Uutiset
/images/02_KUVITUSKUVAT/ylpeys18.jpg

Kossu sorvasi jatkosopimuksen tälläkin kaudella härkäpaidassa nähdyn Aleksi Rantalan kanssa. Sopimus kattaa kauden 2022.

Täksi kesäksi härkäpaitoihin siirtynyt Aleksi Rantala jatkaa pelejään Koskenkorvalla myös ensi kaudella. 22-vuotias Veteli Pesiksen kasvatti pelasi ensimmäiset 14 Superpesis-otteluaan Vimpelin Vedon riveissä kausien 2018, 2019 ja 2020 aikana, kunnes siirtyi Koskenkorvalle. Vuodesta 2017 saakka Rantala on pelannut Ykköspesistä Ylivieskan Kuulassa, Vähänkyrön Viestissä ja Alavuden Peli-Veikoissa.

Menneellä kaudella Rantala hääri ulkokentällä etukenttämiehenä ja sisäpelissä kakkoskärjen vaihtajana. Veteliläislähtöinen peluri on tyytyväinen, että saa jatkaa pelejään Koskenkorvalla.

- Totta kai olen iloinen, että saimme tehtyä uuden sopimuksen. Halusin jatkaa Korvalla: tämä on hyvä paikka pelata ja vaakakupissa painoi paljon se, että luotan tähän porukkaan. Meillä on nuori joukkue ja jo tänä vuonna pudotuspelipaikka oli lähellä, kun vain saadaan pää kestämään vielä koko pelin ajan, Rantala sanoo.

Viime kaudella Rantala toi 23:ssa pelaamassaan ottelussa kahdeksan juoksua ja löi 56 kärkilyöntiä. Lyötyjä ei kaudella tarttunut tilille. Hän oli alkukaudesta tovin sivussa loukkaantumisten vuoksi, mutta ei ennättänyt olla pois kuin neljä ottelua.

- Olen tyytyväinen ulkopelaamiseen. Alkukausi oli vaikea loukkaantumisten vuoksi ja osin loppukin, mutta ihan tyytyväinen olen omaan kauteen ja etukenttäpelaamiseen. Sain tehtyä kauden edetessä pienistä paloja ja pystyin omalla fysiikalla hoitamaan sitä hommaa. Sisäpeli parani myös loppua kohden, kun pääsi rytmiin kiinni alun loukkaantumisten jälkeen, Rantala kertaa.

Viime kaudella Kossu vältti karsinnat, mutta pudotuspelipaikaan jäi eroa kymmenkunta pistettä. Runsaat poissaolot vaikuttivat omalta osaltaan peliin, mutta kauden jälkeen on painotettu myös sitä, että kokonaisia ehjiä pelejä kauteen mahtui melko vähän. Näihin halutaan muutoksia.

- Porukassa on kova potentiaali, mutta ei saatu aivan lunastettua sitä, vaan tasaisuus puuttui vielä. Välillä pelasimme todella hyvin, mutta välillä tuli pieniä katkeamisia, jonka myötä jakso tai peli valui käsistä. Pienistä virheistä se oli enää kiinni, Rantala miettii.

- Loukkaantumisia oli todella paljon niin joukkueella kuin itsellänikin. Vanha vaiva häiritsi vielä kesää ja se saadaan nyt syksyn aikana kuntoon, kun pieni leikkausoperaatio on edessä. Ensi kaudella ollaan sitten kovemmassa tikissä, Rantala luottaa.

Tulevaa kautta Kossun tuorein kiinnitys odottaa mielenkiinnolla. Pudotuspelipaikkaa halutaan lähteä tavoittelemaan tuttujen joukkuekavereiden kanssa.

- Joulun aikoihin pitäisi olla jälleen treenikunnossa. Sitten ruvetaan tekemään hemmetisti hommia sen eteen, että ensi kaudella otetaan se pudotuspelipaikka, Rantala paaluttaa.

KOSSUSUPER @ INSTAGRAM