Koskenkorvan Urheilijoiden Superpesis-joukkue avasi kevätkautensa vuoden ensimmäisenä viikonloppuna järjestetyllä leirillä. Lyöjäjokeri Marko Pelkonen kävi kertomassa ajatuksiaan haastattelussa.

Härkäpaitojen talvikauden viides leiri järjestettiin loppiaisviikonloppuna Alajärvellä, Ilmajoella ja Seinäjoella. Leiri aloitettiin sisäpeliharjoituksella Alajärven Pallohallissa loppiaisperjantaina, jonka jälkeen harjoitukset jatkuivat lauantaina Ilmajoella ja Seinäjoella.

Kinkunsulatteluleiriä edelsi muutaman viikon joulutauko, jonka aikana harjoituksia tehtiin omatoimisesti ja ladattiin akkuja joulupöydän antimien äärellä.

– Joulupöydässä oli vähän kaikkea: lohta, kinkkua, kalkkunaa ja kaikenlaista. Itselleni meni joulu työmaalla, joten joulupöytä löytyi sieltä, syksyllä härkäpaitoihin liittynyt lyöjäjokeri Marko Pelkonen luettelee.

Uudistuneen Koskenkorvan joukkueen talvikausi on lähtenyt vauhdilla käyntiin. Heti ensimmäisen lokakuun lopulla järjestetyn leirin jälkeen pelillisiä asioita ryhdyttiin hiomaan täysimittaisilla kentillä, jolla peli pyritään saamaan uomiinsa mahdollisimman varhaisessa vaiheessa.

– Olemme saaneet poristua paljon porukalla ja vietyä asioita eteenpäin. On varmasti paljon asioita, joita on pitänyt selkeyttää aiemmasta. Olemme mielestäni oikealla tiellä. Paljon on vielä tekemistä, mutta paljon on myös ehditty tekemään. Kun kesä lähenee ja pelit alkavat, olemme varmasti valmiita, Pelkonen luottaa.

– Toivottavasti saamme tuotua harjoiteltuja asioita peliimme tulevissa harjoitusotteluissa, hän jatkaa.

Harjoiteltuja asioita pyritään tuomaan ensimmäistä kertaa käytäntöön tammikuun toiseksi viimeisenä viikonloppuna, kun härkäpaidat pelaavat talvikauden kaksi ensimmäistä harjoitusottelua. Ensimmäinen harjoituspeli pelataan 21. tammikuuta Alajärven Ankkureita vastaan Alajärvellä ja toinen heti perään sunnuntaina 22. tammikuuta Seinäjoen JymyJusseja vastaan Kuortaneella.

Joukkueen talvikauden kuudes leiri aloitetaan perjantaina 20. tammikuuta, mutta leiri on hyvin pelipainotteinen.

– Mielenkiinnolla odotan tulevia pelejä. Nyt on takana välivuosi Superpesiksestä, joten on mukava päästä vuoden tauon jälkeen pelaamaan superin joukkueita vastaan. Nyt on kaikki vähän uutta, joten todella odottavaisilla mielillä olen ennen ensimmäisiä pelejä, Pelkonen sanoo.

Viime vuonna Oulun Lippoa Ykköspesiksessä edustanut Pelkonen sijoittui toiseksi sarjan lyöjätilastoissa Kouvolan Pallonlyöjien kakkosjoukkueen Atte Brandtin taakse. Pelkonen löi 1+55=56, mutta ei ollut tyytyväinen siihen, miten viime kausi sujui.

– Kovin odotuksin lähdimme viime kauteen. Monin mutkien kautta kausi kääntyi pettymykseksi, ja niin oma kuin joukkueenkin suoritus jäi vajaaksi. Ei päästy siihen maaliin, mihin yritimme. Se on kuitenkin ollutta ja mennyttä, ja nyt menemme uusilla paukuilla kohti uutta kautta, Pelkonen kertaa.

Pitkän tauon jälkeen täksi kaudeksi Koskenkorvalle palannut lyöjäjokeri kertoo, että lyönti on löytynyt hyvin syksyn aikana.

– Ihan mukavasti on lyönti lähtenyt, ja olemme täksi kaudeksi suunnitelleet uusia juttuja silläkin puolella. Kevättä kohden lyönti kulkee varmasti vielä paremmin, Pelkonen uskoo.

– Oli mukava palata pitkästä aikaa Korvalle. Joukkue on intoa täynnä, kuten olen itsekin. On ollut mukava hypätä tähän mukana, Pelkonen jatkaa.