Härkäpaitojen kausi lähestyy puoliväliä, kun joukkueella on juhannustaukoon mennessä takana 14 peliä. Pudotuspelitaistelussa ollaan edelleen hyvin mukana.

Kossun kausi on peliä vaille puolivälissään juhannustauolla. Alkukauden neljässätoista ensimmäisessä pelissä pistetili on karttunut 17 pisteellä, joka oikeuttaa tällä hetkellä sarjataulukossa yhdeksänteen sijaan. Viidenteenkin sijaan on matkaa kuitenkin vain neljä pistettä, joten pudotuspelitaistelussa härkäpaidat ovat edelleen vahvasti mukana.

Kesäkuun alkupuolen otteluruuhkaan lähdettiin tavoittelemaan tasaisuutta otteisiin, jossa tietyiltä osin myös onnistuttiin. Ulkopeli löysi uomansa niin, että katastrofijaksoja ei enää nähty, mitä lähemmäs juhannusta tultiin. Otteluiden sisällä tapahtui luonnollisesti erilaisia pieniä virheitä, jotka ovat osa pesäpalloa, eikä niitä saa täysin kitkettyä pois.

Ulkopeli mahdollisti käytännössä jokaisessa pelissä voiton nappaamisen. Näin myös juhannustaukoa edeltävissä otteluissa Pattijoen Urheilijoita ja Manse PP:tä vastaan. Yhteensä nämä joukkueet löivät yhdeksän juoksua kahdessa pelissä, mutta korjasivat silti molemmat täyden pistepotin matkaansa Sähkökoje Areenalta jaksoin 0-2.

Tämä onnistui siitä huolimatta, että loukkaantumisia ja vaihtuvuutta on ollut paljon kauden aikana ja sen edetessä. Esimerkiksi Manse-ottelussa edelleen lukkarin tonttia kohden kuntoutuva Juho Hakomäki nähtiin jo ulkopelissä, mutta lukkarina hän ei pelannut, vaan syöttöjä nosteli Aapeli Suvisalmi.

Myös molemmat avausyhdeksikön kopparit Jesse Rantamäki ja Veli-Pekka Yli-Hirvelä ovat olleet telakalla. Lautasella on nähty jo neljä miestä alkukauden aikana, kun Suvisalmen lisäksi lukkarina ovat toimineet vuoroin KPL-laina Elias Pitkänen, Ville-Veikko Olli ja yhdessä ottelussa loukkaantuneen Ollin tilalle hypännyt Petteri Kortelainen.

- Systeemi on ollut kuitenkin kaikille selkeä. Vaikka on tullut muutoksia ja pelaajat ovat pelanneet hieman eri pelipaikoilla, niin pelin taso ulkopelissä on parantunut. Kopparipari on mennyt uusiksi ja Hakomäki pelasi Manse-pelissä pitkin kenttää, Kossun pelinjohtaja Mikko Vainionpää sanoo.

- Alkukaudestakin ulkopeli oli hyvää, mutta silloin tuli niitä ihmeellisiä repsahduksia. Niitä ei ole onneksi enää tullut, vaan ulkopeli on antanut mahdollisuuden taistella voitoista. Välillä on onnistuttu hyvin, mutta kahdesta edellisestä kotipelistä jäi paljon hampaankoloon. Niistä olisi ollut raavittavissa neljä pinnaa, mutta jäimme nollille. Kaikki jaksot hävisimme juoksulla, Vainionpää harmittelee.

Hieman paremmalla sisäpelissä kaikki neljän juoksun erolla vastustajille mennyttä jaksoa olisi voitu kääntää itselle, mutta juoksujen lyöminen on ollut vaikeaa. Haasteet ovat lähteneet jo etupesien täyttämisestä, sillä kolmostilanteilla ei ole alkukauden aikana juhlittu. Keskimäärin ottelua kohden on luotu 11,7 kolmostilannetta, mutta monessa pelissä tästä keskiarvosta on jääty.

Sisäpelissä suurin haaste on löytää tasaisuus tekemiseen.

- Tarkkuutta pitää olla enemmän. Merkkiä on vaihdettu ja toki täytyy sanoa, että lukkarit ovat juhlineet tällä kaudella monissa peleissä, ja kolmostilanteet ovat jääneet muutenkin vähiin, Vainonpää sanoo.

- Ihan paria peliä lukuun ottamatta homma on perussuorittamisesta kiinni, joka on tavallaan ymmärrettävää, koska olemme pelanneet 14 peliä alkukauden aikana. Siinä ei montaa sellaista pätkää ole ollut, että olisi ehditty rauhassa keskittyä treenaamiseen ja toistoihin, pelinjohtaja muistuttaa.

Kossu jatkaa pelejään juhannuksen jälkeen tiistaina ja keskiviikkona, kun edessä on jokavuotinen Itä-Suomen kiertue. Tiistaina 28. kesäkuuta haastetaan vieraissa Joensuun Maila ja keskiviikkona 29. kesäkuuta Kiteen Pallo. Ennen sitä kuitenkin vietetään juhannusta ilman räpylää ja mailoja.

- Toivottavasti pelaajilla ja pelinjohdolla on muita asioita mielessä juhannuksena kuin pesäpallo. Ei se ehkä meikäläiseltä onnistu, mutta yritetään ainakin. Olisi yläkerrassa akut täynnä sitten, kun seuraava peli on edessä, Vainionpää sanoo.

Tällä hetkellä kokoonpanosta ovat sivussa Hakomäki, Yli-Hirvelä ja Rantamäki. Kopparikaksikko Yli-Hirvelä ja Rantamäki on näillä näkymin kentällä jo Itä-Suomessa, mutta Hakomäen palaamisesta lautasen ääreen ei ole vielä tarkkaa tietoa.

- Ei Hakomäki varmasti vielä hetkeen ole lukkarikuntoinen. Nyt hän pelasi tuolla ulkokentällä, mutta sellaisilla paikoilla, jossa heittäminen ei ole merkittävässä roolissa. Valitettavasti pyörähtää varmaan vielä kuukauden päivät ennen kuin hän pystyy siihen ruutuun hyppäämään, Vainionpää kertoo.

- Uskon, että heti juhannuksen jälkeen kopparipari on pelikuntoinen, ja he pystyvät ainakin treenaamaan täysipainoisesti, hän jatkaa.