Seinäjoella käytiin ennen juhannusta ottamassa kirvelevä 2-0 (7-6, 8-4) tappio. Raadollista ottelussa oli se, että Koskenkorva johti avausjaksolla 6-1 ennen Jymy-Jussien viimeisen vuodon tasoittavaa. Siinä kotijoukkueen pelätty jokeri Aapo Hiltunen pisti kuitenkin pelin jännäksi lyömällä ajotilanteessa takaa keskeltä läpi 1+3 ja yhtäkkiä turvallinen johto oli muuttunut 6-5 kavennukseksi ja mies kolmosella.

Siitä JyJu hoiti jakson lopulta kotiin 7-6 ja jatkoi hurmostaan vielä toisellakin jaksolla. Jokerikaksikosta tuli taas palkitut, sillä Marko Pelkonen kotiutti ottelussa kahdesti ja Petteri Kortelainen neljästi.

Kuten tämä peli osoittaa, pesäpallopelissä voi tapahtua mitä vaan. Parasta pesis on paikan päällä stadioneilla, missä yleisökin pääsee osalliseksi tätä tunteiden vuoristorataa. Tiistaina KoU mitteli Imatraa vastaan kotonaan. Viikonloppuna KoU matkustaa Ankkureiden vieraaksi Alajärvelle ja sunnuntaina Tahkon vieraaksi Hyvinkäälle. Ti 4.7. klo 18. Tahko kohdataan kolmen päivän sisään toistamiseen kotiluolassa Sähkökoje-Areenalla.

Siitä viikko eteenpäin valmistaudutaankin jo valtakunnalliseen pesisviikkoon. KoU junioreilla runsas ottelumäärä pesisviikon aikana, kun kenelläkään ei ole leirejä. Miesten superpesistä pelataan Sähkökoje-Areenalla kolmen ottelun verran, ke 12.7. Kouvolaa, pe 14.7. Seinäjokea ja su 16.7. Tamperetta vastaan. Nyt viimeistään kannattaa rasvata polkupyörien ketjut ja tehdä kesäinen pyöräretki pesäpallo-otteluihin. KoU haastaakin näin Pompun kolumnin välityksellä eri porukkoja, työpaikkoja, kyläyhdistyksiä polkupyöräilemään pesisotteluun pesisviikon kolmeen otteluun.

Siirtoruletti pyörii kuumeisena

Siirtoruletti pyörii jo kuumana kausille 2024-2026. KoU kartoittaa parhaillaan omien pelaajien ajatuksia sekä kartoittaa muualla pelaavien pelaajien mielenkiintoa härkäpaitaan. Säännöissä sanotaan, että pelaajasiirtoja saa tehdä ainoastaan kauden jälkeen. Se sääntö ei ole pätenyt enää vuosiin ja pelaajamarkkinoilla kuhina käy kulisseissa. Eriskummallista markkinoilla on se, että sopimuksia voidaan neuvotella tulevan kauden 2024 sijaan jo kausille 2025-2026. Suomessa on parikymmentä huippupelaajaa, joista käydään kuumeisin taistelu. Kuka korttinsa oikein pelaa kulisseissa riittävän ajoissa ja kenellä on taloudellista selkänojaa tehdä kauaskantoisia sopimuksia, se on vahvoilla tulevina vuosina.

KoU:n 400.000 € budjetti pitäisi saada nousemaan 600.000 € tasolle, että KoU pystyisi haastamaan top4 seuroja 2000-luvun alun tapaan. Siksi on äärettömän tärkeää, että seutukunnan liike-elämä on vahvasti härkälauman takana nyt ja tulevaisuudessa. Mutta helpoiten tuohon menestymisen kierteeseen päästäisiin, jos yleisö löytää takaisin tiensä katsomoon. Jo 500 hengen lisäys katsomoon toisi tuon 200.000 € seuran kassaan lisää vuositasolla.  Superpesisorganisaatio luo myös uutta strategiaa tuleville vuosille. Monellako joukkueella jatkossa sarjaa pelataan, se vaikuttaa suuresti myös pelaajamarkkinoihin.

Pompun tietokilpailu

Pomppu heittää uudet pesispähkinät purtavaksi? Oikeat vastaukset löytyvät viikon yhdeksikön alta.

Viisi ensimmäistä kysymystä liittyy kenttiin. 1. Missä on Ronkaalan pesäpallostadion? 2. Mikä on Hyvinkään Tahkon kotikentän nimi? 3. Nightwish esiintyi viime viikolla koskenkorvalaispromoottori Tommi Mäen toimesta Kiteen pesäpallopyhätössä. Mikä on tämän kentän nimi? 4. Järviseudulla on kaksi huippukenttää. Mikä on Vimpelin ja Alajärven kenttien nimet? 5. Osa stadioneista kantaa yhteistyökumppanin nimeä ja Koskenkorvallakin pelataan Sähkökoje-Areenalla. Sotkamon Hiukan hiekkaharjun kupeessa on pelattu vuosia. Nyt tämä stadion ja kenttä kantaa sponsorinsa nimeä. Samoin Seinäjoen uusittu stadion. Mitkä ovat sponsorin nimeä kantavien Sotkamon ja Seinäjoen stadioneiden nimet?

Sitten pomppu siirtyy henkilökysymyksiin. 6. Mitkä oli koskenkorvalaissyntyisten Rajalan veljesnelikon etunimet? 7. Mikä on koskenkorvalaissyntyisen pesislegenda Mauri Pyhälahden syntymävuosi? 8. Kenellä koskenkorvalaissyntyisellä nyt jo uransa lopettaneella pesäpalloilijalla on plakkarissaan 3 SM-kultaa, 2 SM-pronssia ja 6 Itä-Länttä? 9. Ketkä 2000 -luvun alussa Koskenkorvalla pelanneet pelaajat tunnettiin kentällä mustista laseista tai mustista pelisukista? 10. Kuka KoU:n joukkueessa pelinjohtajanakin toiminut herra pelasi mestaruussarjaa IK:ssa, KaKa:ssa ja VM:ssä?

Pompun viikon yhdeksikkö 28.6.2023

l 1. Elmeri Koivusalmi, AA, 2K 2. Olli Heikkala, 3P, ViVe 3. Nestori Yli-Sissala, 2P, AA 4. Tomi Marjamäki, S, JyJu 5. Matti Latvala, 2V, KPL 6. Tuomas Tuohisaari, 2P, KoU 7. Antti Kortteenperä, 3V, KoU 8. Severi Lassila, 1V, ViVe 9. Matias Rauhala, 3K, KoU 10. Aapo Hiltunen, JyJu 11. Petteri Kortelainen, KoU 12. Jere Saukko, ViVe PJ. Tomi Niskanen, ViVe 2PJ Petrus Puputti, KoU

Seuraa nämä ottelut: pe 30.6. klo 18 AA-KoU, su 2.7. klo 17 Tahko-KoU ja ti 4.7. klo 18 KoU-Tahko

Vastaukset 1. Haapajärvi 2. Pihkala 3. Rantakenttä 4. Saarikenttä ja Kitro 5. Marjex-stadion Sotkamossa ja Unico-stadion Seinäjoella 6. Raimo, Ossi, Hannes ja Heikki. 7. Vuonna 1951 8. Mustista laseista Teemu Haataja ja Riku Kytäsalmi sekä sukista Jan Hautala ja Jukka Marttala 10. Juhani Savela