Uutiset
/images/02_KUVITUSKUVAT/ylpeys18.jpg

Koskenkorvan Urheilijoiden pesäpalloilijat järjestävät perjantaina 12.11. klo 15-18 tapahtuman Koskenkorvan S-marketin edessä.

Perjantaina 12.11. Koskenkorvan S-marketin edessä on mahdollista tavata pelaajia ja muita kossulaisia. Tule juttelemaan mukavia ja hankkimaan pukinkonttiin tulevan kauden kausikortit (180€/150€) ja muita fanituotteita!

Kossu tarjoaa tapahtumassa pikkujoulumakkarat ja grillimestareina toimivat Kossun Superpesis-joukkueen pelaajat. Tervetuloa!

HUOM! Varaa mukaan käteistä!


Viime kaudella poikien Superpesiksen Sotkamon Jymyn riveissä voittanut, ja muutaman pelin Sotkamon miesten mukana pelannut, Joona Kinnunen liittyy tulevaksi kesäksi Kossun vahvuuteen. Sopimus on kaksivuotinen.

Härkälauma vahvistuu jälleen yhdellä pelimiehellä, kun Haapajärven Pesä-Kiilojen kasvatti Joona Kinnunen liittyy joukkueen vahvuuteen.

Kinnunen on pelannut valtaosan urastaan Haapajärvellä Suomensarjaa ja poikien Ykköspesistä, mutta viime vuonna hän siirtyi Sotkamon Jymyn organisaatioon. Tuloksena pesiskesästä oli poikien SM-kulta ja kuusi ottelua Superpesistä Jymyn miesten joukkueessa. Tämän lisäksi hän pelasi myös Suomensarjaa Haapajärvellä, joten kesän ajalle tuli yli 50 ottelua pudotuspelit mukaan lukien.

Kinnunen sai opintonsa valmiiksi Sotkamon urheilulukiossa viime lukukauden päätteeksi.

- Opiskelin kolme vuotta Sotkamon urheilulukiossa ja viimeisenä vuotenani siirryin Jymyn organisaatioon. Tavoitteena kesällä oli päästä kokemaan ensimmäiset Superpesis-pelit ja voittaa poikien mestaruus. Molemmat tavoitteet siis täyttyivät, Kinnunen iloitsee.

- Oli mahtava päästä pelaamaan ensimmäiset Superin pelit. Mukana oli paljon kokeneita pelaajia, joilta sai hyviä vinkkejä ja oppeja tulevaan, Kinnunen sanoi.

Yksi kauden kohokohdista tapahtui syyskuun lopulla, kun Jymy kaatoi poikien Superpesiksen finaalissa Veteli Pesiksin otteluvoitoin 2-1.

- Mestaruudesta jäi huikeat fiilikset. Joukkue toimi hyvin yhdessä ja pärjäsimme tasaisesti koko kauden ajan. Tiukoissa paikoissa olimme henkisesti vahvoja ja lopulta kaivoimme voiton finaalissa, Kinnunen kertaa.

Sisäpelissä Kinnunen antaa tennarille kyytiä etenijänä. Hän ennätti tuomaan miesten Superpesiksessä kaksi juoksua pelaamansa kuuden ottelun aikana, ja kärkilyöntejä tuli tilille 13 kappaletta. Poikien Superpesiksen runkosarjassa hän toi 37 juoksua (15 peliä) ja Haapajärven Suomensarja-joukkueessa 45 juoksua (17 peliä).

Myös Haapajärvellä tuli menestystä ja joukkue nousi Ykköspesikseen kesäksi 2022. Ulkopelissä Kinnunen on pelannut linjassa ja kopparina.

- Toivon tuovani joukkueeseen nopeutta, etenemisvoimaa ja nuoruuden intoa, hän sanoo.

- Odottavaisin mielin lähden uutta kautta kohti haastajan roolissa. Tulevalla kaudella ryhdyn hiomaan röyhkeyttä kentällemenoon ja etenemistaitoja kohti Superpesiksen tasoa, Kinnunen linjaa.

Lakeuksille hän tuli opintojen perässä, ja lukion jälkeiset opinnot alkavat Vaasassa.

- Hyvillä fiiliksillä tulen Kossuun ja odotan innolla, että pääsen uusien haasteiden pariin. Olin kuullut Kossusta paljon positiivista ennakkoon, Kinnunen kertoo.


Kossu vahvistuu ensi kaudeksi vielä kolmella kovalla ja kokeneella tekijällä, kun Tuomas Tuohisaari, Veli-Pekka Yli-Hirvelä ja Jere Dahlström liittyvät Kossun vahvuuteen.

Kossu on kiinnittänyt vuoden 2022 joukkueeseen kolme vahvistusta. Tuomas Tuohisaari (2023), Jere Dahlström (2022) ja Veli-Pekka Yli-Hirvelä (2022) liittyvät härkäpaitojen ensi vuoden kokoonpanoon. Tuohisaaren sopimus on kaksivuotinen ja Dahströmin sekä Yli-Hirvelän sopimukset yksivuotisia.

Tuohisaari on pelannut viimeiset kaksi kautta tamperelaisen Manse PP:n riveissä, jossa voitti viime kauden päätteeksi Suomen mestaruuden. 29-vuotias seuran oma kasvatti on edustanut Kossua aiemmin urallaan kymmenen vuotta ennen siirtymistään Tampereelle. Kahden maailmalla vietetyn vuoden jälkeen oli kuitenkin aika palata takaisin kasvattajaseuraan.

- Kotiin palaaminen tuntuu tietysti mukavalta ja uskon, että pystyn tuomaan mukanani jotain uutta jo valmiiksi hyvään nippuun. Joukkueen tunnen entuudestaan aika hyvin ja uskon, että paluumuuttaja saa lämpimän vastaanoton, kun hommat polkaistaan kunnolla käyntiin, Tuohisaari luotaa.

- Innolla odotan jo ensi kesän pelejä ja pelaamista Kossun kotiyleisölle, hän jatkaa.

Reilut kymmenen vuotta Superpesiksessä tahkonnut Tuohisaari ei ollut aiemmin päässyt juhlimaan SM-mitalia, mutta nyt palkintokaappia koristaa kultamitali. Mestaruuden voittaminen tamperelaisseurassa maistui Kossu-kasvatille.

- Mansesta sai paljon uutta näkemystä omaan pelaamiseen ja harjoitteluun. Varsinkin tämä mestaruusvuosi oli erittäin opettavainen kaikin puolin. Mestaruuden voittaminen oli totta kai mahtava kokemus ja uskon, että kun se tuli tässä vaiheessa uraa, sitä osaa arvostaa ihan eri tavalla kuin silloin, jos se olisi tullut esimerkiksi jo viisi vuotta sitten, Tuohisaari miettii.

Mitalin maailmalta kävi hakemassa myös Yli-Hirvelä, joka edusti viime kaudella Vimpelin Vetoa. Teoriassa olisi ollut mahdollista, että Tuohisaari ja Yli-Hirvelä olisivat kohdanneet finaalissa, sillä Veto ja Manse pelasivat eri välieräpareissa.

Veto kuitenkin taipui Kouvolan Pallonlyöjille välierissä, mutta onnistui voittomaan Sotkamon Jymyn pronssipelissä suoraan voitoin 2-0.

- Tavoite oli Suomen mestaruus ja siihen ei päästy, joten siinä mielessä se pronssi oli pettymys, mutta onneksi saatiin kausi päätettyä voittoon ja jonkinlainen mitali taskuun, Yli-Hirvelä kertoo.

Vuoden Vimpelissä viettänyt Yli-Hirvelä palaa nyt Koskenkorvalle, jossa on pelannut suurimman osan Superpesis-urastaan, yhteensä 13 kautta. 36-vuotias Yli-Hirvelä sanoo, että peli-intoa löytyy edelleen.

- Kesän aikana itselleni tuli sellainen fiilis, että haluan vielä pelata ja jatkaa peliuraani. Motivaatiota treenaamiseen löytyy, Yli-Hirvelä sanoo.

- Hyvillä mielin tulen takaisin seuraan ja oma elämäntilannekin on sellainen, ettei pysty mihinkään kauas lähtemään, joten Kossu oli luontainen valinta. Vuosi sitten en ehkä olisi ajatellut, että palaan jo tässä vaiheessa, mutta ilomielin lähden takaisin mukaan, hän jatkaa.

Tuore SM-pronssimitalisti uskoo, että härkälaumalla on hyvät mahdollisuudet menestyä tulevalla Superpesis-kaudella.

- Kossu on ottanut vuosi vuodelta kehitysaskelia eteenpäin, mutta mielestäni vielä odotellaan sellaista kunnon jytkyä. Joukkue on sellainen, että sillä on mahdollisuus pelata hyvää pesäpalloa. Mukana on hyviä pelaajia ja ikähaarukka on sellainen, että pelaajat pystyvät vielä menemään urillaan eteenpäin ja ottamaan uusia askeleita, Yli-Hirvelä uskoo.

Dahlström pelasi Kossun mukana jo viime kaudella, mutta loukkaantumiset sotkivat kaikkien aikojen lyöjäjokerin sesonkia. Hän pelasi viime kesänä 18 ottelua, joissa löi 1+35=36. Kärkilyöntejä tarttui tilille 70 kappaletta.

- Loukkaantumiset häiritsivät melkoisesti omaa kautta ja joukkueen tekemistä. Hienosti kaudesta kuitenkin selvittiin ja useampikin pelaaja otti suuren harppauksen eteenpäin, Dahlström sanoo.

Dahlström kertoo, että uskoo joukkueen menestyvän myös ensi kaudella.

- Hyvillä fiiliksillä jatkan Korvalla. Kovia vahvistuksia on jo tullut joukkueeseen, Dahlström luotaa.

🔥WANTED🔥

Kiinnostaako pesäpallo?
Koskenkorvan Urheilijoihin haetaan uusia pelaajia, valmentajia ja apuvalmentajia.
Jos pesiskärpänen on päässyt vähääkään puremaan niin ota rohkeasti yhteyttä viestillä tai soittamalla.
Apuasi tarvitaan! ⚾️

Kauden 2022 harjoitukset käynnistyvät joukkueissa piakkoin ja osassa jo harjoitellaankin.

G-tytöt (2014-2015)
Joukkueessa tilaa pelaajille
Sanni Vainio-Hynnilä
040 966 2787

D-tytöt (2008-2009)
Etsitään apuvalmentajaa❗️
Sami Ritamäki
045 150 4083

Muissa tyttöjen ikäluokissa ota yhteyttä
Susanna Rauhala
050 595 2857

G-pojat (2014-2015)
Joukkueessa on tilaa pelaajille ja apuvalmentajille❗️
Petri Kivimäki
045 135 0744

F-pojat (2013)
Akuutti tarve valmentajille 🆘
Pelaajia mahtuu joukkueeseen


F-pojat (2012)
Pelaajia mahtuu joukkueeseen
Mikko Kivimäki
050 466 0022

E-pojat (2010-2011)
Pelaajia mahtuu
Juha-Matti Valli
044 425 2469

D-pojat (2008-2009)
Pelaajia mahtuu
Juoksuvalmentajaa etsitään❗️
Susanna Rauhala
050 595 2857


Vuodesta 2017 saakka härkäpaitoja pelikentällä edustanut Petrus Puputti toimii ensi kaudella joukkueen kakkospelinjohtajana ja fysiikkavalmentajana.

Viime kauden päätteeksi Kossun fysiikkavalmentajana pitkään toiminut Harri Yrttiaho ja kakkospelinjohtaja Olli-Pekka Sinkkonen lähtivät hakemaan uusia haasteita muualta. Nämä kaksi toimenkuvaa ottaa tulevalla kaudella haltuunsa Petrus Puputti, joka nähtiin vielä viime kaudella Kossun riveissä pelaajana. Nyt toimenkuvan painotus muuttuu pelaajasta pelinjohtoon ja valmennukseen.

Puputti kuitenkin kertoo, että hän aikoo pitää pelivalmiutta yllä, eikä naulaa vielä piikkareita kattoon, mutta painopiste siirtyy valmentamiseen ja pelinjohtotehtäviin.

-Tarkoitus olisi nyt keskittyä valmentamiseen ja ottaa sitä kautta isompaa vastuuta joukkueesta. Intoa liikkumiseen ja treenaamiseen kuitenkin on, joten lajivalmiutta on tarkoitus pitää yllä, Puputti kertoo.

Valmennustehtävät ovat olleet Puputilla mielenkiinnonkohteena jo aiemmin. Edellisinä syksyinäkin hän on käynyt keskusteluja valmentajatehtäviin siirtymisestä, mutta tähän saakka hänet on nähty vielä kentällä pelaajana.

- Juniori-ikäisenä yhtenä kesänä valmensin, mutta muutoin keskittyminen on ollut enemmän omassa tekemisessä. Siinä mielessä tämä on iso hyppäys aivan erilaiseen vastuuseen, Puputti sanoo.

Viime kauden loppupuoliskolla Puputti oli Kossun kaarella mailamiehenä ja hoiti osaltaan myös kakkospelinjohtajan tehtäviä.

- Pitkään on kytenyt orastava liekki ja into valmentamista kohtaan. Viime kaudella siirryin kaarella mailamieheksi ja se tuntui lähtevän aivan mukavasti käyntiin. Siinä on tietysti treenailtavaa enemmissä määrin tulevan talven aikana, Puputti miettii.

Toimenkuvaan kuuluu pelinjohtotehtävien lisäksi myös fysiikkavalmennus. Tehtävää aiemmin hoitanut Yrttiaho saa Puputilta isot kiitokset vuosien työstä Kossussa.

- Tärkeä tekijä fysiikkavalmennuksen puolella on se, että saataisiin porukka pidettyä terveenä, jolloin saadaan paljon peräkkäisiä ja laadukkaita treenipäiviä ja kehitystä. Kantava ajatus on varmasti se, että joukkueen kestävyyskunto on hyvällä tasolla. Se on taas mahdollistaa palautumisen kovasta treeni- ja pelikuormasta etenkin, kun pelaajien kierrätystä ei aivan älyttömästi kyetä toteuttamaan, Puputti niputtaa.

- Käymme läpi pelaajien kanssa myös hengityksen ja hengitysharjoittelun merkitystä niin fyysiseltä kuin psyykkiseltä kannalta, hän lisää.

Viime kaudella Puputti pelasi kaikki 27 runkosarjan ottelua. Niissä hän toi kymmenen juoksua ja löi 66 kärkilyöntiä. Kakkosvahtina Antin monttua pitkään vartioinut Puputti toimi välillä myös kärkenä, mutta yleisimmin numero löytyi lyöntipalkin jälkimmäiseltä puoliskolta.

Viime kauden epätasainen suoritustaso jäi harmittamaan häntä, vaikka ajoittaiset hyvä otteet loivat toivoa tulevaan.

- Ajoittain peliesitykset olivat asiallisia, mutta kovinkaan montaa täysin ehjää peliä ei joukkueena kyetty pelaamaan. Parempiinkin peleihin saattoi sattua yksittäisiä lapsuksia, jotka koituivat pistemenetyksiksi. Henkilökohtaisella tasolla kausi meni aikalailla samalla tavalla kuin joukkueellakin, Puputti summaa mennyttä kesää.

Alakategoriat

KOSSUSUPER @ INSTAGRAM