Koskenkorvan Urheilijoiden pelinjohtaja Antti Kuusisto kertaa talvikauden hallipelejä.

Hallipelit keväälle 2023 on nyt pelattu ja on pienen yhteenvedon aika. Tavoitteena oli päästä pelaamaan mahdollisimman paljon, jotta saisimme paljon yhteisiä kokemuksia pelitilanteissa. Joukkue oli kuitenkin hyvin pitkälle uusi viime kauteen peilattuna, joten oli tärkeää päästä näkemään pelaajia eri rooleissa.

Saimme hahmoteltua itsellemme omaa tapaamme pelata pesäpalloa. Harjoituspelejä pelattiin neljä ja halli-SM otteluita tuli kolme, joten pelejä pelattiin seitsemän. Alun perin tavoitteena oli pelata pelejä talvikaudella 8–10 kappaletta, joten hieman tuosta tavoitteesta jäätiin.

Halli-SM alkulohkon viimeisessä ottelussa kohtasimme hallitsevan Suomenmestarin Vimpelin Vedon. Tulimme tähän otteluun puolentoista viikon omaharjoittelujaksolta, joten oli mielenkiintoista nähdä millaisella energialla joukkue kentällä esiintyisi. Isona tavoitteena meillä oli korjata peli-ilmeemme ja keskittyminen kuntoon, joiden kanssa meillä oli lievästi sanottuna haastavaa kahdessa edellisessä ottelussa.

Kun nämä kaksi asiaa ovat kunnossa, pelin muut hienoudet kyllä seuraavat sitten perässä! Haastavan ensimmäisen ulkovuoron jälkeen (ViVe siirtyi 0–4 johtoon) saimme hiljalleen pelin juonesta kiinni ja pelasimmekin ajoittain todella laadukasta pesäpalloa.

Vaikka peli päättyi vastustajan voittoon, niin meille merkityksellisempää oli se, että teimme ison tasonnoston edellisistä peleistä ja osoitimme itsellemme olevamme oikealla tiellä!  Kolmostilanteet menivät meille 19–17, joten siihenkin peilaten pelissä oli mahdollisuuksia myös tuloksellisesti parempaan lopputulemaan.

Viimeinen harjoitusottelu käytiin pelaamassa Tampereella Manse PP:tä vastaan. Saimme tälle leiritykselle joukkueeseemme vahvistuksen Sotkamon Jymystä, kun Aleksanteri Huotari liittyi joukkueeseemme vuokrasopimuksella. Oli mielenkiintoista päästä näkemään Allu heti tositoimissa tässä ottelussa.

Tulimme otteluun hyvällä valmistautumisella ja voitimmekin ansaitusti ensimmäisen jakson 1–2. Meillä on vielä mukavasti opittavaa siitä, miten pystymme säilyttämään keskittymisemme ja vireystilamme eri pelin hetkissä. Tauko on ehkä haastavin hetki näiden suhteen. Nyt tauon jälkeen emme olleet valmiita pelaamaan ja teimme paljon helppoja virheitä, jotka söivät omaa peliämme.

Rauhalan takakentän puhkaisulla olimme kuitenkin ottelun loppuhetkille asti kiinni pelin voitossa. Perttu Ruuskan painepallot olivat vielä liian ”paineisia” niin toisen jakson lopun kuin supervuoronkin osalta, joten ottelu päättyi Mansen voitontanssiin.

Jatkoa ajatellen peli tarjosi taas paljon hyvää kasvualustaa oppimiselle ja kokonaisuutena pelissä tapahtui paljon hyviä asioita tulevaisuutta silmällä pitäen. Esimerkiksi Huotarin tulo linjaan toi pelaamiseemme paljon toivottua rauhallisuutta, jonka päälle on hyvä lähteä rakentamaan.

Viimeisellä leirillä sisätiloissa taistellaan Pyhiksen Pytystä

Eli pian on puolisen vuotta paiskittu hommia joukkueen kanssa ja nyt alkaa itsellenikin selkeytymään, että millainen joukkue meillä oikein on kasassa. Joukkueessa on paljon sellaisia aineksia, joita tarvitaan hyvään pelaamiseen! On ollut mahtava huomata, että tämä joukkue ei pelkää työntekoa ja hommia onkin painettu todella kovalla asenteella! Siitä iso kiitos tässä kohtaa jokaiselle jätkälle joukkueessa!

Vielä on kuitenkin paljon töitä tehtävänä, jotta tämä pumppu saadaan soimaan nätisti yhteen! Tulevana viikonloppuna vedetään viimeinen sisäleiritys ennen huhtikuun puolenvälin Espanjaan suuntautuvaa etelänreissua.

Tulevalla leirityksellä isona teemana on kilpaileminen ja testaus. Talvikauden viimeiset testit vedetään lauantaina Kuortaneella ja siinä katsastetaan, miten fysiikkapuoli on kehittynyt menneen harjoitussesongin aikana.

Testien ympärille on rakennettu myös uutta korvalaista pesisperinnettä Pyhiksen Pytty -lajitaitokilpailun merkeissä. Samainen kisaformaatti on jalkautettu myös junnupuolelle ja käynnissä olevilla kevään viimeisillä harjoitusleireillä Lujan, Kossun, Jalaksen ja Karhun juniorit kisaavat yhteisleirityksissä omissa ikäluokissaan myös Pyhiksen Pytystä.

Nimi kilpailulle tulee Koskenkorvalaislähtöisestä pesäpallolegenda Mauri Pyhälahdesta, joka on kesäisin tuttu näky Sähkökoje Areenan katsomossa. Olihan Pyhis Kossun pelinjohtajana kaudella 1999, kun Kossu aloitti nykyisen Superpesistaipaleensa. Pyhiksen Pytyssä kisataan perjantain ja lauantain aikana runkosarja, josta muodostuu sunnuntaille pudotuspeliasetelmat.

Sunnuntain pleijareissa kisataan mies miestä vastaan pesiksen lajitaitoa vaativilla suorituspisteillä ja voittajan nimi kaiverretaan historian ensimmäisenä Pyhiksen Pytty kiertopalkintoon. Eli mielenkiintoinen leiritys tulossa kaikin puolin!