Valtakunnallinen pesisviikko näkyy myös Koskenkorvalla. Koskenkorvan Sähkökoje-Areenalla pelataan kolmena iltana tasokkaita miesten Superpesiksen otteluita. Keskiviikkona klo 18 vieraaksi asettuu maineikas Kouvolan Pallonlyöjät. Seuramme kasvatti Matti Latvala saapuu vartioimaan Antin monttua ja ex-Kossu jokeri Patrik Wahlsten tulee kiusaamaan härkälaumaa kotiutuksillaan.

Perjantaina klo on tämän kesän kuumin ja odotetuin ottelu. Seinäjoen Jymy-Jussit saapuvat perjantai-iltaan kotiyleisön grillattavaksi. Tässä ottelussa on tunnelmaa ja tasainen vääntö pisteistä on varmuudella edessä. Keskinäisten otteluiden voitot tässä otteluparissa ovat 1-1 ja pisteet 2-4 JyJu eduksi. Tästä on odotettavissa kova jokereiden taistelu ja paremmin onnistuneet vievät pisteet.

Sunnuntaina klo 17 vastaan asettuu toinen KoU:n paikallislohkon vastus Manse PP, Tampereelta. JymyJussien tapaan Kou kohtaa Mansen kaksi kertaa kotona ja vieraissa. Kevään ottelu Mansea vastaan oli yksi kesän mieleenpainuvimpia. Tuolloin Juha Puhtimäen, Juuso Myllyniemen, Perttu Ruuskan, Henri Puputin johtama tähtisikermä sai poistua kotiutuskisan jälkeen 2-1 tappio niskassa kolmostielle kohti Tamperetta.

Mahdollisuuksia on vaikka mihin, kunhan joukkue saa vain oman sisäpelin toimimaan. Yleisön kannustusta tarvitaan myös rinnalle, joten nyt pyörien ja autojen noukat kohti Koskenkorvaa. Kesäasukkaat myös mukaan kannustamaan kotijoukkuetta pesäpallopeliin. Koskenkorvan perjantaibingossakin kesäasukkaat näkyvät, sillä viime perjantaina oli sielläkin tehty koronan jälkeinen pelaajaennätys.

Tahkolle ja Manselle tappiot

Mennyt viikko toi kaksi tappiota. Hyvinkään tahko vei kaksi pistettä 1-2 /1-4, 4-3, s0-1) voitolla kotiinsa. Yksittäiset pisteet ovat kuitenkin tärkeitä lopputaulukossa. Kolmen pisteen voitot varmistuttaisi sarjasijoitusta 10. paikalla aina tietysti enemmän. Tahko ottelussa onnistuivat jokerikaksikon lisäksi myös kärki Ville Takala sekä polttolinjapelaajat Aleksanteri Huotari ja Tuomas Tuohisaari.

Manse -ottelussa Henri Puputti ja Perttu Ruuska iskivät neljä juoksua mieheen ja johdattivat Mansen selkeään 2-0 (8-4, 5-2) voittoon. Kotijoukkueesta palkinnon arvoisesti pelasivat Antti Kortteenperä ja jokeri Petteri Kortelainen. KoU:n Kortelainen on hienosti sijalla 7 tehoin 1+38 (53%). Kotiuttajatilastossa hänen edellään ovat vain Vimpelin kaksikko Vainionpää ja mäkelä, Mansen Ruuska, Tahkon Niemi, SoJyn Roope Korhonen sekä KPL Wahlsten. Kortelainen on tämän kauden yksi suurimmista tasonnostaneista pelaajista.

KoU E -pojat SM-hopealle

Yhdeksän vuoden tauon jälkeen Koskenkorvan Urheilijoiden joukkue nappasi SM-mitalin kilpasarjasta. KoU E-pojat lähtivät Kankaanpään leirille yhtenä ennakkosuosikkina. Joukkue kesti hyvin paineet aina finaaliin saakka, missä paikallisvastus SMJ kukisti selittelemättä pikkuhärät numeroin 6-0. KoU:lla oli kahden vuoroparin jälkeen avaimet vielä voittoonkin, mutta kolmannen aloittavalla Iivari Rantanen löi viimeisenä lyöjänä ja viimeisellä lyönnillä kolmospesästä maisemiin 1+1. Kun päälle tuli vielä kaksi juoksua lisää, siitä joukkue ei enää toipunut.

Hieno saavutus joka tapauksessa joukkueelle. KoU pelisarjajoukkuekin taisteli hienosti kuudenneksi edellään vain viisi kovaa kasattua joukkuetta. Itä-Länteen KoU:sta valittiin Jimi Myllyniemi, Pyry Pienimäki, Jussi Nikkola sekä Jani Karvonen. Seuraava D-ikäisten Suurleiri pidetään Joensuussa 18-23.7. Sinne matkaa kolme KoU:n joukkuetta. Ensi vuonna E-pojat lähtevät mittelöimään mitaleista Lappeenrantaa, jossa taistellaan tiukasti kärkisijoista ainakin Jyväskylän ja Seinäjoen kanssa.

Pompun viikon yhdeksikkö 12.7.2023

1. Oskar Karvonen, KoU E, 3K 2. Jimi Myllyniemi, KoU E, S 3. Aatu Taipalus, KoU E, 2V 4. Tuukka Laitila, KoU E, 3V 5. Pyry Pienimäki, KoU E, 2P 6. Vilho Ketola, KoU E, 2K 7. Peetu Pienimäki, KoU E, L 8. Wiljam Loukasmäki, KoU E, 3P ja 9 Leevi Rantanen, KoU E, 1V ja jokeripelaajat KoU E:stä Konsta Pajaniemi, Frans Fält sekä Matias Kesälä. Pelinjohtajat Jani Karvonen ja Ville Loukasmäki, päävalmentaja Mikko Kivimäki, apuvalmentajat Tero Lehtinen ja Juha Ketola sekö huoltajat Jarmo Pienimäki, Timo Fält, Jussi Kesälä, Jimi Kivimäki. Kaikki em. KoU E SM-hopeajoukkueesta.

Seuraa nämä pesisviikon ottelut: KoU-KPL ke 12.7. klo 18, KoU-JyJu pe 14.7. klo 18 sekä KoU-Manse su 16.7. klo 17.