Koskenkorvan Urheilijoiden syyskokouksessa pidettiin torstaina 20.10.2022. Vuonna 1945 perustettu yleisseura jatkaa toimintaansa samoilla kuvioilla kuin kuluvana vuonna.

Vuonna 2023 toiminnan peruspilareina ovat perjantain bingotoiminta, lasten maanantaiset yleisurheilukisat kesällä 2023, kuntojaoston kesäpyöräilykampanja sekä laaja juniori- ja edustuspesäpallotoiminta.

Johtokunnan ehdotuksesta seuran pesäpallotoiminta jaettiin kahden jaoston alle vuodelle 2023. Superpesisjaosto vastaa jatkossa edustusjoukkueen toiminnasta ja rahoituksesta. Sen työrukkasia ovat talousryhmä, oman stadionin kiinteistöryhmä sekä talkootoimintaryhmä. Uutena jaostona johtokunnan alaisuudessa aloittaa pesäpallon juniorijaosto. Se vastaa tyttö- ja poikapesäpalloilusta, tuomaritoiminnasta sekä pesisliikuntakerhoista. Junioripelaajien määrän kasvaessa junioritoiminnan keskittäminen omaan jaostoon on perusteltua.

Koko junioritoiminnan liikevaihto nousee lähes 130 000 € tasolle ensi vuodelle. Pesäpallon edustusjoukkueen budjetti kaudelle 2023 on noin 400 000 €.

Uusi VIP -tila täydentämään stadionin palveluita – leiriä haettiin juhlavuodelle

Kulunut kausi tulee olemaan tappiollinen, mutta ensi kauden uudistuneen joukkueen ja talousryhmän johdolla KoU hakee myös positiivista taloudellista tulosta. Seura on kartoittanut kesän mittaan myös frisbeegolfin harrastusmahdollisuuksia Koskenkorvalla. Kahdeksantoistaväyläinen rata oli suunnitteilla entiseen TVH:n monttuun pesäpallostadionin viereen, mutta viranomaisten puolesta sitä ei puolleta rakennettavaksi laajan pohjavesialueen vuoksi. Santavuoren hiihtomajan ympäristö olisi ollut toinen mahdollinen frisbeegolfalue, mutta sitä ei lähdetä viemään ainakaan tässä kohdassa eteenpäin.

Koskenkorvan Urheilijoiden johtokunta on hakenut valtakunnallista Suurleiriä seuran 80v. -juhlavuodelle 2025. Tämä D-ikäisten (12-14v.) tyttöjen ja poikien leiri kerää vuosittain hieman alle 2000 leiriläistä kilpailemaan leirimestaruudesta. Kilpailukeskuksina toimivat leirin toteutuessa Kurikan Kampus ja Ilmajoen koulukeskus. Pelikenttinä toimisivat Kurikan, Kauhajoen, Ilmajoen ja Seinäjoen kentät. Mikäli 2025 leiriä seuralle ei myönnetä, toissijaisina vaihtoehtoina seura on hakenut valtakunnallista tenavaleiriä tai alueellista Etenee-leiriä vuodelle 2024. Pesäpalloliitto päättää leirien saajista marraskuun kokouksessaan.

Investointiohjelmassa kartoitetaan seuran omistamalle Sähkökoje-Areenalle uusien VIP-tilojen ja lisä-WC-tilojen rakentamista sekä selvitetään, voidaanko osa A-mainoksista korvata digitaalisilla mainostauluilla. Leader-hankkeen avulla kehitetään lisäksi omaa junioritoimintaa sekä haetaan yhteistä toimintamallia naapuriseurojen kanssa.

Uutuutena tammikuussa aloitetaan 6-10 -vuotiaiden pesisliikuntakerho Ahonkylässä, Ilmajoella, Koskenkorvalla ja Kurikassa sekä kumppaniseurojen kautta myös Jalasjärvellä, Kauhajoella ja Laihialla. Leader-hankkeet palkkaavat ensi vuoden alusta nuoria innokkaita vetäjiä liikuntakerhoihin.

Juha-Pekka Karvonen jatkaa puheenjohtajana

Koskenkorvan Urheilijoiden johtokunnan puheenjohtajana jatkaa Juha-Pekka Karvonen. Uusina jäseninä luopuneiden Leena Latvalan, Kyösti Antilan, Riikka Männyn ja Timo Tuohisaaren tilalle johtokuntaan valittiin Susanna Rauhala, Ari Kilpiö, Jarmo Tuohisaari ja Eveliina Uimarihuhta. Vanhoina jäseninä jatkavat Aki Kuusisto, Jani Karvonen, Pentti Luhtala, Aira Alanko (siht.), Kaija Palomäki, Hannu Ulkuniemi, Kari Kivioja, Jukka Latvala ja Ahti Ranto.