Otto Kauppinen jatkaa Koskenkorvalla myös kesällä 2022

Kolme edellistä kautta härkäpaidassa viihtynyt Otto Kauppinen jatkaa joukkueessa myös tulevana kesänä.

Neljännen kautensa Kossun riveissä tällä viikolla aloittava etenijä Otto Kauppinen pelaa joukkueen riveissä myös ensi vuonna. Vuonna 2018 härkäpaitaan siirtynyt Kauppinen on pelannut Koskenkorvalla 62 Superpesiksen ottelua, joissa hän on lyönyt 3+3=6 ja tilille on kertynyt 207 kärkilyöntiä. Tuotuja juoksuja on tähän mennessä kertynyt 58 kappaletta.

Kolmen vuoden aikana hän on pelannut Koskenkorvalla myös poikien Superpesistä, jonka lisäksi vuosiin on mahtunut myös visiitit silloisiin Alavuden Suomensarja-joukkueeseen ja Manse PP:n Ykköspesis-joukkueeseen.

- Hyvillä mielen tein jatkopahvin. Pitkään asiaa jumpattiin, mutta olen tyytyväinen, että sopimus saatiin tehtyä ennen kauden alkua. Nyt ei tarvitse kesän aikana miettiä, missä tulevalla kaudella pelaa. Todella hyvillä mielellä ja suurella ylpeydellä kannan Korva-paitaa myös tulevaisuudessa, Kauppinen myhäilee.

Tuore sopimus pitää Kauppisen seurassa myös kauden 2022. Kun nyt tehty sopimus tulee päätökseensä, on hänet nähty härkäpaidassa jo puolen vuosikymmenen ajan. 22-vuotias Kauppinen on alun perin Halsuan Toivon kasvatti, josta siirtyi pelaamaan Koskenkorvalle.

Heti ensimmäisellä kaudella hän pääsi maistelemaan myös pudotuspelivauhtia, mutta tuolloin puolivälierissä Sotkamon Jymy oli parempi suoraan otteluvoitoin 3-0. Tuolloin kokemusta karttui kahden pudotuspeliottelun verran, joissa kolmentoista lyöntivuoron aikana tilille tarttui yksi kärkilyönti.

- Aika Koskenkorvalla on ollut sellaista, mitä Superissa pelaamisen ja harjoittelun ajattelikin aikoinaan olevan. Pari ensimmäistä vuotta meni Latvalan Jukan alaisuudessa, ja niistä vuosista on paljon hyviä muistoja. Silloin mentoreina oli monia isoja pelaajia, kuten Kuusiston Antti ja Yli-Hirvelän Velpe. Olihan se hienoa, että nuori pojankloppikin pääsi mukaan pleijareihin, vaikka eipä yhtäkään onnistumista tainnutkaan tulla, Kauppinen naurahtaa.

- Hyvät kolme vuotta takana ja toivottavasti niitä tulee vielä lisää, hän jatkaa.

Viime kaudella Kauppisen kausi jäi puolitiehen pahan loukkaantumisen vuoksi. Mies on kuitenkin kuntoutunut tilanteesta täyteen iskuun ja on päässyt hiomaan peliään eteenpäin kuluneen talven aikana.

- Kaikki osa-alueet ovat varmasti parempia verrattuna viime kesään. Fyysiset ominaisuudet ovat parempia ja jalka liikkuu paremmin, Kauppinen sanoo.

Mielenkiinnolla kohti sarja-avausta

Vaikka koronatilanne on monin paikoin häirinnyt kausiin valmistautumista, ovat Superpesiksessä pelaavat joukkueet saaneet junailtua melko hyvin harjoitusaikataulunsa normaaliin kuntoon. Myös Kossu pääsi läpi haastavan talven harjoittelemaan pääsääntöisesti normaalisti.

- Alkuun ei toki tiennyt, miten kaikki pyörähtää käyntiin. Lopulta ei tainnut tulla edes väliviikkoja ja lenkkarille sai antaa kyytiä ihan normaalisti. Hyvä asia myös koulun puolelta oli se, että sieltä sai mahdollisuuden treenata. Koulussa oltiin myötämielisiä ammattiurheiluun ja Superpesikseen, Kauppinen kiittelee.

Talven aikana on härkälaumassa tehty määrätietoisesti töitä sen eteen, että joukkueesta löytyy tällä kaudella aiempaa enemmän jalkavuutta. Syksyllä leimattiin tavoite olla yksi Superpesiksen nopeimmista joukkueista.

- Mielestäni olemme siinä tilanteessa tällä hetkellä. Meillä on hyvä nopea joukkue ja olemme saaneet mailan varteen lisää varmuutta. Nyt nämä asiat pitää siirtää myös sarjapeleihin: lähdetään pelaamaan rohkeaa ja röyhkeää peliä, Kauppinen sanoo.

Ensimmäistä kertaa härkälauman peli laitetaan testiin tulevana torstaina, kun Imatran Pallo-Veikot saapuu vieraaksi Sähkökoje Areenalle. Kauppinen on intoa täynnä kauden kynnyksellä.

- On vähän samanlainen olo kuin 8-vuotiaalla pojalla, joka odottaa jouluaattoa joulukuun 23. päivänä. Mahtava päästä pelaamaan ja rajoitukset sallivat, että saadaan ottaa yleisöä, joka on todella hienoa. Toivottavasti Korvallekin tulee katsomoihin paljon väkeä, niin saamme näyttää talvella tapahtuneen kehitys, Kauppinen toivoo.

Tänä vuonna pudotuspelit halutaan palauttaa Koskenkorvalle kahden vuoden tauon jälkeen.

- Tavoite on pudotuspelipaikka. Se meinaa sitä, että silloin pitää pelata hyvää pesäpalloa. Uskon kyllä, että mikäli saamme pelimme uomiinsa, se tavoite kyllä pystytään saavuttamaan, Kauppinen luottaa.