Kauden toisella viikolla pelattiin yhteensä kolme kamppailua, kun härkälauma vieraili Seinäjoella ja Sotkamossa ja kohtasi kotonaan Haminan Palloilijat.

Viikko alkoi vierasottelulla Seinäjoen Jumyjusseja vastaan. Jymyjussit-ottelu oli kauden toinen kamppailu ja ensimmäinen ottelu oli kääntynyt Imatran Pallo-Veikoille erikoisten vaiheiden jälkeen jaksoin 2-0. Rikkonaisen IPV-pelin jälkeen Seinäjoelta haluttiin matkaan ehjä suoritus ja siinä pitkälti onnistuttiinkin, vaikka ulkopeli jäi toisella jaksolla hieman piipuun.

- Harvoin on oikeastaan ollut tappion jälkeen noin positiivinen mieli. Paljon hyvää tehtiin sisällä ja ulkona, mutta ensimmäinen jakso oli selkeästi parempi kuin toinen. Ottelu oli jo oikean pesäpallo-ottelun näköinen, kuten kuuluukin olla, Kossun pelinjohtaja Mikko Vainionpää kertoo.

Avausjaksoa Jymyjussit johti jo juoksuin 3-0, mutta tilanne onnistuttiin kääntämään vielä 4-3-voitoksi. Kolmannen tasoittavalla härkälauma siirtyi johtoon, kun Jere Dahlströmin pomppu pakeni kakkospuolelta läpi kahden juoksun arvoisesti. Sisäpelissä ei kuitenkaan saatu enää tämän jälkeen tulosta ottelun aikana, ja toisen jakson ja supervuoron tappioiden myötä voitto jäi Seinäjoelle jaksoin 2-1.

- Ei riittänyt sillä kertaa, koska aivan huikeaa peliä emme pelanneet, mutta teimme tasaisen suorituksen, Vainionpää sanoi.

Maanantaina Seinäjoella avattiin jo pistetili, mutta keskiviikkona myös sarjataulukon voittosarakkeeseen saatiin ensimmäinen merkintä, kun Haminan Palloilijat kaatui härkälauman käsittelyssä Sähkökoje Areenalla jaksoin 1-0. Peli oli jatkuvasti hyvin omissa käsissä, vaikka irrotettavissa olisi ollut kenties täysi kolmen pisteen pottikin.

- Jokunen palo jäi ottamatta ja yksi niistä muuttui juoksusikin, mutta ulkopeli oli tasapainoista muutamia tilanteita lukuun ottamatta. Sisällä emme saaneet riittävästi miehiä kotiin. Juoksut, jotka saimme, tulivat kyllä hyvillä lyönneillä, Vainionpää summaa.

Peliviikon päätti vierasreissu Sotkamoon Jymyn vieraaksi, josta ei tarttunut matkaan tuliaisia. Sotkamolaiset iskivät taululle varsin tylyt jaksolukemat 6-2 ja 8-1, mutta ne kuvastavat pelin kokonaiskuvaa melko heikosti. Tulos karkasi sotkamolaismerkkiseksi erityisesti muutaman kunnarilyönnin ansiosta.

Kolmostilanteet menivät kuitenkin Jymyn nimiin vain 15-11 näistä kolmesta kunnarista huolimatta. Juoksuja Jymy takoi 14 ja kolmostilanteita oli 15, joka antaa tilastollista osviittaa vastustajan tehokkuudesta lyöntipuolella ratkaisuhetkillä. Toisaalta härkälauman ulkopeli oli pitänyt tilanteet melko minimissään, kun kolmesta kunnarista huolimatta kolmostilanteiden määrä jäi näinkin pieneksi.

- Ulkopelissä tapahtui paljon hyviä asioita. Heti ensimmäisessä kunnarissa tapahtui pieni sekaannus, josta kaveri sai vähän halvalla ensimmäisen kunnarin. Joitain juoksuja annoimme, mutta ulkopelissä oli paljon hyvää. Haksa pelasi myös aivan huippupelin.

Sen sijaan samaa tilastoa peilaten omaan kotiuttamiseen jäi vielä hiottavaa, kun 11 tilanteesta kolme kääntyi juoksuiksi.

- Löimme hieman liikaa heitä päin ja he saivat paloja niistä tilanteista. Jos kotiutukset olisivat onnistuneet, olisi tilanne voinut olla erilainen. Myös sisäpelissä nähtiin paljon hyviä asioita, Vainionpää sanoi.

Härkälauman pelissä kaivataan vielä pieniä viilauksia, mutta kun peli asettuu uomiinsa, tulee tulos sen mukana itsestään.

- Meidän pelissä on tällä hetkellä paljon hyvää sisällä ja ulkona, mutta pienet kömmähdykset vielä leimaavat. Sisällä pitää saada vastustajille hankakampia lyöntejä, jotta he joutuvat tekemään suorituksia. Ulkopelistä höylätään muutamat tössit pois, niin sitten tuo on jengoillansa. Sitten pärjätään ketä vastaan vain, Vainionpää luottaa.

Härkälauma palaa pelikentille tiistaina, kun vieraaksi Sähkökoje Areenalle saapuu Hyvinkään Tahko. Ottelu alkaa kello 18.00.