Koskenkorvan Urheilijat on tehnyt jatkosopimukset Anttoni Jakobssonin ja Aapeli Suvisalmen kanssa.

Seitsemän kautta Kossua edustanut Anttoni Jakobsson ja härkäpaitojen oma kasvatti Aapeli Suvisalmi jatkavat joukkueessa myös kaudella 2023. Suvisalmen sopimus kattaa kesän 2023 ja Jakobssonin sopimuksessa on lisäksi optio kesästä 2024

Jakobsson on lukeutunut härkäpaitojen vakiokalustoon jo vuosien ajan. Ulkopelissä hän on ollut varma pelaaja linjassa ja sisällä tuonut osaamista erityisesti vaihtotilanteisiin. Härkäpaitojen tulevan kauden pelinjohtaja Antti Kuusisto on tyytyväinen, että vaasalaislähtöinen peluri jatkaa joukkueessa myös ensi vuonna.

– Anttoni on tärkeä palanen Kossun linjaan. Hän on ollut luottopelaaja jo monta vuotta, ja äärimmäisen lajitehokas ulkopelissä. Sisäpelissä hän omaa sellaisen työkalupakin, jolla pystyy pelata huippupesäpalloa. Tavoitteena on, että ”Antsa” pystyisi ottamaan sen viimeisen askeleen aivan huippupelaajien joukkoon, Kuusisto sanoo.

Suvisalmi on tällä kaudella tehnyt lopullisen läpimurtonsa Kossun kokoonpanoon. Debyyttinsä hän teki jo kaudella 2019, mutta tällä kaudella hän on noussut loppukautta kohden sisäpelissä ykköskärkeen vaihtajaksi ja ollut myös kauden mittaan muuttuneella etukentällä tärkeä pelaaja.

– Aapeli on äärimmäisen lajitaitava pelaaja. Hän on osoittanut kyvykkyytensä pelata Superpesistä, ja viimeiset pelit hän on pelannut todella laadukkaasti. Onnistumisia on tullut myös ykköskeulassa, joka on tulevaisuutta ajatellen hieno asia, Kuusisto kehuu.

– Tulevien vuosien haaste on se, että lähdemme rakentamaan fysiikkaa vielä kovemmaksi, jotta pystytään ottamaan seuraava askel pelaajana, hän jatkaa.

Kuva: Jussi Niukkala