Koskenkorvan pesismiehistön runkosarjaa on jäljellä kaksi viikkoa. Sarjataulukossa joukkue on vajonnut sijalle 12 takanaan enää Alajärven Ankkurit. Edellä olevaan Imatraan ei ole kuitenkaan kuin kaksi pistettä eroa ja sijalla 11 pelit jatkuisi varmuudella ensi kaudellakin Superpesiksessä.

Koskenkorvalla on tällä viikolla tärkeät vierasottelut tiistaina Seinäjoella ja perjantaina Pattijokea vastaan Raahessa. Ensi viikolla pisteiden ottaminen onkin haasteellista, kun kotiluolaan ti 1.8. saapuu Sotkamon Jymy ja sen jälkeen pelataan vielä vieraissa Vimpeliä ja Kouvolaa vastaan.

Pomppu uskoo täysillä Koskenkorvan mahdollisuuksiin. Joukkue vahvisti rivejään Vimpelin kestomenestyjillä Tuomo Lönnmarkilla ja Teemu Isokedolla. Lönnmark tuo etukentälle ja lyöntipuolelle kokemusta ja Isokedosta on johtavaksi koppariksi ja kärkietenijöiksi. Toivottavasti nämä hankinnat siivittävät muun joukkueen kanssa joukkueen kuiville.

Kymmenenteen sijaan on matkaa viisi pistettä ja ottelut juuri sijoilla 10 ja 11 majailevia joukkueita voi kääntää sarjataulukon hetkessä toiseksi. Tiistaina 1.8. Sotkamoa vastaan nähtäneen kauden ennätysyleisö. Uudet hankinnat, SoJyn loukkaantumiset, tiukka sarjatilanne sekä mielenkiintoinen vastus saavat varmuudella pesiskansan liikkeelle.

KoU:lla edelleen saumoja parantaa sijoituksia

Runkosarjan sijat 1-6 pääsevät suoraan puolivälieriin. 7-10 ja 8-9 karsivat viimeiset puolivälieräjoukkueet ns. säälipleijareissa. 11. sijoittunut säilyy Superissa ja kaksi viimeistä pelaavat paras viidestä putoamisesta. Hävinnyt putoaa Ykköspesikseen ja voittaja pelaa Ykkössarjan 2. vastaan paras viidestä järjestelmällä kauden 2024 Superpesispaikasta.

Pattijoki 25p -> KoU (k), SoJy (v), KeKi (v), KiPa (k) -> ennuste +3p = 28p

Seinäjoki 24p -> KoU (k), Manse (v), KPL (k), KeKi (v), JoMa (k) -> ennuste 3p = 27p

Imatra 21p -> ViVe (v), AA (k), KPL (v), KiPa (v), SoJy (k) -> ennuste 2p =23p

Koskenkorva 19p -> JyJu (v), PattU (v), SoJy (k), ViVe (v), KPL (v) -> ennuste 5-8p = 24-27p

Alajärvi -> 12p -> KeKi (v), KeKi (k), IPV (v), Manse (v), ViVe (k) -> ennuste 3p = 15p

Pomppu uskoo edelleen Koskenkorvan mahdollisuuksiin. Imatran edelle on vielä täysi mahdollisuus päästä. Säälipleijareihin pääsy edellyttäisi sekä voitot ti Seinäjoesta että pe Pattijoesta. Lisäksi kolmesta viimeisessä pelissä olisi yllätettävä joku kärkijoukkue. Sotkamo olisi niistä mahdollisin, sillä SoJy on ollut aina vaikeuksissa Sähkökoje-Areenalla sekä joukkue kärsii tällä hetkellä pahoista loukkaantumisista.

Vahvimmin puolivälieräparit näyttävät kuitenkin ViVe-Tahko/JyJu, SoJy-Pattu/KiPa, JoMa-Manse ja KPL-KeKi. On huomioitava kuitenkin, että sijoilla 3-6 olevat joukkueet ovat kolmen pisteen sisällä. Jos joukkueet ovat tasapisteissä, sijoitus ratkeaa ensisijaisesti 1) voitetut ottelut 2) 3 pisteen voitot 3) kaikkien otteluiden juoksuero 4) keskinäisten otteluiden voitot.

Suurleiriltä menestystä

Joensuun Suurleirillä KoU juniorit pelasivat hienoja otteuita. D-tytöt ottivat hopeaa pelisarjassa, D-pojat sijoittuivat kuudenneksi kovassa kilpasarjassa. Mitaliotteluihin pääsy heilläkin oli vain yhden juoksun päässä Keravaa vastaan. D-poikien pelisarjajoukkue oli lähellä jättiyllätystä sijoittuen neljänneksi. Välierissä ottelu suursuosikki Simoa vastaan eteni aina toiseen jatkovuoropariin, missä Simo pudotti joukkueen lopulta pronssiotteluun. Viidennessä vuorossa KoU sai jo miehen kolmoselle, mutta pelin jännitys kuivatti tilanteen. Tällä viikolla C-ikäiset pelaavat oman leirinsä Oulussa. KoU on mukana sielläkin kolmella joukkueella.

Viikon yhdeksikkö 1. Teemu Isoketo KoU (3k) 2. Anttoni Jakobsson KoU (2v) 3. Elmeri Anttila ViVe (2k) 4. Juho Hakomäki KoU (L) 5. Juho Heikkala ViVe (2p), 6. Elmeri Koivusalmi AA (3p) 7. Ville Keltinkangas AA (1V) 8. Atte Kontio JyJu (S) Tuomo Lönnmark KoU (S) 10. Marko Pelkonen (KoU) 11. Jere Saukko (ViVe) 12. Janne Mäkelä ViVe PJ. Jussi Parvi JyJu 2PJ Pasi Tyynelä ViVe

Tulevat ottelut ti 25.7. JyJu-KoU pe 28.7 PattU-KoU ti 1.8 klo 18 KoU-SoJy