Niin siinä lopulta kävi, että KoU:n superpesismiehistö joutui edellisvuoden tapaan alempiin pudotuspeleihin. Vastaan ensimmäisellä kierroksella asettuu paikallisvastustaja Alajärven Ankkurit. Ottelusarja pelataan paras viidestä järjestelmällä eli kolmella tappiolla jompikumpi joukkueista putoaa ykköspesikseen. Pienestä asiat ovat lopulta kiinni. Puhdas tappio Imatralla heinäkuun lopussa ratkaisi KoU:n kohtalon ja IPV oli neljä pistettä edellä lopputaulukoissa.

KoU:n peli on parantunut huomattavasti runkosarjan loppupuolella. Kärkeen Vimpelistä tullut Teemu Isoketo on mennyt hyvällä prosentilla kentälle ja häntä on saateltu hyvin tehoin eteenpäin. Alajärvellä on kova kärki ja peli perustuu viiden ensimmäisen pelaajan onnistumiseen, jota vähintään yksi jokeri säestää.

Ottelupari ratkeaa siihen, kummallako on parempi syke ja vire voittaa ottelu ja saako KoU luotua jokerikaksikolle Kortelainen ja Pelkonen kuinka tilanteita. Otteluparin voittaja jatkaa karsintaan ykköspesiksen kakkosta vastaan. Sieltä voittaja kohtaa Haminan, Oulun, Kuopion tai Kankaanpään. KoU – AA ke 16.8. klo 17.30 ja su 20.8. klo 17.00 Sähkökoje Areenalla

Pudotuspeleissä paikallisotteluita lisää

Superpesiksessä ehdittiin pelata viikonloppuna ns. säälipleijarit. Seinäjoki kukisti Hyvinkään ja eteni puolivälieriin Vimpeliä vastaan. Kitee voitti puolestaan Pattijoen ja kohtaa idän puolella sarjakakkosen Sotkamon. Muut pudotuspelien otteluparit ovat Kouvola-Tampere ja Kempele-Joensuu.

Naisten puolella ilmajokelaisjuuria nähdään SMJ:n, Pesäkarhujen ja Feran väreissä. Puolivälieräparit ovat Tampere-Vaasa, Pori-Rauma, Seinäjoki-Joensuu ja Lapua-Jyväskylä. Pomppuja seuraa pudotuspelejä syksyn ajan. Kun pelit loppuvat alkaa siirtomarkkinoiden julkaisutkin tulemaan eetteriin. Isoja kaloja huhujen mukaan on liikkumassa ainakin top6 seuroihin.

Taitokisan finaalit lauantaina Koskenkorvalla

Pesäpallojunioreiden alueellinen Karhu -taitofinaalit mitellään lauantaina klo 9.00 alkaen Sähkökoje Areenalla. KoU:n ja muiden Pohjanmaan seurojen lajitaiturit mittaavat osaamista pituusheitossa, ketteryydessä, tarkkuusheitossa, syötössä, tarkkuuslyönnissä sekä pompottelussa. Sarjoja kisoissa on G, F, E, D -ikäisille tytöille ja pojille. Näistä taidoista ammennetaan tuleville vuosille otteluihin hienoja suorituksia. KoU:lla on lisäksi oma Pyhiksen Pytty -taitokisa, missä keväisin katsotaan seuramestaruudet.

Pesiskesä on loppuhuipennusta vaille. Nyt kaikki katsomoon, jotka vielä ovat säästäneet itseään.

Pomppu