koukaudella2021

Koskenkorvan Urheilijoiden Superpesis-joukkue kaudelle 2021 alkaa olla muotoutunut. Joukkue pysyy pitkälti samana, mutta pientä vaihtuvuutta on kuitenkin tapahtunut.

Uudet sopimukset:

Petteri Kortelainen (2+0)

Aleksi Rantala (1+0)

Jaakko Hautaniemi (1+0)

Jatketut sopimukset:

Jaakko Erkkilä (1+0)

Anttoni Jakobsson (2+0)

Aku Kettunen (1+1)

Eero Kuitunen (1+0)

Tony Latvala (2+0)

Jouni Mäki (2+0)

Jesse Rantamäki (2+0)

Matias Rauhala (2+0)

Aapeli Suvisalmi (1+0)

Ennestään olleet sopimukset:

Juho Hakomäki

Otto Kauppinen

Ville-Veikko Olli

Juuso Vuorenmäki

Lyöntivoimaa Kankaanpäästä

Kossun ensimmäinen uusi tulokas Petteri Kortelainen, 25, on kotoisin Kankaanpäästä. Kausilla 2014-2016 ja 2018-2020 kasvattiseuransa Kankaanpään Mailan Superpesis-joukkueessa lyönyt Kortelainen lähtee nyt vuorostaan Härkälauman matkaan.

Kankaanpään Superpesis-joukkueen lyönyt Kortelainen lähtee nyt vuorostaan Härkälauman matkaan.

Kankaanpään Superpesis-joukkueen lisksi Kortelaisella on kokemusta myös Ykköspesiksen puolelta.

– 2013 pelasin ensimmäisen Ykköspesis-kauden farmissa Ulvilassa ja samana vuotena tuli ensimmäiset kolme Superin peliä Kamassa. Kausi 2017 kului Manse-PP:n silloisessa Ykköspesis-joukkueessa Tampereella, mies kertoo joukkuehistoriastaan.

Kortelaisen tähänastisen uran huippuhetki on miehen omien sanojen mukaan A-poikien Suomenmestaruus kaudelta 2015 Kankaanpään paidassa.

– Viimeiset vuodet (omalla uralla) ovat olleet vuoristoratamaisia. Paljon onnistumisia, mutta myös epäonnistumisia. Sain kasvaa ihmisenä ja ottaa merkittäviä steppejä urheilijana.

– Äärimmäisen mukavia muistoja jäi viimeiseltä kolmen vuoden pätkältä. Upeita joukkuekavereita, ystäviä ja haikeita hetkiä. Kiitos erittäin paljon KaMa:lle! Kortelainen kiittää kasvattiseuraansa menneistä vuosista.

Hyvät odotukset

Kortelaisen odotukset Kossusta ovat hyvät.

– Jo viime kaudella nähtiin (Kossulta) ennakkoluulotonta pesistä. Ryhmä on taas vuoden kokeneempi ja varmasti halukas menemään seuraavalle tasolle, hän analysoi uutta joukkuettaan.

Kortelainen on valveutunut kotiutuksessa ja täten hän paikkaakin Joensuuhun siirtynyttä Patrik Wahlstenia sillä puolella.

– Omiin vahvuuksiin kuuluvat työnteko, pelin ymmärtäminen ja taktinen osaaminen. Kotiuttaminen on pääroolini ja siinä monipuoliset lyöntivaihtoehdot ovat oma vahvuuteni, nuori lyöntimies kertoo.

Koskenkorvalta Kortelainen hakee vastuuta ja kehitystä omiin taitoihinsa.

– Toivon, että kehityn pelaajana lisää ja otan askeleen kohti absoluuttista huippua. Näen, että vielä en ole pystynyt mittaamaan kaikkea potentiaaliani, mitä mahdollista. Uudet ympyrät ja uudet ihmiset varmasti piristävät ja palauttavat peli-ilon takaisin.

Kossulle Kortelainen lupaa tuoda seuraavia asioita:

– Tuon Kossuun periksiantamattoman luonteeni, joka antaa lajille sataprosenttia. Yritän olla oma aito itseni ja auttaa joukkuetta menestymään, lyöntitykki päättää.

Vetelin ja Halsuan kasvatti

Vetelistä kotoisin oleva Aleksi Rantala, 21, on niin ikään Kossussa uusi kasvo. Superpesis-kokemusta miehellä on alla Vimpelin Vedon kokoonpanosta kausilta 2018-2020.

– Juniorivuodet pelasin Vetelissä ja Halsualla. Ensimmäiset Suomensarjan pelit tulivat sitten Vimpelin joukkueessa vuonna 2014, hän kertoo.

Vimpelin ohella Rantala on pelannut miesten Ykköspesistä kausilla 2017-2018 Ylivieskassa ja kaudella 2019 Vähässäkyrössä. Lisäksi Rantalan palkintokaapissa on menestystä juniorivuosilta.

– Niiltä ajoilta ovat painuneet mieleen B-poikien pronssi Vimpelin paidassa kaudelta 2016 sekä Halsuan paidassa otettu B-poikien kulta 2017. Vimpelin A-pojissa saavutettiin pronssia kausilla 2018 ja 2019. Kaudella 2019 pääsin edustamaan A-poikien Itä-Lännessä Seinäjoella, pesäpalloilija luettelee.

Rantalan meriitit eivät pääty siihen. Vimpelin Superpesis-joukkue saavutti pronssia kausilla 2018 ja 2020. Rantala pääsi siis käytännössä jo Superpesis-debyyttikaudellaan juhlimaan pronssia, vaikka tuota ensimmäistä mitalia ei virallisiin tilastoihin lasketakaan, koska hän pelasi vain kaksi ottelua. Viime kaudella tuokin asia korjaantui Vimpelin Vedon juhliessa 11. Superpesis-pronssiaan.

– Ovathan nuo olleet hienoja hetkiä. Vimpelissä sain pelata ja harjoitella Suomen huippujen kanssa.

Kehitystä hakemassa

Koskenkorvalta Rantala hakee vastuuta.

– Vastuuta ja kehitystä olen hakemassa. Ei sen kummempaa, mies ilmoittaa tyhjentävästi.

Mitä Koskenkorvan Urheilijat saa Aleksi Rantalalta?

– Hyvän kokonaisvaltaisen pelaajan, joka harjoittelee kovaa ja tietää, mitä vaatii päästä huipulle joukkueena ja yksilönä. Sen Vimpelin Veto antoi itselleni.

Kossun oma kasvatti

Koskenkorvan Urheilijoiden kasvatti Jaakko Hautaniemi, 17, on pelannut D-pojista asti Seinäjoen Maila-Jusseissa (SMJ). Viime kaudella Hautaniemi pelasi SMJ:n Suomensarjan joukkueessa ja poikien Superpesis-joukkueessa. Nyt on kuitenkin kotiin paluun aika.

– Tuntuuhan sen kivalta palata Kossuun, hän aloittaa.

Nuorelle miehelle on jo ehtinyt kerääntyä hyviä muistoja pesäpallokentiltä.

– No päällimmäisenä tulee mieleen kolme kilpasarjan Itä-Länttä peräkkäisiltä vuosilta 2016-2018. B-poikien SM-hopea Seinäjoen paidassa kaudelta 2017 on myös jäänyt mieleen.

Kossun Superpesis-joukkueesta Hautaniemi hakee henkilökohtaista kehitystä.

– Superin harjoitukset ovat varmasti kovatasoisempia. Haen tietenkin kehitystä omaan tekemiseen.

Mitä Härkälauma saa Jaakko Hautaniemeltä?

– Sisäpeliin tuon varmaan sellaista monipuolisuutta.

Tyytyväinen pelinjohtaja

Ykköspelinjohtaja Mikko Vainionpää on tyytyväinen joukkuepohjaan.

– Kolme uutta miestä saatiin ja kolme lähti. Ideana oli, että saadaan joukkueen ja seuran näköisiä jätkiä, ja sellaisia saatiinkin. Loput jätkistä ovat sitten vanhoja, vaikkakin kokonaisuutena joukkue on nuori ja varsin kokematon Superpesis-ottelumäärällisesti.

Härkälauma aloitti yhteisen harjoittelukauden viime viikonloppuna kokoontumalla harjoitusleirille.

– Todella hyvä avausviikonloppu takana. Tästä on kiva jatkaa matkaa, ykköspelinjohtaja tuumaa.

Jaakko Hautaniemi on samoilla linjoilla.

– Hyvää tekemistä oli mielestäni. Vielä ei kuitenkaan koskettu pesäpalloon. Hyvillä mielin lähdetään liikkeelle, nuori tulokas päättää.

Vainionpää uskoo nuoren joukkueen mahdollisuuksiin ja kehityskulkuun.

– Joukkueen potentiaali ja nälkä on iso. Valmennus tekee täysillä sylintereillä työtä, että tuo potentiaali saadaan kanavoitua kentälle. Potkua ja aikaa on. Kun ne käytetään viisaasti, niin Kossu pelaa hienoa pesistä ensi vuonna, viime kaudella Härkälauman vetovastuun ottanut pelinjohtaja ilmoittaa.