Kauden ensimmäinen kolmannes on takana. Tulos ei tällä hetkellä mairittele härkäpaitoja, mutta peli on kehittynyt jatkuvasti parempaan suuntaan.

Juhannustaukoon mennessä härkälauma nähtiin kentällä kahdeksan kertaa. Tulosta ei vielä tullut halutulla tavalla ja kahdeksasta ottelusta voittoja kertyi vain yksi, joka tuli, kun Haminan Palloilijat kaatui Sähkökoje Areenalla jaksoi 1-0. Lisäksi mukaan tarttui kaksi irtopistettä, jotka tulivat vieraspeleistä Seinäjoelta ja Pattijoelta.

On ilmeistä, että tällä saldolla sijoitus asettuu tällä hetkellä sarjataulukon häntäpäähän, eikä tulokseen olla tyytyväisiä. Päätä ei kuitenkaan ole painettu pensaaseen, sillä esimerkiksi 2-0-tappiosta huolimatta pelissä nähtiin hyviä elementtejä juhannustaukoa edeltävässä ottelussa Joensuussa. Härkäpaidat olivat ottelussa kuskin paikalla, mutta lopulta hetkittäiset uinahdukset maksoivat pisteet.

- Toivottavasti viimeistään Joensuun keikan jälkeen on kirkastunut koko joukkueelle, että kaikki on omissa käsissä. On sama, missä pelataan ja ketä vastaan, kun pelaamme omaa hyvää pesistä, se riittää ja taso on riittävän kova, Kossun pelinjohtaja Mikko Vainionpää paaluttaa.

Alkukauden aikana härkälauman ulkopeliruletti on pyörähtänyt muutamaankin otteeseen. Vaikka kierrätystä oli tarkoitus tehdä muutenkin kauden aikana, on se ollut nyt pakon sanelemaa, sillä loukkaantumisia on tullut. Etukentältä Aleksi Rantala ennätti olla pois muutamia pelejä, mutta palasi kentälle Pattijoella viime sunnuntaina.

- Meillä on hyviä miehiä kokoonpanossa ja kierrätystä oli tarkoitus tehdä muutenkin, mutta nyt ollaan sitä jouduttu pakosti tekemään, joka on vaikeuttanut pelin asettumista uomiinsa. Viimeiset kolme peliä olemme kuitenkin menneet selkeästi oikeaan suuntaan, Vainionpää sanoo.

Peli on kehittynyt ja nyt aletaan olla tilanteessa, jossa kentällä nähtävä suorittaminen alkaa kääntyä toivottavasti pian myös pisteiksi. Parannettavaa löytyy pelinjohtajan mukaan kuitenkin niin sisä- kuin ulkopelistäkin.

Kolmostilanteita on pystytty järjestelemään kauden aikana riittävästi voittoihinkin, mutta niiden hyödyntämisessä on vielä hiottavaa. Ulkopeli on näyttänyt keskimäärin erittäin hyvältä, mutta pienet uinahdukset ovat valuttaneet saatavilla olevia pisteitä vastustajien laariin. Esimerkiksi juhannustaukoa edeltävässä ottelussa keskiviikkona härkäpaidat voittivat kolmostilanteet 12-9, mutta silti peli kääntyi jaksoin 2-0 joensuulaisille. Jaksolukemat kirjattiin 4-3 ja 4-1.

- Sisäpelissä lyötyjen määrä on liian pieni ja vastaavasti ulkopelissä on päästetty liikaa palloja läpi. Läpilyönteihin on osaltaan vaikuttanut se, että pelipaikat ovat vaihtuneet. Peli on kuitenkin uomissaan monella sektorilla, Vainionpää miettii.

- Isossa kuvassa syy siihen, miksi pisteitä on vähän, on kuitenkin hyvin selkeä. Teemme liian paljon selkeitä virheitä sisäpelissä ja ulkopelissä. Annamme liikaa ilmaisia paloja kaverille mailan varressa monella tavalla ja ulkokentällä olemme laskeneet likaa palloja läpi ja helppoja paloja on jäänyt ottamatta, pelinjohtaja ruotii.

Monessa pelissä härkälauma on pystynyt olemaan pelin päällä tai kamppailemaan pistesaalista tasapäin myös sarjan kärkeen povattuja joukkueita vastaan.

- Tällä hetkellä peli ei kestä kokonaista jaksoa tai ottelua, vaan heikkoja hetkiä ja ajatuskatkoja mahtuu peliin. Se on näkynyt valitettavasti tylyllä tavalla tulostaululla, Vainionpää harmittelee.

Tauon aikana peliä pyritään jälleen teroittamaan, jotta tauon jälkeen kentällä nähtäisiin ehjiä pelejä ja hyvä tekeminen alkaisi konkretisoitumaan pisteiksi sarjataulukkoon. Sisäpeliin on laittaa tehokas tykistö, jonka muodostavat Jere Dahlström ja Petteri Kortelainen.

- Kotiuttaminen on tulevaisuudessakin niiden miesten päävastuu, ketkä ovat sitä eniten treenanneet. Itse kukin on päässyt kokeilemaan ja meillä pitäisi olla vahvat vapaat lyönnit ja kupperit, mutta niistä saatava juoksut ovat olleet alkukaudesta minimissään. Lyönneissä pitää parantaa koko joukkueen, Vainionpää linjaa.

- On myöskin pelinjohtokaksikon tehtävä reagoida tilanteisiin ja tehdä tarvittavia muutoksia, eli meillä on tästä vastuu myös Sinkkosen kanssa. Ei lyöjä yksin siinä tilanteessa olen. Olen kuitenkin täysin vakuuttunut siitä, että tämä asia saadaan kuntoon ja tulosta alkaa tulemaan, hän lisää.

Kossun pelit jatkuvat juhannuksen jälkeisenä perjantaina, kun Siilinjärven Pesis saapuu vieraaksi Sähkökoje Areenalle. Ottelusta tavoitellaan luonnollisesti kurssin kääntöä ja viiden ottelun mittaiseksi venähtäneen tappioputken kääntämistä voittokuluksi.

- Toivottavasti saadaan tauon jälkeen enemmän yleisöä ja kannatusta. Nuori joukkue tykkää, kun paikalla on yleisöä ja se johtaa varmasti entistä parempiin suorituksiin, Vainionpää toivoo.

Tällä hetkellä härkäpaidoista sairastuvalla ovat Anttoni Jakobsson ja Jesse Rantamäki, joilla molemmilla on samantyyppinen alaraajavamma. Tällä tietoa Rantamäki on sivussa ainakin vielä kolme viikkoa, mutta Jakobssonin tilannetta seurataan. On mahdollista, että hän on kokoonpanossa jo seuraavassa pelissä.