Viime viikko pesiksessä sujui mollivoittoisesti. Perjantaina Manse maksoi kotonaan kalavelat lukemin 2-0 (2-1, 10-3). Heti perään sunnuntaina viime kauden mestari ViVe kuritti härkäpaitoja kotiluolassaan 0-2 (2-3, 1-8).

Ensimmäiset jaksot molemmissa otteluissa oli tiukkoja ja niistä jaksovoitto olisi hieman paremmalla tuurilla ollut otettavissa. Toisilla jaksoilla viime kausien kestomenestyjät olivat omaa luokkaansa ja viikon pistesaldoksi jäi pyöreät nolla.

Keskiviikkona KoU matkustaa KeKin vieraaksi siniselle laguunikentälle. Sieltä pisteiden ottaminen ei tule olemaan helppoa. Antti Kuusiston suojatit pystyvät lähtemään tällaisiin otteluihin ennakkoluulottomasti ja pelaamaan pienellä riskilläkin etukäteen kovempaa vastustajaa vastaan. Läpilyönnit ja hurmos päälle, niin yksittäiset jaksovoitot ovat aina mahdollisia.

Kesän ainoa lauantaiottelu edessä

Lauantaina 17.6. klo 17 Joensuun Maila saapuu Koskenkorvan helteeseen. Lämmin auringonpaiste ja lisämausteen tuova fanaattinen lauantai-illan kotiyleisö laittavat idän pojat todelliseen tulikasteeseen. Kuinka kuumaksi tunnelma ottelussa muodostuu, sen kokee parhaiten paikan päällä. JoMan pelinjohtaja Mikko Huotari pääsee kohtaamaan poikansa Aleksanteri Huotarin ottelussa. Joman paidassa pelaa pohjalaislähtöisistä pelaajista jokeri Juha Toivola sekä polttolinjan lukko Elmeri Lieto.

Pelinjohtaja Antti Kuusisto tulee näiden kahden ottelun aikana saada viritettyä joukkue iskuun. Kaikki pisteet Kempeleestä ja kotiottelusta Joensuuta vastaan ovat bonusta. Juhannuksen molemmin puolin pelattavista päävastustajien otteluputkesta JyJu, IPV ja AA on väkisin saatava lisää pisteitä. Petteri Kortelainen palasi jo rosteriin, joten raskaalta kalustolta Kortelainen-Pelkonen  odotetaan runsaasti juoksuja näissä kesäkuun viidessä ottelussa.

Pompun tietokilpailu

Pomppu heittää muutaman pesispähkinän purtavaksi? Oikeat vastaukset löytyvät viikon yhdeksikön alta.

  1. Mikä on KoU:n sijoitus sarjassa ennen keskiviikon kierrosta? a) 7. b) 10. c) 11.
  2. Montako prosenttia jokerikaksikko Kortelainen ja Pelkonen ovat lyöneet KoU:n juoksuista tällä kaudella? a) 50% b) 66,6% c) 75%
  3. Ketkä KoU:n kolme pelaajaa ovat kotoisin Vetelistä? a) Kortelainen, Luhtavaara ja Rantala b) Huotari, Tuikka ja Takala c) Takala, Rantala, Kortteenperä
  4. Matias Rauhala on ottanut paikan KoU:n kopparina. Missä seuroissa a) hänen isänsä Janne Rauhala on pelannut miesten superpesistä ja b) missä hänen äitinsä Susanna Rauhala (os. Kauhanen) on pelannut naisten Superpesistä? Ja löytyykö heiltä mitaleja?
  5. Kuka Koskenkorva entisen edustusjoukkueen pelaajan tytär pelaa tällä kaudella naisten superpesistä ja missä seurassa?
  6. KoU:n stadionille on tullut uusi VIP-tila. Paljonko maksaa otteluun yksi VIP-lippu? a) 49€ b) 59€ c) 69E
  7. Kuka KoU:n pelaajista on tuonut eniten juoksuja? a) Rantala b) Huotari c) Jakobsson
  8. Minä vuosina KoU on ottanut pronssia miesten superpesiksessä?
  9. Ketkä kolme pelaajaa muodostivat ensimmäisenä pronssivuotena pelätyn kärjen?
  10. Ketkä KoU:ssa pelanneet pelaajat ovat voittaneet miesten Superpesiksen lyöjäkuninkuudet? ja mitkä ovat vuodet?

E-pojat aluemestareiksi

Rauman alueleirillä KoU:n kuusi joukkuetta piti hyvin seuran värejä yllä. Mitaleille ylsivät KoU E valkoinen (kultaa), yhdistelmäjoukkue Bulls E (KoU/KiPa) (pronssia) sekä KoU D-pojat (pronssia).

KoU:n E punaisen leirisijoitus oli 7., KoU D-tyttöjen kilpasarjan sijoitus oli 9. ja KoU D-pelisarjan 5. Leirit ovat sekä seuralle ja vanhemmille iso panostus, KoU:n joukkueidenkin leiripassien hankintahinta hipoo 40.000 € tasoa vuosittain, sillä alueleirien passit maksavat 120 € ja valtakunnan leirien tuplaten.

On hienoa, että KoU:n joukkueet ovat innokkaina mukana leireillä. Sieltä ammennetaan uusia taitoja, saadaan uusia kavereita ja koetaan onnistumisten ja epäonnistumisten kasvattavaa kirjoa. Tällaista yhteisöllisyyttä on hieno kokea niin valmentajina, vanhempina kuin pelaajina. Tulevana viikonloppuna alueen F- ja G-ikäiset leireilevät Kokemäen Etenee-leirillä sekä KoU E käy vielä testaamassa idän tason Jyväskylän Kunnari-leirillä.

Pompun viikon yhdeksikkö 14.6.2023

1. Olli Heikkala, 3P, ViVe 2. Anttoni Jakobsson 2V, KoU 3. Nestori Yli-Sissala, 2P, AA 4. Matias Rinta-Aho, S, ViVe 5. Tuukka Etula, 2K, AA 6. Toni Marjamäki, 1V, JyJu 7. Veeti Kettunen, 3V, SMJ 8. Matias Rauhala, 3K, KoU 9. Juho Hakomäki, L, KoU 10. Jukka-Pekka Vainionpää, ViVe  11. Justus Teppo, JyJu 12. Jere Saukko ViVe  PJ Antti Kuusisto 2PJ  Toni Juurakko (APV, 1-pesis)

Seuraa nämä ottelut: ke 14.6. klo 18 KeKi-KoU, la 17.6. klo 17 KoU-JoMa ja ti 20.6. klo 18 JyJu-KoU

Vastaukset: 1b, 2b, 3c, 4a KoU (2 pronssia), KiPa (hopea), NJ (pronssi), SMJ  ja 4b Fera, Virkiä (kulta ja pronssi) 5. KoU 1990-luvun alun kopparin Heikki Hakoniemen tytär Ilona Hakoniemi pelaa Rauman Feran lukkarina. 6a, 7c, 8. 2003, 2007 9. Kettunen-Haataja-Murto oli pelätty kärki. 10. Riku Kytösalmi (2002) ja Jere Dahlström (2006, 2007)