Alemmissa pudotuspeleissä Koskenkorvan ja Alajärven välillä on edetty siihen vaiheeseen, että Ankkurit on tänään vaarassa pudota ykköspesikseen. KoU johtaa ottelusarjaa voitoin 2-1 ja tänään keskiviikkona ensimmäinen mahdollisuus päästä jatkoon karsinnan toiselle kierrokselle.

Ensimmäisessä ottelussa KoU voitti Ankkurit kotiutuskisan jälkeen 2-1 (2-4, 3-2, s0-0, k4-1). Toinen ottelu Alajärvellä oli kotijoukkueen hienoista hallintaa voiton jäädessä Kitrolle jaksoin 2-0 (3-1, 2-1). Alajärvellä KoU:n sisäpeli yski, kun tilanteita yritettiin tehdä kovilla vaihtolyönneillä. Ankkurit pelasi rohkeammin ja saivat muutaman läpilyönnin aikaiseksi. Se riitti voittoon saakka.

Sunnuntain ottelu oli kaikista tasaisin. Ensimmäisessä ottelussa Anttoni Jakobssonin kiinniotot ratkaisuhetkillä takasi voiton. Sunnuntain pelissä Tuomas Tuohisaari näytti puolestaan osaamistaan kakkosvahtina ottaen kaksi Tuukka Etulan hienoa kakkosrajaleikkuria kiinni Antin montun reunalta. Varsinkin viimeinen syöksymällä otettu kiinniotto on yksi koko pesiskesän hienoimpia suorituksia. Ilman sitä kiinniottoa KoU olisi nyt tappiolla. Vaikka lyöntipelin tärkeyttä useasti korostetaan, näissä pudotuspeleissä räpylän pitävyys on kuitenkin ratkaisevaa.  KoU:lle sunnuntain matsi jaksoin 1-0 (1-1. 2-1).

Alemmat pudotuspelit jatkuvat: AA-KoU ke 23.8. klo 17.30 Alajärvellä ja tarvittaessa 5. ottelu KoU-AA Koskenkorvalla 26.8. klo 17.00. Kolmella tappiolla hävinnyt joukkue tippuu ykköspesikseen ja voittaja jatkaa jatkokarsintaan Haminaa tai Kankaanpäätä vastaan.

Mitalipelijoukkueet hahmottumassa

Miesten ja naisten superpesiksessä ollaan pelaamassa puolivälieriä ilman isompia yllätyksiä. Naisten puolella SMJ on vaikeuksissa JoMan kanssa, sillä voitot on JoMa:lle 2-1. Manse ja Pori menivät välieriin voitoin 3-0. Virkiä on niskan päällä Kirittäriä vastaan johtaen voitoin 2-1.  Ilmajoen kasvatti Aino-Kaisa Mantere on pudotuspelien toiseksi tehokkain lyöjä 26 lyödyllä juoksulla. Pomppu veikkaa naisten välieräpareiksi Manse – JoMa ja Pesäkarhut – Virkiä.

Miesten puolella Vimpeli ja Sotkamo ovat marssimassa suoraan välieriin, molemmat johtavat voitoin 3-0. Seinäjoki on taistellut kahdessa ekassa pelissä hyvin Vimpeliä vastaan, mutta kolmannessa ViVe näytti kaapin paikan. KPL-Manse ja KeKi-Joma paremmuuksien ratkaisu saattaa venyä jopa seitsemään otteluun. Ilmajokiset Juha Puhtimäki ja Matti Latvala ottelevat keskinäisessä pelissä. Näin varmuudella jompikumpi pelimiehistä nähdään tämänkin syksyn mitaliotteluissa. Pomppu uskoo Vimpelin, Sotkamon ja Kempeleen välieräpaikkoihin. Kouvolan ja Mansen ottelupari on haastava ja Pomppu uskoo otteluparin kääntyvän 4-3 Mansen voittoon. ´

Junioripuolella pelit loppumassa

KoU:n juniorijoukkueet ovat pelaamassa viimeisiä pelejä. Kesällä saavutettiin kohtalaista menestystä. Leireiltä parhaana suorituksena ovat E-poikien kilpasarjan ja D-tyttöjen pelisarjan leirihopeat.  Aluesarjoissa E-pojat varmistivat jo aluemestaruuden. C- ja D-pojat taistelevat vielä mitaleista ja D- ja C-tytöt hakevat leirimenestyksen jälkeen lisävoittoja aluesarjasta. Mitaliottelut ovat karanneet kuitenkin heiltä tavoittamattomiin. Ilahduttavasti myös nuorempiin pesisjunnuihin on saatu lisää junioreita ja pelit pyörii mallikkaasti.

Pesäpallopainotteinen palloilukerho aloittaa Ilmajoella kuudella koululla

KoU ja Ilmajoen kunta ovat aloittaneet yhteistyön myös kerhopuolella. Liikkuvat lapset -hankkeen kautta rahoitetaan pesäpallopainotteisien palloilukerhon toimintaa Tuomiahon, Ahonkylän, Peltoniemen, Neiron, Koskenkorvan ja Palonkylän kouluilla. Ryhmiin otetaan maksimissaan 15 lasta ja niissä KoU:n kautta tulee paikalle aina ammattiohjaaja. Palloilukerhossa pelaillaan eri palloilupelejä ja opetellaan myös pesiksen alkeita. Ilmoittautuminen näihin tapahtuu koulujen kautta.