Vähänkyrön Viestin Ykköspesisjoukkuetta edelliset kaksi kautta luotsannut Olli-Pekka Sinkkonen siirtyy Koskenkorvan Urheilijoiden kakkospelinjohtajaksi Mikko Vainionpään aisapariksi. Sinkkosen sopimus kattaa kauden 2020.

– Pikkupojasta asti on ollut haaveena, että saisi olla ”Korvalla” Superin mukana. Nyt siihen tuli sauma tätä kautta, niin kyllä siihen piti mielestäni tarttua, 28-vuotias Kossun oma kasvatti availee ajatuksiaan.

Sinkkosen tunnelmat kasassa olevasta härkälaumasta ovat hyvät.

– Siinä on pitkä rivi nuoria eteenpäin haluavia pelaajia. Viikonlopun, kun nyt on ollut mukana ja nähnyt, niin tekemisen taso on ainakin ylhäällä ja huumori lentää aika hyvin.

Sinkkosen mukaan kaudet Vähässäkyrössä ovat olleet hienoja ja tavoitteisiin on päästy, mutta nyt mahdollisuuden koittaessa on aika edetä omalla pelinjohtajauralla.

– Tämä oli mielestäni oivallinen seuraava askel omiin tavoitteisiin, hän linjaa.

Olli-Pekka Sinkkosen valmennusura alkoi vuonna 2008 Kossun junioreista. Sen jälkeen mies on luotsannut muun muassa yhden kauden Seinäjoen Maila-Jusseja naisten Ykköspesiksessä (2011), Jalasjärven Jalasta Suomensarjassa ja Ykköspesiksessä (2014-2016), kahteen otteeseen Kossun Suomensarjajoukkuetta (2013 ja 2017) sekä viimeisimpänä Vähänkyrön Viestiä edelliset kaksi kautta.

”Nuoreksi mieheksi tietotaitoa iso pino”

Kaudet 2017-2019 Hyvinkään Tahkon edustusjoukkueen paidassa pelannut 22-vuotias Aku Kettunen siirtyy Kossuun niin ikään kauden 2020 kattavalla sopimuksella.

Kuluneen syksyn aikana jo kahdella joukkueen leiriviikonlopulla mukana olleen Kettusen mukaan on mukavaa lähteä nuoren joukkueen kanssa pelaamaan.

– Kahden leirin aikana on päässyt mukavasti joukkueeseen sisään. Meno on rentoa, mutta töitä tehdään kovasti, mies analysoi joukkuetta.

Ensimmäisen Superpesiskautensa kasvattajaseurassaan Jyväskylän Kirissä kesällä 2016 iskenyt Kettunen pelaa ulkokentällä linjassa ja sisäpelissä vaihtajana. Tähänastiselta pesäpallouralta parhaiten miehen mieleen on painunut kauden 2018 poikien Superpesiksen Suomen mestaruus Hyvinkään Tahkossa.

Joukkueen ykköspelinjohtaja Mikko Vainionpään ensivaikutelma Kettusesta on myönteinen.

– Hän on tullut isolla halulla ja energialla mukaan. Rento huumorimies, jolla on kova palo pesikseen sekä nuoreksi mieheksi tietotaitoa iso pino. Oikein sopiva mies mukaan touhuun.