Pesiskausi on pyörähtänyt heinäkuun puolelle ja reilut puolet otteluista on pelattu. Juhannuksen jälkeen KoU otti arvokkaan kolmen pisteen voiton Imatrasta 2-0 (3-2, 5-1), mutta Alajärvelle kärsittiin 2-1 (4-3, 4-6, s1-0) tappio supervuoron jälkeen. Sunnuntaina joukkue matkasi Tahkon vieraaksi Pihkalaan, mutta hyvän ensimmäisen jakson taistelun jälkeen kaikki pisteet jäivät kuitenkin isännille 2-0 (2-1, 7-4).

Sarjan kärkikuusikkoon ja suoraan puolivälieriin ovat tällä hetkellä menossa Vimpeli, Kempele, Joensuu, Sotkamo, Kouvola ja Hyvinkää. Ns. säälipleijarit pelataan sijoille 7-10 sijoittuneet ja tällä hetkellä otteluparit olisivat Manse-KoU ja KiPa-PattU. Sarjan kolme heikointa tällä hetkellä ovat Imatra, Seinäjoki ja Alajärvi. Vähintään yhden superpesisjoukkueen kohtalo on pudota ensi kaudelle ykköspesikseen.

Viime kausi osoitti sen, että mikään ei ole mahdotonta loppukaudesta. Sarjassa joku voi yltää loppukiriin ja isotkin muutokset loppusijoituksissa on mahdollisia nykytilaan. KoU:n joukkue on Antti Kuusiston kanssa oikealla tiellä ja joukkue taistelee jokaisessa pelissä tasaisesti pisteistä. Kauden isoimmiksi yllättäjiksi voidaan nostaa sarjakakkonen Kempele sekä sarjakasi Pattijoki. Jälkimmäisen otteet ovat olleet odottamattomia ja mikä isoin asia, joukkue on saanut kiinnitettyä runkopelaajia myös jo tuleville kausille. Lauantaina KoU matkustaa Tampereelle, mutta seuraava valtakunnallinen pesisviikko on todellinen pesiskatsojan unelma, kun Kouvola, Seinäjoki ja Tampere saapuvat Sähkökoje Areenalle viiden päivän sisällä.

Pesäpallosarjassa jatkossa 12 joukkuetta

Pesäpallon kulisseissa tapahtuu isoja asioita. Superpesis -organisaatio on herätetty henkiin. Uutena toimitusjohtajana aloittaa Jääkiekon Mestiksen entinen toimitusjohtaja Olli Aro ja myyntijohtajana KoU:n entinen pelinjohtaja Risto Ojanperä. Hallitus rakennetaan myös uusiin osaaviin käsiin. Puheenjohtajana toimii jatkossa ex-Baronajohtaja Vesa Karjanlahti ja jäseninä SoJy:n vahva mies Juha Tanskanen, urheilun monitaituri Hanna Teerijoki, Haloo Helsinki-yhtyeen Jere Marttila sekä Rauman Lukon ex-toimitusjohtaja Timo Rajala. Superpesis Oy kehittää huippupesäpalloilua ja toimii tiiviissä yhteistyössä pesäpalloliiton ja sen liittojohtokunnan kanssa. Lisäksi toiminnanjohtaja Vesa Rämet jättää pesäpalloliiton ja pestiä hoitaa nyt va. toiminnanjohtajana Miika Rantatorikka.

Pesäpallon naisten ja miesten superpesiksessä on jatkossa 12 joukkuetta nykyisen 13 sijaan. Samoin ykköspesisten joukkuemäärät tippuvat 12 joukkueeseen vuonna 2025. Tämä tarkoittaa sitä, että jatkossa superpesiksessä on 15 pelaajasopimusta vähemmän ja sarjan tason uskotaan nousevan. Samoin pesäpallossa säilytetään draaman kaarta ja sarjasta putoaa aina vähintään yksi joukkue ja ykkössarjasta joku pääsee joka vuosi Superpesiksen parrasvaloihin. Uudet sponsorisopimukset ja sarjan kiinnostumisen lisääntyminen uskotaan nostavan joukkueiden liikevaihtoa jatkossa 50-100%.

Kankaanpää täyttynyt leirihuumasta

Pomppu on viettänyt aikaa nyt Kankaanpään Tenavaleirillä. Täällä on päässyt nauttimaan 11-12 -vuotiaiden pesistaitureiden otteista sekä kaupungin pesisilmeestä. Kun 2000 pesisleiriläistä ja saman verran pesisturisteja täyttää kylän ja se näkyy. Hurja määrä vapaaehtoisia on täällä töissä leirin eteen. Tämä on koko kylän juttu, kuten Sotkamossakin viime vuonna vastaavalla leirillä. Kurikassa ja Ilmajoella on 2025 kautta aikain isoin valtakunnallinen D-ikäisten suurleiri. Silloin tarvitaan kaikki kynnelle kykenevät pesistalkoisiin, sillä seutukunnalle tulee ensiarvioiden mukaan 180 joukkuetta ja 2500 leiriläistä, 150 tuomaria, yleisöä yli 10000 kuuden päivän aikana, reilut 1000 pesisottelua, 50.000 leiriläisten ruokailua sekä n. 20.000 majoitusvuorokautta. Leiri jättää seutukunnalle 1,0-1,5M€ rahaa. Valtaosa menee seutukunnan yritysten palveluiden ostoon, mutta pesämunaa tulee jäämään myös KoU:n juniorityön tulevaisuuden rahoittamiseen.

Pompun viikon yhdeksikkö 4.7.2023

l 1. Olli Heikkala, 3V, ViVe 2. Mikael Penninkangas, 2K, AA, 3. Antoni Jakobsson, 2P, KoU 4. Teemu Kinnunen, L, ViVe 5. Aleksanteri Huotari, 2V, KoU 6. Atte Kontio, S, JyJu 7. Antti Kortteenperä, 3P, KoU 8. Elmeri Anttila, 3K, ViVe 9. Ville Keltinkangas, 1V, AA 10. Aapo Hiltunen, JyJu 11. Jere Saukko ViVe 12. Juho Hakomäki

Seuraa nämä ottelut: la 8.7. Manse-KoU klo 16 sekä pesisviikon ottelut KoU-KPL ke 12.7. klo 18, KoU-JyJu pe 14.7. klo 18 sekä KoU-Manse su 16.7. klo 17. Ja pahoittelut, että edellisen viikon kysymyksien vastauksista Raimo Rajalan nimi oli jäänyt epähuomiossa pois pesäpalloa pelanneista veljessarjast