Jurvan Liekin kautta Kossun riveihin kymmenen vuotta sitten siirtynyt Aapeli Suvisalmi jatkaa myös ensi kaudella härkäpaidoissa.

Kossu sorvasi uuden vuoden mittaisen jatkosopimuksen oman kasvattinsa Aapeli Suvisalmen kanssa. 21-vuotias kurikkalaislähtöinen peluri pelasi viime kaudella 12 ottelua Kossun Superpesis-joukkueen mukana. Alkukaudesta hän paikkasi loukkaantunutta Aleksi Rantalaa etukentällä ja myöhemmin, kun lukkari Juho Hakomäki joutui telakalle, otti Suvisalmi haltuun lukkarin roolin.

Lisäksi pelejä tarttui tilille myös jokeriosastolla. Kauden viimeisessä ottelussa Kankaanpään Mailaa vastaan syntyi myös ensimmäinen lyöty juoksu Superpesiksessä. Kauden aikana Suvisalmi pelasi myös Ykköspesistä Alavuden Peli-Veikoissa 13 ottelua, joissa hän löi viisi juoksua ja 59 kärkilyöntiä. Tuotuja tarttui tilille kahdeksan kappaletta.

Ensimmäiset kahdeksan Superpesis-ottelua Suvisalmi pelasi jo kesällä 2019 härkäpaidoissa. Suurimman osan miesten peleistään hän on kuitenkin pelannut Suomensarjaa Jalasjärvellä, Alavudella ja Kossun kakkosjoukkueessa.

- Viime kausi meni ihan ok. Superissa pääsi pelaamaan silloin tällöin useassa eri roolissa ja Ykkösen puolella isossa roolissa. Sieltä sai hyvää kokemusta, Suvisalmi kertaa.

Suvisalmi oli kauden 2020 lopulla tärkeässä osassa, kun ykköslukkari Hakomäki loukkaantui. Lautasella Kossu-kasvatti esiintyi edukseen, mutta kertoo kuitenkin, että omat vahvuudet ulkokentällä ovat enemmän muilla pelipaikoilla. Tavoitteena on talvikuukausien aikana lunastaa vakituinen paikka kokoonpanosta.

- Ensi kaudella on tavoitteena päästä pelaamaan säännöllisesti ulkopeliä linjassa ja etukentällä. ”Haksan” ei tarvitse jännittää oman pelipaikkansa suhteen, Suvisalmi veistelee.

Kossu vältti viime kaudella karsintapelit, mutta kausi mennyt aivan odotuksien mukaan. Suvisalmi lähtee innolla rakentamaan tulevaa kautta talven sydämeen ja uskoo, että ensi kaudella sarjasijoitusta pystytään jälleen parantamaan.

- Mahtavaa, että saa pukea härkäpaidan päälle jatkosakin. On tietysti mukavaa päästä treenaamaan ja pelaamaan tutuissa ympyröissä, Suvisalmi iloitsee.

- Kauden aikana pelasimme laatupesistä, mutta mukaan mahtui myös heikompiakin jaksoja, joten tasaisuus jäi puuttumaan. Toki loukkaantumiset vaikuttivat kauteen jonkin verran, mutta sen taakse ei voi kokonaan mennä, Suvisalmi summaa.