Sotkamon Jymyn sopimuspelaaja Niko Tuikka edustaa tulevalla kaudella Koskenkorvan Urheilijoita lainasopimuksella.

20-vuotias Sotkamon Jymy-Pesiksen kasvatti Niko Tuikka siirtyy Koskenkorvalle vuoden mittaisella lainasopimuksella Sotkamon Jymystä. Tuikka teki debyyttinsä Superpesiksessä kaudella 2020, jolloin hän pelasi kaksi ottelua sotkamolaisten mukana. Heti debyyttipelissään 27. elokuuta 2020 syntyi myös hänen ensimmäinen lyöty juoksunsa.

Viimeiset kaksi kautta Tuikka on pelannut lainalla Kuopiossa Puijon Pesiksessä, jossa vyölle on kertynyt yhteensä 37 Ykköspesiksen runkosarjapeliä ja kolme pudotuspeliä. Viime kaudella hän löi kuusi ja toi 11 juoksua, kärkilyöntiprosentin ollessa 57,07 (78 kärkilyöntiä).

Viime kauden kolmessa pudotuspelissä hän löi kaksi juoksua ja toi kaksi juoksua. Ulkopelissä Tuikka vahvistaa Kossun etukenttää.

– Hieno saada motivoitunut ja kovan potentiaalin omaava nuorimies mukaan joukkueeseen! Sisäpelissä Niko on monipuolinen vaihtaja, jolla on pelotteenaan kova vasemmalta lähtevä peruslyönti. Ulkopelissä hän tuo lisävahvistusta etukentälle ja siepparin tontille, härkäpaitojen pelinjohtaja Antti Kuusisto kertoo.

Samalla KoU on keskustellut laajemmasta ja pidempiaikaisesta yhteistyöstä Sotkamon Jymyn kanssa.

– Tavoitteena olisi tarjota Sotkamon lupaaville junioreille ja edustusjoukkueen ulkopuolille jääneille pelaajille mahdollisuus taistella myös KoU:n edustusjoukkueen pelipaikoista, mikäli he eivät mahdu Jymyn rosteriin. Meidän oma juniorituotantomme ei tuota vielä muutamaan vuoteen riittävästi pelureita Superpesikseen, joten tällaista yhteistyötä tarvitaan myös jatkossa, Jani Karvonen kertoo.   

Härkäpaitojen Superpesisringissä ovat mukana tulevalla kaudella myös Tomi Viljanen ja Roni Rintala, jotka edustavat seuran omaa