Koskenkorvan Urheilijat ja TE3 Oy aloittavat tiiviin yhteistyön fysiikkavalmennuksessa ottamalla TE3-konseptin käyttöönsä ensimmäisenä pesäpalloseurana kaikille pelaajille E-junioreista Superpesisjoukkueeseen saakka. KoU:n hankeyhteistyöseuroista ainakin Laihian Luja ottaa TE3-ohjelmiston samalla tavalla käyttöön, Kauhajoen Karhu ja Jalasjärven Jalas vielä pohtivat laajamittaista ohjelman käyttöönottoa.

KoU:n ja Lujan toiminnan tavoitteena on kasvattaa urheilijoiden fyysisiä ominaisuuksia, fyysisen harjoittelun laatua sekä vähentää urheilijoiden jännitys- ja kiputiloja sekä loukkaantumisriskejä. Samalla TE3 -konseptin kautta nuorille junioreille pystytään opettamaan kehonhallinnan harjoitteita ja korostamaan oikeiden suoritusliikkeiden tärkeyttä.

Koskenkorvan Urheilijat on yleisseura, jonka päälaji on pesäpallo. Miesten edustusjoukkue aloittaa ensi keväänä 25 peräkkäisen kauden miesten Superpesiksessä. Uutena vastuuvalmentajana aloittaa Antti Kuusisto ja fysiikkavalmentajana Petrus Puputti. Kaikkiaan seurassa on lisäksi 120 tyttö- ja poikajunioria, jotka ottavat TE3-ohjelmiston käyttöön.

Kumppanuusseuroista Laihian Lujasta, Kauhajoen Karhusta ja Jalasjärven Jalaksesta TE3-ohjelmiston käyttöön ottavia pelaajia on suunnilleen saman verran kuin Koskenkorvalla. 

– Alkutestit on tällä hetkellä tehty noin 180 juniorille ja edustuksen pelaajalle Koskenkorvalla ja Laihialla. Tämän pohjalta lähdemme marraskuussa liikkeelle, Koskenkorvan vastuuvalmentaja Kuusisto kertoo.

– Laihian Luja on urheilun yleisseura, jonka toiminnassa vahvoja lajeja ovat pesäpallo, lentopallo, suunnistus, paini ja jalkapallo. Ensimmäisessä vaiheessa Laihian Lujasta TE3-ohjelmiston ottaa käyttöön pesäpallojuniorit ja miesten edustusjoukkue, Lujan pesäpallojaoston puheenjohtaja Juha Koivisto kertoo.

TE3-mittaukset antavat urheilijalle henkilökohtaiset kehittämisohjelmat

TE3 suorituskykykonsepti perustuu 12 000 TE3 -liikkuvuusanalyysin dataan ja antaa valmiin ratkaisun nykyajan haasteisiin. Moderni maailma altistaa urheilijat uusille haasteille, koska istumiseen käytetään enemmän aikaa kuin aikaisemmin. Istuminen vaikuttaa negatiivisesti liikkuvuuteen myös huippu-urheilussa, joka taas alentaa suorituskykyä. Mitatun datan mukaan 10-15-vuotiaiden liikkuvuus esimerkiksi takareisissä on nykyään heikompi kuin 60-65-vuotiailla.

Suorituskykyä kasvattava kokonaisuus koostuu 300 eri harjoitteesta ja digitaalisista kehon liikeratojen mittaustyökaluista. Konsepti kehittää kaikkia yhdeksää urheilijalle tärkeää osa-aluetta ja se sopii junioreille sekä ammattilaisille. Ohjelma antaa kaikille henkilökohtaiset kehittämisalueet sekä yksilölliset harjoitusohjelmat ryhmäharjoitusohjelmien lisäksi.

TE3-mittauksia ja hyvinvointiohjelmia myös yritysten henkilökunnille

Bonuksena Koskenkorvan Urheilijat ja Laihian Luja pääsevät tarjoamaan TE3-liikeratojen mittauksia omille partnereilleen myös työhyvinvoinnin puolella.

– Näin seuroilla on myös uudenlaista tarjottvaa yhteistyökumppaneilleen tulevalla kaudella. Työn alla on jo muutamia pilottiyrityksiä ja lisää innokkaita työyhteisöjä otetaan mukaan, KoU:n monitoimimies Jani Karvonen kertoo.

– TE3 Oy:lle on tärkeää päästä vaikuttamaan urheilijoiden kehittymiseen. Harjoittelun tulee olla hauskaa, mutta samalla tasoittain kehittyvää, jolloin se tarjoaa kaikille osallistujille parhaan mahdollisen kasvualustan. Tärkeää on myös mahdollistaa uusia tulonlähteitä urheiluseuroille, joilla pästään suoraan kehittämään seuratoimintaa ja myös parantamaan seuran yhteistyökumppaneiden työntekijöiden työkykyä ja työhyvinvointia, TE3 Oy:n co-founder Jarkko Kortelainen kertoo.