KoU uutinen superkayntrajoituks

Julkaistu aiemmin Ilmajoki-lehdessä. Teksti: Eero-Pekka Hautamäki / Kuva: Jussi Niukkala

Koskenkorvan Urheilijoiden pesäpallojaoston puheenjohtaja Jukka Latvala on verrattaen tyytyväinen. Superpesiskausi 2020 starttaa heinäkuun alussa, mutta tietyin rajoituksin.

Koskenkorvan Sähkökoje Areenan katsojakapasiteetti tulee ainakin heinäkuun ajan olemaan tuhat henkeä. Katsomo tullaan jakamaan A- ja B-lohkoihin, joihin kuljetaan eri reittiä.

– Lohko-A:han kulku tapahtuu Honkalanmäen asuinalueen puoleisesta portista, kun taas B:hen käydään pääsisäänkäynnin puolelta, Jukka Latvala täsmentää.

Kentälle saapuessa täytyy siis päättää, kummalta puolelta katsomoa haluaa ottelua seurata. Lohkoa ei voi enää jälkikäteen vaihtaa. Jos toinen lohko on jo täynnä, täytyy mennä toiselle puolelle.

Oma päätös

Lohkot on eristetty toisistaan mainosaidoin, ja järjestyksenvalvojat ovat tarkkoja asian suhteen. Molempiin lohkoihin on järjestetty kioskipalvelut ja vessatilat. Vain lohko B:ssä on anniskeluterassi.

– Vain B-lohkon puolella pystyy nauttimaan alkoholituotteita, joten siitä asiasta välittävien kannattaa kentälle tultaessa ottaa tämä asia huomioon. Oli syy mikä tahansa, jos haluaa varmistaa, että valinnan saa tehdä itse, kannattaa saapua kentälle hyvissä ajoin.

Noin puolet Sähkökoje Areenana kapasiteetista on rajattu pois käytöstä naruilla.

– Käytännössä noin joka toinen penkkirivi on siis pois käytöstä. Tällä pyritään tuomaan sitä väljyyttä. Kuitenkin, jos olet ostanut oman kuppipenkkipaikan, saat istua siellä, missä paikkasi onkin, Latvala painottaa.

Jäljelle jäävillä penkkiriveillä, on pitkälti katsojien oman päätöksen varassa, kuinka lähellä he haluavat istua toisiaan.

– Varmasti on perhekuntia, jotka luonnollisesti haluavat, ja tietenkin saavatkin, istua vierekkäin. Monessa asiassa paljon on katsojien oman harkinnan vastuulla.

Ajoissa paikalle

Koskenkorvan Urheilijat toi ennakkoliput ja kausikortit sähköiseen myyntiin tällä viikolla.

– Lippuja on tuotu ennakkomyyntiin osittain juuri siksi, että lippukioskeille ei syntyisi niin paljon ruuhkaa. Jonottamista varten on lisäksi tehty kalkkiviivoja, joilla osoitetaan turvavälit jonottajille, Latvala kertoo.

Latvala haluaa painottaa kausikortin tai muun vapaalipun omaavien vastuuta kentälle saapumisesta ajoissa, sillä näille varatut paikat avataan yleiseen myyntiin varttia ennen ottelun alkua.

– Kausikortin tai vastaavan omistaja varmistaa sisäänpääsynsä, kun tulee paikalle viimeistään varttia vailla. Toki, jos tilaa on vielä on, pääsee "vapaakorttilainen" myös myöhemmin sisälle, Latvala avaa.

Latvalan mukaan lippuja ei voida myydä aivan 1000 kappaletta, sillä kenttähenkilökunta tulee ottaa huomioon laskuissa.

Tässä tulevat Latvalan tärkeimmät vinkit kentälle saapuessa:

– Älä tule ihan viime tipassa, niin varmistat paikkasi. Vastuu turvallisuudesta on myös lopulta pitkälti katsojilla itsellään. Muistathan ottaa muut huomioon esimerkiksi jonottaessasi kioskiin tai vessaan. Kentällä pystyt kyllä huolehtia hygieniastasi. Olemme lisänneet paikalle desinfiointiaineitta.

Tilanne näkyy hinnoissa

Latvalan mukaan ottelulippujen hintoihin tulee korotuksia, jotta koko pesäpalloyhteisölle vaikeasta koronavuodesta päästäisiin paremmin yli.

– Tällä kaudella lipputulojen merkitys korostuu, koska muut rahavirrat ovat olleet tiukassa. Hintoja on siis tarkennettu kulurakenteen mukaan. Talous on ollut tietenkin kovilla meilläkin. Pyritään tällä kaudella siihen, että päästäisiin plussalle. Todennäköisesti tulos tulee silti olemaan miinusmerkkinen, mutta yritetään pienen sitä lukua.

Pääsy paikallisotteluihin Seinäjoen JymyJusseja ja Vimpelin Vetoa vastaan on Latvalan mukaan tällä kaudella hieman kalliimpaa kuin pääsy muihin otteluihin.

– Kaikissa otteluissa on kuitenkin otettu huomioon eläkeläiset, opiskelijat ja nuoret lippujen hinnoittelussa, Latvala perustelee.

– Pitkästä aikaa päästään taas pelaamaan ja kannustamaan. Kauden aloittaminen on mukavaa tästä kaikesta hässäkästä huolimatta.