Tällä viikolla alkaa runkosarjan viimeinen rutistus. Runkosarjapelejä on pelaamatta vielä kuusi kappaletta, joissa panokset ovat isot.

Torstaina lähdetään pelaamaan kauden viimeistä kuuden pelin jaksoa. Ylemmät pudotuspelit eivät ole enää realismia ja tavoitteenakin onkin pitää sarjapaikka suoraan kauden päätteeksi ilman, että karsintoja jouduttaisiin tahkoamaan. Paikka ylemmissä pudotuspeleissä vaatisi käytännössä viimeisten kuuden ottelun voittamista mieluusti jaksoin 2-0, että pistekeskiarvo olisi riittävä.

Suora sarjapaikka on kuitenkin vielä omissa käsissä ja sen puolesta lähdetään taistelemaan viimeisiin kuuteen otteluun.

- Usko on kova, että saamme tähän loppukauteen kesän parhaan kuuden pelin jaksomme. Nyt olemme saaneet välillä huilata ja toivottavasti saamme mahdollisimman paljon miehiä takaisin sairastuvalta. Päästään pelaamaan sitä pesistä, jota parhaimmillaan osaamme, pelinjohtaja Mikko Vainionpää sanoo.

- Suunnitelmiin vaikuttaa tietysti aina se, ketä saamme kokoonpanoon ja missä kunnossa he ovat. Tänä kesänä on kuitenkin pystytty moneen kertaan osoittamaan sekin, että ei ole väliä missä pelataan ja ketä vastaan, niin pystymme pärjäämään, hän jatkaa.

Suora sarjapaikka mielessä pitäen Kossun tärkeimmät pelit loppukaudella ovat tulevana sunnuntaina (15.8.) vieraissa Siilinjärvellä pelattava ottelu ja kotona pelattava kauden viimeinen ottelu (24.8.), kun Kankaanpään Maila saapuu vierailulle Koskenkorvalle.

Sarjataulukossa ero ensimmäisellä karsijanpaikalla sijalla 13 olevaan Kankaanpäähän on tällä hetkellä vain kaksi pistettä, joten runkosarjan viimeinen peli voi olla lopulta äärimmäisen iso määrittäjä sen suhteen, joudutaanko pelejä jatkamaan vielä syyskuun puolellakin karsinnoissa.

Tämän kauden pelitahti on ollut kova ja Itä-Länsi-taukoa edeltäneeseen kahdeksaan päivään mahtui peräti viisi peliä, joissa kohdattiin Kouvola vieraissa, Joensuu kotona, Hyvinkää vieraissa, Manse kotona ja Vimpeli vieraissa. Yhteensä näistä sarjataulukon yläpäähän lukeutuvista joukkueista onnistuttiin raapimaan kaksi pistettä.

- Ennen tätä jaksoa peli oli aika matalavireinen niin sisällä kuin ulkonakin, johon tietysti vaikuttivat osasyynä loukkaantumisetkin. Esimerkiksi Vimpelin keikalla tasoero ei kuitenkaan ollut niin suuri, mitä numerot näyttävät. Saimme tässä pätkässä peliämme eteenpäin ja parsittua asioita kasaan etenkin ulkopelin osalta, Vainionpää sanoo.

Otteluita on ollut paljon, joka on lisännyt työmäärää jokaisella kokoonpanossa mukana olleella pelaajalla.

- Kuorma on ollut iso etenkin etenijöillä ja varmaan se on yksi syy kärjen loukkaantumiseen. Joissain tilanteissa on pidetty juoksu minimisään. Edellisissäkin peleissä kuitenkin pieni tarkkuus peliin olisi riittänyt siihen, että olisi voinut irrota enemmän voittaja ja pisteitä. Vähän olemme jääneet tiukassa paikoissa vajaaksi: kun pitää katkaista homma meille, niin sitä ei aina ole saatu tehtyä. Mutta loukkaantumisista huolimatta teimme paluun enemmän meidän näköiseen pesäpalloon, Vainionpää muistuttaa.

Kossu pelasi edellisen ottelun viime viikon torstaina Vimpelissä, jonka jälkeen pidettiin huilitauko sunnuntaihin saakka. Sunnuntain yhteistreenien myötä on tehty paluu arkeen.

- Nyt pidetään treenit varmasti melko lyhyinä vähän sillä ajatuksella, että puntit on tälle kesäkaudelle nostettu. Jotain terävää tehdään, että pysyy vire, Vainionpää avaa.

Tällä hetkellä Kossulla on sairastuvalla vielä Jere Dahlström, Otto Kauppinen ja Juuso Vuorenmäki. Dahlström palaa todennäköisesti jo torstaina, kun Kouvolan Pallonlyöjät saapuu vieraaksi Sähkökoje Areenalle. Kauppisen ja Vuorenmäen paluu vielä tämän kauden aikana on mahdollista. Vuorenmäki palasi kokeilemaan lajia sunnuntain harjoituksissa ensimmäistä kertaa pitkään aikaan.

Seuraava tärkeä etappi on torstaina, kun tauolta palataan jälleen peleille. Tervetuloa kannustamaan Kossu voittoon Sähkökoje Areenalle torstaina 12.8. kello 18.00, kun vastassa on KPL!

Kossun loppukauden otteluohjelma:

To 12.8. klo 18.00 Koskenkorva – Kouvola
Su 15.8. klo 17.00 Siilinjärvi – Koskenkorva
Ti 17.8. Klo 17.30 Koskenkorva – Pattijoki, Raahe
Pe 20.8. Klo 17.30 Kempele – Koskenkorva
Su 22.8. Klo 17.30 Tampere – Koskenkorva
Ti 24.8. Klo 17.30 Koskenkorva – Kankaanpää