KoU harkkapeliuutinen 650x433

Koskenkorvan Urheilijat aloittaa pitkään odotetun pesäpallokautensa kotiottelulla Vimpelin Vetoa vastaan 4.7., mutta ennen sitä on kuitenkin edessä lämmittelyä.

Harjoituspelit alkavat tulevana perjantaina, kun Sähkökoje Areenalla vastaan asettuu viime kauden päätteeksi Ykköspesikseen tippunut Alajärven Ankkurit. Tuon ottelun lisäksi härkälauma hioo sarviaan myös sarjanousija Manse-PP:tä vastaan kertaalleen kotiottelussa ja kertaalleen vieraillen Tampereella. Lisäksi samassa lohkossa runkosarjaa pelaava naapurikaupungin raitapaitajengi Seinäjoen JymyJussit saapuu kertaalleen Koskenkorvalle ennen virallista kauden aloitusta.

Pelinjohtaja Mikko Vainionpään mukaan joukkue tulee hiomaan harjoitusotteluissa pelityylinsä kuntoon virallisia otteluita varten.

– Meillä, niin kuin kaikilla muillakin, tuli valitettavasti tämä pidempi tauko tässä lajitreenistä ja tietysti se näkyi joukkueessa, mutta onneksi aloitimme työskentelyn jo ajoissa lokakuussa, niin se hyödytti meitä sillä tavalla.

– Uskon, että aika kyllä riittää pelitilanteiden hiomiseen. Nyt jo ollaan todella hyvässä vauhdissa, joten uskon, että ollaan kyllä valmiita silloin 4. päivä.

Vainionpää ei kuitenkaan kiellä, etteivätkö koronaviruksen aiheuttamat rajoitukset treenaamisessa olisi vaikeuttaneet kauteen valmistautumista.

– Kyllähän siinä oli sellainen henkisesti raskaampi tilanne kaikilla, kun normaalisti oltaisiin valmistauduttu jo keväällä kauden alkuun, mutta silloin epäiltiin, että alkaako koko pesiskesä ollenkaan.

– Sitten, kun alkoi näyttää kirkkaammalta, että kausi rupeaakin näyttää todennäköisemmältä, niin se toi sitten takaisin sitä tsemppiä joukkueeseen. Tällainen tunneskaala oli mielestäni täysin ymmärrettävä.

Virheet jätetään harjoituspeleihin

Vainionpään mukaan neljä harjoitusottelua ennen kauden alkua on riittävästi.

– Itseasiassa en muista, että koskaan olisi tullut pelattua noin monta ottelua ennen kauden alkamista. Varmasti meillä on jokaisessa harjoituspelissä jokin teema, johon keskitytään, jokin osa-alue.

Ykköspelinjohtajan mukaan joukkue pääsi jo hallipeleissä suhteellisen hyvin omaan pelityyliinsä kiinni.

– Siellä oli vain joka pelissä joku ydinpelaaja loukkaantunut. Pelistä löytyi kuitenkin niitä elementtejä, joita me halutaankin. Tietenkin nuorelta porukalta löytyy parannettavaa vielä vuosia, mutta aika hyvä fiilis on.

Harjoituspeleistä joukkue siis lähtee hakemaan hyvää tunnetta virallisten pelien alle. Virheitäkin saa sattua.

– Uskon, että ainakin ensimmäisessä harjoituspelissä voi tulla vielä merkkivirheitä, mutta niin toimitaan, ettei niitä tulisi enää siellä ensimmäisessä virallisessa pelissä.

Vainionpää näkee, että härkälauma on mennyt joukkueena ja yksilöinä eteenpäin edellisestä kaudesta. Hän painottaa, että vaikka joukkue ei olekaan paperilla muuttunut paljoa täytyy uuteen miehistöön laskea uusien pelaajien lisäksi myös viime kaudella pääosin sivussa olleet loukkaantuneet, jotka ovat nyt päässeet takaisin vahvuuteen. Valmennuskin on uusiutunut.

– Kolmella jätkällä meni viime kausi, niin ettei päässyt näyttämään, mitä osaa. Heidän kohdalla tietysti toivon, että pysyvät ehjänä ja pystyvät näyttämään taitonsa.

Kaikki vastukset voidaan voittaa

Vainionpää uskoo kyllä joukkueensa menestykseen, mutta antaa huomion runkosarjan uudesta järjestelystä, jossa pelit pelataan nopeampaan tahtiin.

– Jos sattuisi niin, että kaksi meidän runkopelaajaa reväyttää takareiden ja he ovat 5 viikkoa pois, niin aina se näkyy tuloksessa. Normaalina kautena 5 viikkoa olisi vain korkeintaa 30% prosenttia runkosarjasta, mutta tänä vuonna se on jo noin 60% prosenttia. Tällaisia tilanteita ei toivottavasti tule.

Vainionpään mukaan joukkue ei ole vielä asettanut konkreettista tavoitetta kauteen, mutta tunnelma on odottava ja positiivinen.

– Ei ole mitään estettä, etteikö tuolla joukkueella voitaisi pelata hyvää pesistä. Jos me onnistutaan niissä jutuissa, mitä ollaan harjoiteltu, saadaan ne kentälle, niin jokainen vastus on voitettavissa. Meiltä löytyy kaikki elementit hyvään pesikseen.

Vainionpää uskoo, että pesiskesästä tulee rajoituksista huolimatta hyvä. Ihmiset ovat odottaneet kautta pitkään ja väkeä on odotettavissa.

– Uskon, että varsinkin paikallisottelut Seinäjokea ja Vimpeliä vastaan vetävät paljon väkeä. Toivottavasti noita rajoituksiakin pystyttäisiin höllentämään enemmän, että fanit pääsisivät Korvalle pelejä katsomaan.

Kuvateksti: Pelinjohtaja Mikko Vainionpää iloitsee siitä, että pesäpallokausi päästään aloittamaan raskaan kevään jälkeen.

Julkaistu aiemmin Ilmajoki-lehdessä.
Teksti: Eero-Pekka Hautamäki
Kuva: Jussi Niukkala