Uutiset
/images/02_KUVITUSKUVAT/ylpeys18.jpg

Koskenkorvalla viimeiset kaksi kautta pelannut lyöjäjokeri Petteri Kortelainen jatkaa härkäpaidoissa kesän 2023 kattavalla sopimuksella.

Kankaanpään Mailan kasvatti Petteri Kortelainen jatkaa kolmannelle kaudelleen härkäpaidoissa. ”Köli” tuli mukaan joukkueeseen kesällä 2021, jolloin lyönti oli hyvin kepissä. Yhteensä 27 ottelua kaudella 2021 pelannut Kortelainen löi kaksi kunnaria ja 57 tavallista.

Viime kausi oli Kossun lyöjäjokerille kuitenkin haastavampi, mutta hän on jo kääntänyt katseet tulevalle kaudelle.

- Viime kaudesta jäi kovasti hampaankoloon. Ei oikein lähtenyt peli kulkemaan missään kohtaa joukkueella eikä itselläni. Vaikea nähdä siihen yhtä syytä, mutta se on varmasti monen asian summa, Kortelainen pohtii.

- Jatkan Kossussa kuitenkin hyvillä fiiliksillä. Olen viihtynyt ja tykännyt olla joukkueessa. Koin, että tämä vaihtoehto on oikea valinta uralleni, hän jatkaa.

Kossun joukkue muuttuu suurelta osin viime kaudesta.

- Tulevan kauden joukkue on varmasti nälkäinen ja haluaa ottaa askeleita eteenpäin. Uusi pelinjohtaja tuo omia tapojaan ja tyylejään joukkueeseen, jotka varmasti omalta osaltaan piristävät, Kortelainen sanoo.

Kortelainen uskoo, että talvikuukausien aikana härkäpaitojen nippu pystyy ottamaan askeleita eteenpäin, mikä näkyy tulevalla kaudella pelikentillä.

- Talvella pitää tehdä paljon töitä joukkueen kanssa. Yksilöiden kehittyminen antaa avaimet hyvälle joukkuepelille. Laadukas arki merkitsee paljon ja kaikilla pitää olla kirkkaana mielessä, miksi tätä hommaa tehdään, Kortelainen paaluttaa.

Kuva: Jussi Niukkala


 

Tulevalla kaudella Kossun kopparin tontista taistelevat Matias Rauhala ja Santtu Luhtavaara liittyvät härkäpaitoihin yksivuotisilla sopimuksilla.

Kouvolan Pallonlyöjissä poikien SM-hopeaa syyskuun lopulla juhlinut Kossu-kasvatti Matias Rauhala ja Oulun Lipossa viime kaudet Ykköspesistä pelannut Santtu Luhtavaara liittyvät härkäpaitoihin. Molempien sopimus kattaa kesän 2023.

Rauhala ja Luhtavaara pelasivat viime kaudella koppareina, joka tuo joukkueelle lisää vaihtoehtoja takakentälle.

- Santtu on sisäpelirooliltaan puhdas kärkietenijä, jollaista joukkueemme ehdottomasti kaipasikin. Ulkona hän lähtee taistelemaan kopparin tontista, Kossun pelinjohtaja Antti Kuusisto kertoo Luhtavaarasta.

- Matiaksella on takanaan kehittävä vuosi Kouvolassa. Hän pelasi isossa roolissa niin poikien hopeajoukkueessa kuin KPL:n Ykköspesis-joukkueessa. Hän taistelee paikasta Kossun takakentällä, ja sisäpelissä hän pelaa kotiuttajan ja vaihtajan rooleissa. Hän on tärkeä palanen Kossun tulevaisuutta, Kuusisto sanoo Rauhalasta.

Rauhala, 19, ennätti tekemään debyyttinsä Superpesiksessä kesällä 2020 Koskenkorvan paidassa. Kossu-kasvatti on kuitenkin pelannut suurimman osan urastaan Suomensarjaa (PeTo, Luja, YK-V) ja Ykköspesistä (VäVi ja KPL).

Rauhala teki debyyttinsä Kossun edustusjoukkueen paidassa vierasottelussa Kouvolassa 21. elokuuta vuonna 2020. Kesäksi 2022 hän siirtyi kuitenkin itse Kouvollaan KPL:n paitaan pelaamaan poikien Superpesistä ja miesten Ykköspesistä KPL:n kakkosjoukkueessa.

Kouvolalaisjoukkueen kausi sujui mallikkaasti poikien Superpesiksessä ja joukkue eteni aina finaaleihin saakka. Kultamitalit nappasi kuitenkin Sotkamon Jymy otteluvoitoin 2-0. Rauhalalle SM-mitali oli uran ensimmäinen.

- Kyllä ensimmäinen SM-mitali miellytti, vaikka se hopeinen olikin, Rauhala iloitsee.

- Kausi oli kokonaisuutena onnistunut ja sain sen, mitä lähdin hakemaan. Sain paljon harjoituksia hyvässä valmennuksessa ja kesällä pelejä kahdessa joukkueessa. Sisä- ja ulkopeliin sain uusia näkökulmia ja kovaan treenaamisen kautta pelissä mentiin vähän eteenpäin, hän jatkaa.

Välivuoden jälkeen Rauhala palaa mielellään kotikulmille. Nuori peluri lähtee suorittamaan asepalvelusta talvella.

- On hienoa päästä takaisin kasvattajaseuraan. Sitä on aina pienenä poikana haaveillut, että saisi pelata Superpesistä Koskenkorvalla. Nyt sitä on mahdollisuus yrittää, Rauhala sanoo.

- Tavoitteena on saada treenattua hyvin, vaikka armeija sekoittaakin tyrmiä. Tavoittelen paikkaa pelaavasta kokoonpanosta, hän kertoo talvikauden tavoitteista.

Ykköspesiksen etenijäkuningas hyppää ensimmäistä kertaa Superpesikseen

Oulusta saapuva 24-vuotias Luhtavaara aloitti pesisuransa Pattijoen Urheilijoissa, mutta siirtyi jo varhaisessa vaiheessa veljensä kanssa pelaamaan Oulun Lippo Junioreihin. Kasvattajaseurana on toiminut Lippo, jossa Luhtavaara on pelannut Ykköspesistä viimeiset kolme peräkkäistä kautta.

Ykköspesiksessä Luhtavaara on kuitenkin pelannut yhteensä kuusi kautta. Ennen Lippoa hän pelasi kauden Muhoksen Pallo-Salamoissa ja kaksi kautta Ylivieskan Kuulassa. Taskusta löytyy yksi SM-hopea, jonka hän nappasi Lipon A-pojissa vuonna 2018. Hänet kruunattiin Ykköspesiksen etenijäkuninkaaksi vuonna 2020.

Luhtavaara on pelannut urallaan etenijänä ja kopparina. Superpesiksessä hän ei ole pelannut aiemmin, mutta lähtee nyt mielenkiinnolla haastamaan itseään.

- Todella hyvillä ja innokkailla fiiliksillä odotan tulevaa kautta Kossussa. On mukava päästä haastamaan itseä täysin uuteen ympäristöön ja sarjaporrasta ylemmäs, Luhtavaara iloitsee.

- Talvikaudella pääpainot ovat todennäköisesti etenemisen ja lajitehokkuuden kehittämisessä. Tietysti uusi joukkue ja sarjataso tuovat joitain uusia pelillisiä asioita, hän sanoo.

Lippo on ollut viime vuosina yksi Ykköspesiksen suurimmista ennakkosuosikeista, mutta hyvästä menestyksestä huolimatta sarjanousu on jäänyt aina saavuttamatta.

- Viime kaudet Lipossa ovat kasvattaneet paljon. Näiden kolmen vuoden aikana haettiin joka vuosi kovasti nousua Superpesikseen. Kahtena kautena päästiin jopa juoksun päähän, mutta tavoite jäi saavuttamatta, Luhtavaara harmittelee.

- Paljon tuli kuitenkin kovia nousukarsintapelejä, jotka kyllä kasvattivat henkistä kanttia ja kehittivät pelaajana, hän jatkaa.


Vimpelin Vetoa lähes koko uransa edustanut Ville Takala liittyy Kossun riveihin yksivuotisella sopimuksella.

Kortteenperän lisäksi Ville Takala tuo tulevalla kaudella veteliläistä pesisosaamista härkäpaitoihin. Vimpelin Vedosta Kossuun siirtyvän Veteli Pesiksen kasvatin Takalan sopimus kattaa kesän 2023.

Superpesisdebyyttinsä Takala teki juuri 18 vuotta täytettyään vuonna 2015 Superpesiksen viidennessä finaaliottelussa. Kesän ajan Vimpelin kakkosjoukkueessa Suomensarjaa pelannut Takala pääsi tekemään ensiesiintymisensä yli 5000 ihmisen edessä. Vetoa vastassa ollut Sotkamo kuitenkin korjasi kultamitalit matkaansa saarikentältä jaksoin 2-0.

Kaudet 2017 ja 2018 Takala pelasi Ykköspesistä Ylivieskan Kuulassa ja Vähänkyrön Viestissä, palaten vielä kesällä 2021 VäVin riveihin. Muutoin hän on pelannut ViVen paidassa. Viime kaudella loukkaantuminen hidasti Takalan pelaamista.

- Villellä on takana hieman haastavampi kesä harmittavan loukkaantumisen myötä. Kuntoutumisen kanssa tullaan olemaan kärsivällisiä, koska kesään on vielä pirusti matkaa. Hän on hyvin peliä ymmärtävä linjapelaaja, joka tuo sisäpeliin paljon lisää etenemis- ja vaihtopeliosaamista, Kossun pelinjohtaja Antti Kuusisto sanoo.


Viime kaudella Kankaanpään Mailaa edustanut Kortteenperä liittyy Kossun kokoonpanoon 1+1-vuotisella sopimuksella.

Viime kaudella KaMaa edustanut Antti Kortteenperä nähdään kesällä 2023 härkäpaidoissa. Sopimus kattaa tulevan kauden ja sisältää option kesästä 2024.

Kortteenperä löi viime kaudella runkosarjassa KaMan pelaajista eniten kärkilyöntejä (126) ja onnistumisprosentti oli paras yli 20 peliä pelanneista pelaajista (63,23 %). Lisäksi hän löi kolme kunnaria ja yhteensä seitsemän juoksua. Tuotuja hän kirjautti eniten kankaanpääläisistä (17). Ulkopelissä Kortteenperä pelasi vahtina tai polttolinjassa.

Veteliläislähtöinen Kortteenperä on Veteli Pesiksen kasvatti. Hän aloitti miesten pelit kasvattajaseurassaan, jonka jälkeen hän on pelannut Ykköspesistä Vähänkyrön Viestissä ja Alavuden Peli-Veikoissa. Superpesis-debyytti tuli kesällä 2020 Vimpelin Vedon paidassa.

Viimeiset kaksi kautta Kortteenperä on pelannut Kankaanpäässä.

- Hän pelasi vahvan kauden Kankaanpäässä. Hän on taitava mailassa ja kykenee pelaamaan monipuolista sisäpeliä vaihtajana. Uskon vahvasti, että Antti pystyy Kossussa ottamaan seuraavan stepin pelaajana ja olemaan ensi kaudella vieläkin kokonaisvaltaisempi peluri, Kossun pelinjohtaja Antti Kuusisto luottaa.

Viime kauden loppupuolella kokoonpanoon palannut Juho Hakomäki jatkaa härkäpaidoissa myös kesällä 2023.

Kossun paidassa kahdeksalla kaudella viimeisen yhdeksän kauden aikana pelannut Juho Hakomäki jatkaa joukkueen riveissä myös kesällä 2023. Sopimus on yksivuotinen.

Hakomäki oli lähes vuoden pois pelikentiltä käteen liittyvien ongelmien vuoksi, mutta viime kauden loppupuolella hän pääsi jo mukaan ulkopeliin.

- Käsi on ihan hyvässä kunnossa. Totta kai se vaatii oman huomionsa. Kuntouttamista ja jumppaa tehdään edelleen, Hakomäki kertoo.

Härkäpaidoissa vähäkyröläislähtöinen pesäpalloilija jatkaa mielellään.

- Koen, että tämä on uusi alku itselleni, sillä viime kausi meni lähes kokonaan toipilaana. Nyt lähdetään tosissaan ulosmittamaan, mihin mies pystyy, Hakomäki paaluttaa.

Hakomäki toimi ennen loukkaantumistaan Kossun lukkarina, mutta viime kauden lopulla hän pelasi muita ulkopelipaikkoja. Alkukesän lukkariruletin jälkeen kauden viimeisen puoliskon syöttöjä nosteli Lauri Vuollo, joka jatkaa joukkueessa myös kesällä 2023.

Pelinjohtaja Antti Kuusisto on tyytyväinen, että Hakomäki on mukana myös tulevalla kaudella. Lähtökohtaisesti Hakomäki pelaa lukkarina, ja sisäpelirooli hahmottuu talvikuukausien aikana.

- ”Haksalla”, jos jollain, on varmasti paljon nälkää tulevaan harjoituskauteen lähdettäessä. Viime aikojen vastoinkäymiset kääntyvät varmasti isoksi voimavaraksi tuleville kausille. Hän on tärkeä palanen Kossua niin sisä- kuin ulkopelissäkin ensi kaudella, Kuusisto sanoo.

Alakategoriat

KOSSUSUPER @ INSTAGRAM