KoU aloitti harjoituskauden kahdella voitolla, kun viime viikonloppuna härkäpaidat kaatoivat Alajärven Ankkurit ja Seinäjoen JymyJussit. Pelinjohtaja Antti Kuusisto perkaa talven ensimmäisten harjoituspelien annin.

Härkäpaitojen talvikauden harjoituspelit polkaistiin käyntiin lauantaina 21. tammikuuta vierasottelulla Alajärven Pallohallissa. Talvikauden ensimmäinen jakso päättyi tappioon, kun Ankkurit löi itsensä ohi jakson loppupuolella ja otti voiton juoksuin 4-3.

Tasainen toinen jakso ratkesi vasta viimeisessä vuoroparissa, jossa Kossu nousi Ankkureiden ohi neljännen aloittavalla, ja piti yhden juoksun johdostaan kiinni neljännen tasoittavalla. Supervuoro kääntyi härkäpaidoille selkeästi juoksuin 3-0 ja koko ottelu jaksoin 2-1s (3-4, 2-1, 3-0).

– Alajärvi tarjosi todella laadukkaan vastuksen ensimmäiseen harjoitusotteluumme. Otteluun valmistautumisessa painotimme oikeanlaisen tunnetilan merkitystä. Mielestäni saimme erittäin hyvän lautauksen peliin, joka näkyi keskittymisenä, pelinjohtaja Antti Kuusisto sanoo.

– Pelitavallisesti onnistuimme ajamaan tiettyjä asioita omaan sisäpeliimme, mutta suoritusten laatu ei ollut vielä riittävällä tasolla. Ulkopelissä perussuorittamisen taso oli hyvää, Kuusisto jatkaa.

Kaaripeliä on kehitetty määrätietoisesti talven viiden ensimmäisen leirin aikana. Tulokset näkyivät Kuusiston mukaan jo ensimmäisessä pelissä.

– Kaaripelissä oli myös ajankohtaan nähden oikeanlaista tekemistä. toisen jakson nousu tappioasemasta voittoon oli hyvä osoitus joukkueen halusta ja sitkeydestä! Paljon hyvää oli pelissä, Kuusisto myhäilee.

Harjoitusottelut jatkuivat heti sunnuntaina, kun JymyJussit asettui vastaan Kuortaneella Ilkka Areenalla. Tästäkin ottelusta tuli voitto, kun naapuriseura kaatui jaksoin 1-0 (3-1, 1-1). JymyJussit-ottelussa erityisesti ulkopelillisiä asioita saatiin vietyä eteenpäin.

– Ulkopelillisesti saimme tuotua uusia asioita, jotka toimivat mallikkaasti. Omaa mieltä lämmittävät erityisesti pelaajistosta kummenneet ajatukset, miten tietyt pelin hetket pelataan ja miten asiat käytännössä toteutetaan. Nyt saimme näihin suunnitelmiin hienoja onnistumisia omassa ulkopelissä, Kuusisto iloitsee.

Ulkopelin kapellimestarina hääri Alajärvellä ja Kuortaneella eri mies. Härkäpaitojen lukkarina Ankkurit-ottelussa toimi loukkaantumisesta toipunut Juho Hakomäki, mutta JymyJussit-ottelussa vuoronsa sai viime vuonna Kossun rinkiin liittynyt Lauri Vuollo.

– Molemmat lukkarit onnistuivat viikonlopun peleissä hienosti, Kuusisto kehaisee.

Sisäpeliin jäi sen sijaan toisessa harjoitusottelussa hiottavaa.

– Sisäpelillisesti emme päässeet suunnittelemallemme tasolle kaaripelissä, joka toi haasteista sisäpelin pyörittämiseen. Myös merkki- ja etenemiserheitä sattui pelissä liikaa. Takatilanteen ratkaisuhetkillä ehkä puristimme hieman liikaa mailaa, kun lyöntien laatu ei ollut kohdillaan, pelinjohtaja pohtii.

– Emme päässeet antamaan oikein minkäänlaista painetta JymyJussien ulkokentälle, kun lyönnit karkasivat kopeiksi. Peli nosti hyvin esiin niitä asioita, joihin lähdemme seuraavalla leirillä keskittymään, hän jatkaa.

Kokonaisuutena härkäpaitojen peli oli kuitenkin hyvällä tasolla jo kauden ensimmäisissä peleissä. Tilanteita pystyttiin luomaan ja ulkopeli piti keskimäärin hyvin.

Kossun leirit jatkuvat jo tulevana viikonloppuna, jolloin ohjelmassa on ensimmäisten harjoitusotteluiden purkua ja vapaampaa ohjelmaa. Leiri päättyy sunnuntaina (29.1.) harjoitusotteluun Seinäjoen Maila-Jusseja vastaan, jossa kokoonpanossa nähdään pelaajia, jotka eivät olleet mukana kahdessa ensimmäisessä pelissä.

– Pääsemme purkamaan pelejä ja miettimään seuraavia askelmerkkejä oman pelimme kehittämisessä. Lauantaina hypätään ensimmäistä kertaa Rannan Timon jousille ja mennään koko porukalla kannustamaan Vaasan Sportia, kun kotkapaitoja vastaan luistelee stadin ylpeys HIFK, Kuusisto paljastaa.

– Leiri päätetään sunnuntaina pelattavaan harjoitusotteluun SMJ:tä vastaan, hän lisää.