapua toimi loistavasti turnauskumppanina ja varsinkin naisten kentillä pelaaville joukkueille halli on erittäin toimiva. Ilmajoen Myötätuuli-Areena on takuuvarma turnauspaikka erityisesti nuoremmille junioreille. Pesäpalloilijoiden kannalta harmittaa, että Myötätuuli-Areenalle ei aikanaan piirretty pesäpallon rajoja. Ne joudutaan tekemään joka kerta peleihin erikseen naruilla ja nauhoilla.

KoU:n junioriturnaukset jatkuvat helmikuussa

Seuraavan kerran KoU järjestää E-poikien turnauksen 4.2.2023 Ilmajoella sekä D-poikien valtakunnallisen turnauksen Ilmajoella ja Lapualla la-su 18-19.2.2023. Suurimpaan mittelöön E-poikien valtakunnalliseen 20 joukkueen turnaukseen 12-13.3. Seinäjoki-Areenaan on vielä muutamia paikkoja auki, samoin F-poikien turnaukseen mahtuu vielä kolme joukkuetta su 13.3. Muuten tulevat helmi-maaliskuun KoU:n C-poikien, C-tyttöjen, D-tyttöjen, D-poikien ja E-poikien turnaukset ovat loppuun varatut.

Padel Kurikka -loppiaisen junioripesäpalloturnausten sijoitukset:

E-pojat pelisarja 6. 1. Ilmajoki: 1. KoU E12 musta 4p (+1) 2. SMJ E12 4p (0) 3. KoU E11 punainen 4p (-1) 4. LaLu 0p

D-pojat kilpasarja 6.1. Lapua:  1. KoU D musta 2. PuPe D 3. KaMa D 4. SMJ D musta 5. KoU D punainen 6. HP-K

D-tytöt 7.1. Ilmajoki: 1. Manse PP 2. APV 3. KoU DT 4. SMJ T11 5. ÄU 6. KanUra

D-pojat pelisarja 7.1. Lapua: 1. KoU D valk. 2. KoU E valk. 3. KoU/AA Bulls 4. SMJ D musta 5. PuPe 6. Virkiä

E-pojat kilpasarja 8.1. Ilmajoki: 1. SMJ E11 6p 2. SMJ E12 2p (+2) 3. KoU E11 2p (0) 4. KoU E12 2p (-2)

C-tytöt 8.1. Lapua: 1. RuoPi 2. LaLu 3. KanUra 4. Mailajuniorit, Kpää 5. SMJ 6. KoU CT

Kuva: Jussi Kesälä