Haapajärven Pesä-Kiilojen ja Koskenkorvan Urheilijoiden E-pojat pääsevät pelaamaan kilpasarjaottelun mahtavan yleisön edessä. Haapajärven koululaiset valtaavat Ronkaalan, ja paikalle odotetaan yli 1500 katsojaa. Ottelun tuotto lahjoitetaan lyhentämättömänä Ukrainan lapsille, ja kohteen valitsevat Haapajärven koululaiset. Ottelulla tavoitellaan 10 000 € tuottoa hyväntekeväisyyskohteelle.

Ottelun järjestelyistä vastaavat seurojen lisäksi K.J.Ståhlbergin koulu ja Väliojan koulu. K.J.Ståhlbergin koulun rehtori Jari Saaranen näkee tapahtumassa mahtavan tilaisuuden antaa lapsille vastuuta ja vaikuttaa tärkeässä asiassa. Samoilla linjoilla on myös Väliojan koulun opettaja Jaana Ojaniemi.

Idean isänä oli Koskenkorvan Urheilijoiden E-poikien pelinjohtaja Jani Karvonen. Tapahtumassa tehdään yhteistyötä myös Koskenkorvan Urheilijoiden kanssa.

Ottelu näytetään suorana Ruutu+-kanavan kautta ilmaiseksi ilman maksumuuria. Ottelu tuotetaan monikameralähetyksenä. Ottelun selostaa Ruutu+-kanavalle Miska Peltoniemi ja peliä kommentoi pesäpallon kommentaattorina kunnostautunut Risto Ojanperä. Kenttäkuulutuksesta vastaa Pesäpalloliiton Pohjoisen alueen aluevastaava Akseli Wiik.

Ottelun yhteydessä on myös paikka tärkeälle keskustelulle lasten ja nuorten liikunnasta, koululiikunnasta ja harrastusten kalleudesta. Tähän saadaan myös kommentit Keski-Pohjanmaan Liikunnan toiminnanjohtaja Kalle Lassilalta, joka tunnetaan myös asiantuntevana hiihdon kommentoijana. Myös Pesäpalloliiton toiminnanjohtaja Vesa Rämet on paikalla tapahtumassa.

Haapajärven koululaiset ja Pesä-Kiilojen pelaajat myyvät otteluun 10 euron pääsylippuja. Lippuja voi ostaa myös Koskenkorvan Urheilijoiden Ticketmaster-verkkokaupasta sekä KoU E -junioreilta.

Myös yritysten toivotaan olevan  mukana tukemassa hyvää asiaa.

HP-K E – KoU E kulta
Ke 17.5.2023
Ronkaalan pesäpallostadion, Haapajärvi

Alustava ohjelma:

Klo 11.00  Portit aukeavat
Klo 11.15  Alkulämmittelyt
Klo 11.40  Pelaajahaastattelut
Klo 11.45  Ruutu+ ennakkostudio lasten liikkumisesta ja itse ottelusta
Klo 12.00  Esittelyt
Klo 12.15  Ottelu alkaa
Klo 13.00 Tauko-ohjelmaa ja Ruutu+-taukostudio
Klo 14.00 Ottelu päättyy ja alustava ottelutuoton julkaisu
Klo 14.05 Palkintojen jako ja Ruutu+ loppuhaastattelut

Teksti ja kuva: Pesäpalloliitto