kausi siirtyy 2021

Juttu julkaistu aiemmin keskiviikona 7.4. Ilmajoki-lehdessä
Teksti: Eero-Pekka Hautamäki
Kuva: Jari Mäki-Kuutti

Pesäpalloliitto tiedotti viime viikolla päätöksestään siirtää Superpesis-kautta 2021 kolmella viikolla eteenpäin koronavirustilanteen takia. Kauden oli määrä alkaa toukokuun alkupuolella, mutta nyt sekä naisten että miesten avausottelut pelataan toukokuun viimeisenä viikonloppuna.

– Toukokuun tilannetta ei kukaan pysty vielä tarkoin ennustamaan, mahdollisuus ainakin katsomorajoituksiin on olemassa. Pesäpalloliikkeessä on ajatuksena, ettei varsinkaan tyhjille katsomoille pelaaminen tule taloustilanteen kannalta kysymykseen, liiton toiminnanjohtaja Petri Pitkäranta kertoo tiedotteessa.

Pitkärannan mukaan urheiluyhteisö on osoittanut kykyä järjestää tapahtumia vastuullisesti ja terveysturvallisesti.

– Odotammekin viranomaisilta päättäväisyyttä exit-strategian toimeenpanossa, kun epidemiatilanne sen sallii, hän penää.

Suunnitellut runkosarjojen ottelumäärät tulevat liiton mukaan pysymään ennallaan, kuten myös pudotuspelien. Pesäpalloliitto jatkaa epidemiatilanteen kehittymisen ja viranomaisten tiedotuksen seuraamista. Siirrettyjen otteluiden uudet pelipäivät tullaan julkaisemaan 6.5.

– Superpesiksen runkosarjat pitenevät päättyviksi miesten osalta 24.8. ja naisten osalta 22.8. Pääsääntöisesti otteluohjelma pysy muuttumattomana, mutta 7.–27.5. pelattaviksi tarkoitetut ottelut siirretään runkosarjan loppuun ja otteluohjelman sisälle. Seuraamme huhtikuun ajan myös muun muassa kesän tapahtumien toteutuspäätöksiä ja pyrimme saamaan siirrettäville otteluille parhaat mahdolliset päivät käyttöön, liiton kilpailupäällikkö Timo Lamminen korostaa tiedotteessa.

Kossu mukautuu

Koskenkorvan Urheilijoiden kohdalla kausi tulee tällä tietoa alkamaan 28.5. Joukkueen pelinjohtaja Mikko Vainionpää ei uskalla arvailla, toteutuuko kauden alkaminen tuolloin.

– Näillä näkymin kausi siirtyy tuolla kolmella viikolla, mutta emme voi olla siitä varmoja.

Härkälauma on harjoitellut koko talvikauden kovasti. Vaikka Superpesiksen Halli-SM peruttiin tältä vuodelta, pelasi Koskenkorvan Urheilijat kuitenkin Seinäjoella helmikuussa järjestetyssä Vekseli-turnauksessa kolme tasaista ottelua. Seinäjokea ja Vimpeliä vastaan härät kokivat niukat 2–1-tappiot, mutta Kankaanpäätä vastaan joukkue sai käännettyä luvut toisinpäin. Maaliskuun alussa harjoitusvieraaksi saapui Ykköspesiksen Oulun Lippo, josta Kossu kankesi 2–0-voiton.

– Samalla tavalla olemme miettineet ja jutelleet joukkueen kanssa jo pitkään. Ollaan keskitytty olennaiseen eli hyvään harjoitteluun, Vainionpää avaa kevään tunnelmia.

Pelinjohtajan silmissä kauden siirtyminen on joukkueelle positiivinen asia.

– Tulevia harjoitusmatseja oli sovittu neljä ja ensimmäinen olisi ollut 17.4. Emme ole olleet joukkueena vielä ulkona, emmekä mene ainakaan ennen tämän kuun 11. päivää, joten ensimmäinen harjoituspeli olisi siihen nähden tullut äkkiä.

Nyt harjoituspelejä on pystytty siirtämään. Kossun olisi tarkoitus aloittaa harjoituspelit ulkona huhtikuun viimeisenä päivänä Vimpelin Vetoa vastaan.

– Yhteenvetona voisi sanoa, että kauden alun siirtymisellä ei ole isoa merkitystä meille, mutta ehkä hienoinen plussa, Kossun luotsi arvioi.