Kossu kaatoi keskiviikkona Sähkökoje Areenalla vieraana olleen Kiteen Pallon jaksoin 2-0 (9-0, 2-3, 5-1). Kossu pelasi uusvanhassa komennossa, kun sairastumisen vuoksi ykköspelinjohtaja Mikko Vainionpää joutui olemaan poissa pelistä ja viuhkassa nähtiin Kossun seuraajille tuttu mies Jukka Latvala.

Ottelun avausjakso oli sisäpelijuhlaa. Härkälauma juoksi jälleen porteista ulos tehokkaasti ja paukutteli viisi juoksua heti ensimmäisessä sisävuorossaan. Avausjakson hahmoksi nousi Juuso Vuorenmäki, joka laittoi pallon kahdesti läpi ja kiersi kaksi kunnaria. Ensimmäisen hän kiersi tyhjään kenttään, vieden Kossun 1-0-johtoon ja toisella lyöntivuorollaan hän kotiutti samalla Eero Kuitusen, lyöden tilanteeksi 5-0.

Välissä juoksut löivät Jere Dahlström ja Ville-Veikko Olli ja toivat Kuitunen ja Aleksi Rantala. Kahden kunnarin pelejä Vuorenmäki kertoo juniorivuosiin mahtuneen, mutta kahta kunnaria yhdessä vuorossa ei ole sattunut kohdalle. Aiemmin urallaan kaksi kunnaria Superpesiksessä lyönyt Vuorenmäki tuplasi kertaheitolla yhdessä vuorossa kunnarisaldonsa ja on nyt lyönyt pääsarjassa 4+32 yhteensä 83 ottelussa.

Avausjakson sankari kertoo, että alkukausi on ollut kohtalaista menoa, mutta viilattavaa omasta pelistä vielä löytyy.

- Ihan ok on mennyt, mutta ihan sillä tasolla en vielä ole, mitä itse toivoisin. Sisäpelissä on menty pienin askelin eteenpäin, kun rooli on hieman muuttunut aiemmasta. Nyt tulen enemmän nollaan, ykköseen tai kakkoseen, kun ennen oli enemmän takatilanteita, Vuorenmäki kertoo ja jatkaa:

- Petrattavaa kuitenkin löytyy ja syksyä kohti mennään niin, että sinne osuisivat ne kauden parhaat pelit.

Toisessa vuorossa lyönti-ilottelu jatkui. Tällä kertaa kunnaria pääsi tuulettamaan Jaakko Erkkilä, joka löi ensimmäisen kunnarinsa Superpesiksessä. Viime vuonna Vähästäkyröstä Kossun riveihin siirtynyt Erkkilä tarvitsi 31 peliä ensimmäiseen täyteen kenttäkierrokseensa. Yhteensä hän on lyönyt Superissa 1+7.

Jakson lopulla Vuorenmäki löi vielä Otto Kauppisen kotiin ja Dahlström puolestaan Vuorenmäen.

- Saimme onnistumisia laajalla rintamalla. Pelin juoksutus oli hieman erilaista kuin Mikolla ja oli puhettakin, että kärjellä pelataan pikkuisen enemmän kuin aikaisemmin tällä kaudella. Kovia päiviä oli monella pelaajalla: Eero (Kuitunen) teki ison päivätyön ja juoksi paljon kentällä neloset hihassa. Teimme paljon sellaista piilotyötä, joka jää monesti huomaamatta. Petrus (Puputti) pelasi hyvän ottelun ja Anttoni (Jakobsson) oli ulkona kova, Kossun virkaatekevä pelinjohtaja Jukka Latvala kehui.

Avausjaksolla nollan pitänyt ulkopeli jatkui hyvänä myös toisella jaksolla, vaikka Kitee saikin järjesteltyä jakson alussa kolme juoksua. Jakso oli tasainen ja neljännen tasoittavalla saatiin vielä luotua kolmostilanteita, joista oli mahdollisuus ottaa toinen jakso nimiin, mutta Kiteen ulkokenttä oli kova haastavilla hetkillä ja vierailijat ottivat toisen jakson nimiinsä juoksuin 3-2.

- Heikkoa kohtaa ei pelissä oikein ollut, vaikka toinen jakso hävittiin. Oli totta kai odotettavissa, että samanlaista rallettelua ei voi koko peli olla, mitä ensimmäisen jakso oli. Se oli tolppa sisään, tolppa ulos. Kitee oli toisella jaksolla tuon verran parempi, Latvala myöntää.

DSC 0397 2

Ulkopeli jälleen hyvällä tasolla

Supervuorossa aloitettiin sisältä ja 1-0-johdossa Petteri Kortelainen löi pallon takanurkkaan ja tyhjäsi kentän. Tasoittavalla hyvä ulkopeli jatkui ja Kitee sai vain yhden kaventavan juoksun, joten voitto jäi Koskenkorvalle jaksoin 2-1.

- Úlkopeli antaa tällä hetkellä meille mahdollisuuden voittaa jokaisen jakson. Peli oli kokonaisuutena hyvin tyypillinen meiltä: ensimmäisellä jaksolla sisäpeli rullasi oikein mallikkaasti ja olimme ulkona hyviä, mutta toisella jaksolla sisäpeli oli hieman nihkeämpää. Supervuorossa Kortelaiselta nähtiin kyllä hyvä lyönti ja pystyttiin sen jälkeen puolustamaan voitto, Vuorenmäki kertasi.

Kentällä nähtiin reilusti hyviä onnistumisia niin mailassa kuin räpylässäkin. Ulkopelissä lukkari Juho Hakomäki oli jälleen mies paikallaan ja pystyi omalla tekemisellään viemään terää Kiteen sisäpelistä. Ulkona räpylä kesti hyvin ja monelta pelaajalta nähtiin erinomaisia ulkopelisuorituksia, joilla saatiin pidettyä Kiteen vaarallinen kärki kurissa.

Sisäpelissä jokeriosastolta suurimman lyötyjen saaliin keräsi kentän tyhjännyt Kortelainen, mutta varminta työtä teki Vile-Veikko Olli, joka pystyi neljällä yrittämällä lyömään kolme miestä kotiin.  

Latvala palasi parin vuoden taon jälkeen Kossun viuhkaan keskiviikkona, kun ykköspelinjohtaja Mikko Vainionpää joutui olemaan pois ottelusta sairastumisen vuoksi. Latvala kertoo, että totuttelemista oli vielä hieman, kun kutsu viuhkaan tuli hieman yllättäen.

- Kyllähän siinä tekemistä vielä oli. Lyötiin aika paljon palloa niin, että merkki ei ollut päällä koko aikaa. Sai aikaa totutella pelin alusta ja loppua kohden alkoi pääsemään hommaan taas vähän kiinni, Latvala sanoo.

- Onneksi pojat tiesivät, mitä tekevät. Siinä oli helppo olla viuhkatelineenä ja olla sotkematta peliä, Latvala veisteli.

Nyt alla on voitto kotikentältä Kiteetä vastaan ja seuraavaksi Kossu starttaa vieraspelimatkalle Itä-Suomeen, jossa härkäpaidat kohtaavat Kiteen lauantaina. Matkaan lähdetään jo perjantaina. Vuorenmäki odottaa haastavaa peliä loputtoman luokkaretken pääteeksi, kun Kossu ja Kitee ottavat toisistaan mittaa Kiteen legendaarisella Rantakentällä.

- Kitee on aina ollut vaikea paikka pelata. Poikkeuksellisesti päästään lähtemään päivää aiemmin, joten hieman bussimatkan tunnit helpottavat, joka on hyvä asia. Kitee pelaa hyvin kotonaan ulkona ja meidän täytyy sisäpelissä onnistua nappiin ja pitää ulkopeli samalla tasolla. Niillä voitto voidaan saada, Vuorenmäki paaluttaa.

Katso Kitee-Kossu lauantaina 10.07. klo 15.00 Ruutu-palvelussa!