Viime kaudella härkäpaidassa pelannut Jaakko Erkkilä jatkaa joukkueessa myös ensi kesänä. Sopimus on yksivuotinen.

Toissa kaudella Vähänkyrön Viestin Ykköspesis-ryhmästä Koskenkorvalle siirtynyt Jaakko Erkkilä jatkaa pelejään härkälaumassa myös tulevalla kaudella. 27-vuotias Viestin kasvatti pelasi ensimmäisen Superpesis-kautensa vasta 26-vuotiaana ja teki hiljalleen tietään pääsarjatasolle Ykköspesiksen kautta kasvattajaseurassaan.

Erkkilä on tyytyväinen, että matka jatkuu ensikaudellakin Korvan Superpesis-miehistössä.

- Mukava jatkaa härkäpaidassa myös ensi kaudella. Viime kaudesta jäi hampaankoloon sen verran, että ensi kaudelle lähdetään parantamaan sijoitusta. Uskon, että ensi kaudella Kossu nähdään pudotuspeleissä, Erkkilä luottaa.

Ensimmäisellä kaudellaan Erkkilä löi 0+5=5 ja toi 15 juoksua, joiden lisäksi kärkilyöntejä tuli 71 kappaletta. Viime kaudella löytyjä tuli 2+6=8 ja juoksuja 12 kappaletta. Kärkilyöntejä tuli 90 kappaletta. Suurimman osan kaudesta vähäkyröläislähtöinen Erkkilä pelasi vaihtajana ja ulkona kolmosvahtina. Matkan varrelle mahtui myös muutamia pelejä jokeripaidassa.

- Kausi oli itseltäni vähän ailahtelevainen. On ollut hyviä pelejä ja huonompia pelejä. Hyvän ja huonon päivä ero on ollut itselläkin aika suuri ja sitä pitäisi saada kurottua umpeen. Sanotaan, että kausi oli ok: ei mennyt hyvin, mutta ei niin mahdottoman huonostikaan, Erkkilä muotoilee.

”Raaka” peräänkuuluttaa tasaisuutta tekemiseen tulevalle kaudelle myös koko joukkueen osalta. Viime kaudella hyviä jaksoja seurasivat heikommat jaksot, ja siten kokonaisuus ei ollut täysin ehjä.

- Kauden aikana oli hyviäkin jaksoja ja välillä vähän turhaan ajauduttiin pitkiin tappioputkiin. Peli hieman ailahteli ja vähän samaan tapaan myös joukkueella hyvän ja huonon päivä ero oli tosi suuri. Se on ehkä se suurin syy, miksi meitä ei vielä tänä vuonna pudotuspeleissä nähty, vaikka potentiaalia olisi pelata korkeallakin tässä sarjassa, Erkkilä arvelee.

- Se tulee sitten ajan myötä, että saadaan hyvän ja huonon päivän väliä hieman pienemmäksi. Sitä kehitetään tuolla talven pimeinä tunteina, kun tehdään paljon toistoja ja saadaan pikkuisen kokemusta lisää sarjaan, hän jatkaa.

Joukkue on toistaiseksi vielä tauolla ja harjoituksiin palaan luultavasti syys-lokakuun taitteessa.

- Varmaan jo sitä ennen päästään vähän aloittelemaan omia fysiikkatreenejä ja siitä sitten lähtee taas pyörähtämään treenit kohti tulevaa kesää, Erkkilä sanoo.