Uutiset
/images/02_KUVITUSKUVAT/ylpeys18.jpg

Koskenkorvan Urheilijat haluaa juuri sinut Sähkökoje-Areenan katsomoon kesällä 2023!

KoU aloittaa 25. peräkkäisen kauden miesten Superpesiksessä uuden pelinjohtajan Antti Kuusiston johdossa. Uusi nälkäinen joukkue on valmis taistelemaan heti ensi kaudesta alkaen pudotuspelipaikoista. Onnittele 2000 asukkaan kylän joukkuetta huippusaavutuksesta ja osta itsellesi tai läheisellesi kausikortti ensi kesälle Black Friday -tarjouksesta!

Black Friday -tarjous on voimassa su 27.11.2022 klo 23.59 saakka. Ole nopea, sillä laskimme myyntiin 200 kpl erän kausikortteja tulevalle kaudelle


Henkilökohtainen kausikortti runkosarjaan 69 € (korttiin tulee haltijan nimi)

(14 runkosarjan ottelua, ei sisällä pudotuspelejä. Normaali lipun hinta 15€/ottelu. Tällä kortilla vain 4,93€/ottelu. Säästö 141€)


 

14 ottelun sarjalippu / 99 €

(Ei henkilökohtainen. Sisältää 14 runkosarjan tai jatkosarjan ottelua. Normaali lipun hinta 15€/ottelu. Nyt tällä kortilla vain 7,07€/ottelu).

14 ottelun sarjalippuja on myynnissä samaan hintaan myös yrityksille kampanjan aikana!


Black Friday -hintaisia kausikortteja saa KoU:n verkkokaupasta kossukauppa.fi tai Koskenkorvan S-Marketista perjantaina 25.11. klo 10-18 ja lauantaina 26.11. klo 9-15.

Voit varata oman kausikorttisi 27.11.2022 klo 23.59 mennessä myös Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., jos et pääse verkkokauppaan tai S-Marketiin ostoksille. Voit ostaa kortin myös yleisimmillä TYKY-seteleillä. Muista vinkatata tarjouksesta myös kaverillesi!

Voit maksaa kausikortin myös tykyseteleillä viikonlopun aikana kampanjahintaan joko S-Marketin myyntipisteellä tai yhteys Jani Karvonen tekstari tai WhatsApp 0505972425 tai Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..


Koskenkorvan Urheilijat ja TE3 Oy aloittavat tiiviin yhteistyön fysiikkavalmennuksessa ottamalla TE3-konseptin käyttöönsä ensimmäisenä pesäpalloseurana kaikille pelaajille E-junioreista Superpesisjoukkueeseen saakka. KoU:n hankeyhteistyöseuroista ainakin Laihian Luja ottaa TE3-ohjelmiston samalla tavalla käyttöön, Kauhajoen Karhu ja Jalasjärven Jalas vielä pohtivat laajamittaista ohjelman käyttöönottoa.

KoU:n ja Lujan toiminnan tavoitteena on kasvattaa urheilijoiden fyysisiä ominaisuuksia, fyysisen harjoittelun laatua sekä vähentää urheilijoiden jännitys- ja kiputiloja sekä loukkaantumisriskejä. Samalla TE3 -konseptin kautta nuorille junioreille pystytään opettamaan kehonhallinnan harjoitteita ja korostamaan oikeiden suoritusliikkeiden tärkeyttä.

Koskenkorvan Urheilijat on yleisseura, jonka päälaji on pesäpallo. Miesten edustusjoukkue aloittaa ensi keväänä 25 peräkkäisen kauden miesten Superpesiksessä. Uutena vastuuvalmentajana aloittaa Antti Kuusisto ja fysiikkavalmentajana Petrus Puputti. Kaikkiaan seurassa on lisäksi 120 tyttö- ja poikajunioria, jotka ottavat TE3-ohjelmiston käyttöön.

Kumppanuusseuroista Laihian Lujasta, Kauhajoen Karhusta ja Jalasjärven Jalaksesta TE3-ohjelmiston käyttöön ottavia pelaajia on suunnilleen saman verran kuin Koskenkorvalla. 

- Alkutestit on tällä hetkellä tehty noin 180 juniorille ja edustuksen pelaajalle Koskenkorvalla ja Laihialla. Tämän pohjalta lähdemme marraskuussa liikkeelle, Koskenkorvan vastuuvalmentaja Kuusisto kertoo.

- Laihian Luja on urheilun yleisseura, jonka toiminnassa vahvoja lajeja ovat pesäpallo, lentopallo, suunnistus, paini ja jalkapallo. Ensimmäisessä vaiheessa Laihian Lujasta TE3-ohjelmiston ottaa käyttöön pesäpallojuniorit ja miesten edustusjoukkue, Lujan pesäpallojaoston puheenjohtaja Juha Koivisto kertoo.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 

TE3-mittaukset antavat urheilijalle henkilökohtaiset kehittämisohjelmat

TE3 suorituskykykonsepti perustuu 12 000 TE3 -liikkuvuusanalyysin dataan ja antaa valmiin ratkaisun nykyajan haasteisiin. Moderni maailma altistaa urheilijat uusille haasteille, koska istumiseen käytetään enemmän aikaa kuin aikaisemmin. Istuminen vaikuttaa negatiivisesti liikkuvuuteen myös huippu-urheilussa, joka taas alentaa suorituskykyä. Mitatun datan mukaan 10-15-vuotiaiden liikkuvuus esimerkiksi takareisissä on nykyään heikompi kuin 60-65-vuotiailla.

Suorituskykyä kasvattava kokonaisuus koostuu 300 eri harjoitteesta ja digitaalisista kehon liikeratojen mittaustyökaluista. Konsepti kehittää kaikkia yhdeksää urheilijalle tärkeää osa-aluetta ja se sopii junioreille sekä ammattilaisille. Ohjelma antaa kaikille henkilökohtaiset kehittämisalueet sekä yksilölliset harjoitusohjelmat ryhmäharjoitusohjelmien lisäksi.

TE3-mittauksia ja hyvinvointiohjelmia myös yritysten henkilökunnille

Bonuksena Koskenkorvan Urheilijat ja Laihian Luja pääsevät tarjoamaan TE3-liikeratojen mittauksia omille partnereilleen myös työhyvinvoinnin puolella.

- Näin seuroilla on myös uudenlaista tarjottvaa yhteistyökumppaneilleen tulevalla kaudella. Työn alla on jo muutamia pilottiyrityksiä ja lisää innokkaita työyhteisöjä otetaan mukaan, KoU:n monitoimimies Jani Karvonen kertoo.

- TE3 Oy:lle on tärkeää päästä vaikuttamaan urheilijoiden kehittymiseen. Harjoittelun tulee olla hauskaa, mutta samalla tasoittain kehittyvää, jolloin se tarjoaa kaikille osallistujille parhaan mahdollisen kasvualustan. Tärkeää on myös mahdollistaa uusia tulonlähteitä urheiluseuroille, joilla pästään suoraan kehittämään seuratoimintaa ja myös parantamaan seuran yhteistyökumppaneiden työntekijöiden työkykyä ja työhyvinvointia, TE3 Oy:n co-founder Jarkko Kortelainen kertoo.


Koskenkorvan Urheilijat järjesti kesän 2022 aikana arpajaiset, jonka voittajat on nyt arvottu. Pääpalkintona oleen huvimajan voitti Liisa Metsä-Ketelä. KoU onnittelee palkinnon voittajia!

Pääpalkinnon voittaja (huvimaja):
Liisa Metsä-Ketelä


Muut voitot:

Niko Kankaanpää

Eeli Koivula

Jenny Leppälä

Verneri Kuula

Ville Reko

Simo Kuoppala

Eveliina Talasmäki

Pirjo Nikola-Karvinen

Sirkka Paavilainen

Verneri Kuula

Jussi Kesälä

Jukka Puska

Anne-Mari Nikkola

Esko Hakomäki

Jukka Puska

Anne Koski

Riitta Viianen

Milja Taipalus

Tero Vainionpää

Minna Hautamäki

Päivi Latva-Koivisto

Matti Lehtonen

Palkinnot noudettava viimeistään 31.12.2022 mennessä:
Voima-Asennus Oy

Lanssikuja 4

60800 Ilmajoki

 


Sotkamon Jymyn sopimuspelaaja Niko Tuikka edustaa tulevalla kaudella Koskenkorvan Urheilijoita lainasopimuksella.

20-vuotias Sotkamon Jymy-Pesiksen kasvatti Niko Tuikka siirtyy Koskenkorvalle vuoden mittaisella lainasopimuksella Sotkamon Jymystä. Tuikka teki debyyttinsä Superpesiksessä kaudella 2020, jolloin hän pelasi kaksi ottelua sotkamolaisten mukana. Heti debyyttipelissään 27. elokuuta 2020 syntyi myös hänen ensimmäinen lyöty juoksunsa.

Viimeiset kaksi kautta Tuikka on pelannut lainalla Kuopiossa Puijon Pesiksessä, jossa vyölle on kertynyt yhteensä 37 Ykköspesiksen runkosarjapeliä ja kolme pudotuspeliä. Viime kaudella hän löi kuusi ja toi 11 juoksua, kärkilyöntiprosentin ollessa 57,07 (78 kärkilyöntiä).

Viime kauden kolmessa pudotuspelissä hän löi kaksi juoksua ja toi kaksi juoksua. Ulkopelissä Tuikka vahvistaa Kossun etukenttää.

- Hieno saada motivoitunut ja kovan potentiaalin omaava nuorimies mukaan joukkueeseen! Sisäpelissä Niko on monipuolinen vaihtaja, jolla on pelotteenaan kova vasemmalta lähtevä peruslyönti. Ulkopelissä hän tuo lisävahvistusta etukentälle ja siepparin tontille, härkäpaitojen pelinjohtaja Antti Kuusisto kertoo.

Samalla KoU on keskustellut laajemmasta ja pidempiaikaisesta yhteistyöstä Sotkamon Jymyn kanssa.

- Tavoitteena olisi tarjota Sotkamon lupaaville junioreille ja edustusjoukkueen ulkopuolille jääneille pelaajille mahdollisuus taistella myös KoU:n edustusjoukkueen pelipaikoista, mikäli he eivät mahdu Jymyn rosteriin. Meidän oma juniorituotantomme ei tuota vielä muutamaan vuoteen riittävästi pelureita Superpesikseen, joten tällaista yhteistyötä tarvitaan myös jatkossa, Jani Karvonen kertoo.   

Härkäpaitojen Superpesisringissä ovat mukana tulevalla kaudella myös Tomi Viljanen ja Roni Rintala, jotka edustavat seuran omaa nuoriso-osastoa.


Koskenkorvan Urheilijoiden syyskokouksessa pidettiin torstaina 20.10.2022. Vuonna 1945 perustettu yleisseura jatkaa toimintaansa samoilla kuvioilla kuin kuluvana vuonna.

Vuonna 2023 toiminnan peruspilareina ovat perjantain bingotoiminta, lasten maanantaiset yleisurheilukisat kesällä 2023, kuntojaoston kesäpyöräilykampanja sekä laaja juniori- ja edustuspesäpallotoiminta.

Johtokunnan ehdotuksesta seuran pesäpallotoiminta jaettiin kahden jaoston alle vuodelle 2023. Superpesisjaosto vastaa jatkossa edustusjoukkueen toiminnasta ja rahoituksesta. Sen työrukkasia ovat talousryhmä, oman stadionin kiinteistöryhmä sekä talkootoimintaryhmä. Uutena jaostona johtokunnan alaisuudessa aloittaa pesäpallon juniorijaosto. Se vastaa tyttö- ja poikapesäpalloilusta, tuomaritoiminnasta sekä pesisliikuntakerhoista. Junioripelaajien määrän kasvaessa junioritoiminnan keskittäminen omaan jaostoon on perusteltua.

Koko junioritoiminnan liikevaihto nousee lähes 130 000 € tasolle ensi vuodelle. Pesäpallon edustusjoukkueen budjetti kaudelle 2023 on noin 400 000 €.

Uusi VIP -tila täydentämään stadionin palveluita - leiriä haettiin juhlavuodelle

Kulunut kausi tulee olemaan tappiollinen, mutta ensi kauden uudistuneen joukkueen ja talousryhmän johdolla KoU hakee myös positiivista taloudellista tulosta. Seura on kartoittanut kesän mittaan myös frisbeegolfin harrastusmahdollisuuksia Koskenkorvalla. Kahdeksantoistaväyläinen rata oli suunnitteilla entiseen TVH:n monttuun pesäpallostadionin viereen, mutta viranomaisten puolesta sitä ei puolleta rakennettavaksi laajan pohjavesialueen vuoksi. Santavuoren hiihtomajan ympäristö olisi ollut toinen mahdollinen frisbeegolfalue, mutta sitä ei lähdetä viemään ainakaan tässä kohdassa eteenpäin.

Koskenkorvan Urheilijoiden johtokunta on hakenut valtakunnallista Suurleiriä seuran 80v. -juhlavuodelle 2025. Tämä D-ikäisten (12-14v.) tyttöjen ja poikien leiri kerää vuosittain hieman alle 2000 leiriläistä kilpailemaan leirimestaruudesta. Kilpailukeskuksina toimivat leirin toteutuessa Kurikan Kampus ja Ilmajoen koulukeskus. Pelikenttinä toimisivat Kurikan, Kauhajoen, Ilmajoen ja Seinäjoen kentät. Mikäli 2025 leiriä seuralle ei myönnetä, toissijaisina vaihtoehtoina seura on hakenut valtakunnallista tenavaleiriä tai alueellista Etenee-leiriä vuodelle 2024. Pesäpalloliitto päättää leirien saajista marraskuun kokouksessaan.

Investointiohjelmassa kartoitetaan seuran omistamalle Sähkökoje-Areenalle uusien VIP-tilojen ja lisä-WC-tilojen rakentamista sekä selvitetään, voidaanko osa A-mainoksista korvata digitaalisilla mainostauluilla. Leader-hankkeen avulla kehitetään lisäksi omaa junioritoimintaa sekä haetaan yhteistä toimintamallia naapuriseurojen kanssa.

Uutuutena tammikuussa aloitetaan 6-10 -vuotiaiden pesisliikuntakerho Ahonkylässä, Ilmajoella, Koskenkorvalla ja Kurikassa sekä kumppaniseurojen kautta myös Jalasjärvellä, Kauhajoella ja Laihialla. Leader-hankkeet palkkaavat ensi vuoden alusta nuoria innokkaita vetäjiä liikuntakerhoihin.

Juha-Pekka Karvonen jatkaa puheenjohtajana

Koskenkorvan Urheilijoiden johtokunnan puheenjohtajana jatkaa Juha-Pekka Karvonen. Uusina jäseninä luopuneiden Leena Latvalan, Kyösti Antilan, Riikka Männyn ja Timo Tuohisaaren tilalle johtokuntaan valittiin Susanna Rauhala, Ari Kilpiö, Jarmo Tuohisaari ja Eveliina Uimarihuhta. Vanhoina jäseninä jatkavat Aki Kuusisto, Jani Karvonen, Pentti Luhtala, Aira Alanko (siht.), Kaija Palomäki, Hannu Ulkuniemi, Kari Kivioja, Jukka Latvala ja Ahti Ranto. 

Alakategoriat

KOSSUSUPER @ INSTAGRAM