juniorikiertue

Koskenkorvan Urheilijoiden junioritoiminnassa siirryttiin kesän korvilla uuteen aikaan, kun Superpesisjoukkueesta tuttu entinen huippupelaaja, Jouni Oja-Lipasti, aloitti seuran palveluksessa osa-aikaisen junioripäällikön tehtävässä. Mediatiimimme haastatteli Jounia tehtävään liittyen ja kyseli kuulumisia junioripuolelta.

Junioripäällikön tehtävään haettiin tukea Pesäpalloliitolta ja Opetus- ja kulttuuriministeriöltä, mikä oli ratkaisevassa asemassa tehtävän täyttämisessä. Rahoitus mahdollistaa käytännössä uuden silmäparin palkkaamisen junioripuolelle, joka osaltaan uudistaa ja vahvistaa junioripuolen toimintaa.

Pesäpallomiehenä tunnettu Jouni Oja-Lipasti otti tehtävän vastaan oman päivätyönsä päälle. Miehen omien sanojen mukaan pesäpallo onkin mielessä aamulla herätessä ja illalla nukkumaan mennessä.

Junioripäällikön tehtävään kuuluu päävastuu junioripuolen hallinnon hoitamisesta. Vastuualueeseen kuuluvat muun muassa tulevanakin kesänä järjestettävän pesiskoulun sekä koulukierrosten järjestäminen. Selkeitä tavoitteita junioripuolella ovat mahdollisuuksien ja edellytysten antaminen monipuoliselle harjoittelulle ja junioreiden määrän kasvattaminen.

 

Harjoituskausi on käynnistynyt hyvin

Junioreiden marras-joulukuussa käynnistynyt harjoituskausi on Oja-Lipastin mukaan käynnistynyt hyvin:

- Olemme saaneet useita uusia ja innokkaita nuorempien joukkueiden harjoituksiin. Esimerkiksi G- ja F-pojissa on aloittanut yhteensä 11 uutta poikaa. Harjoituskausi on vasta alussa ja uusia pelaajia mahtuu edelleen mukaan.

Junioreiden harjoittelussa pyritään monipuoliseen harjoitteluun. Harjoitukset sisältävät muun muassa juoksuharjoittelua, fyysistä kestävyyttä ja kehonhallintaa sekä nuorimmille Kati Kiurun pitämänä jumppaa ja kehonhallintaa.

- Näillä toimilla saadaan luotua pohja pesäpallon pelaamiseen.

 

Junioreiden harjoittelu järjestetään eri ikäisten tarpeet huomioiden

Eri ikäluokat keskittyvät harjoittelussaan eri asioihin. Nuorimmissa D-G-junioreissa opetellaan perustaitoja, joihin kuuluvat mm. lajitaidot ja kentällä oikein liikkuminen. C-ikäisenä perusasioiden on oltava hyvällä tasolla, jolloin opetellaan paremmin pesäpallon lainalaisuuksia, jota tarvitaan B-ikäisiin siirryttäessä.

Vanhimmassa A-ikäluokassa katsotaan asioita myös menestymisen näkökulmasta ja tällöin myös seuralla alkaa olla kokonaisvaltainen käsitys mahdollisista pelaajista Superpesiksen rinkiin. Uusia Superpesiksen pelaajia aletaankin kasvattamaan hyvissä ajoin:

- B-ikäisenä suuri rooli on motivaatiolla kun aletaan tulla lähemmäksi oman urheilijakuvan muodostamista. Omatoimisen kuntoharjoittelun rooli kasvaa kun yhteisharjoitukset korostavat entistä enemmän taktisia asioita kuten esimerkiksi pelin sisällä tapahtuvia muutoksia. Yleisenä tavoitteena on, että seuralla olisi ikäluokkien loppupäässä mahdollisimman monta omaa kasvattia mukana Superpesisjoukkueessa.

 

Pesiskoulusta ja koulukierroksilta nostetta junioritoimintaan

Koskenkorvan Urheilijat toimii junioripuolella pääsääntöisesti Ilmajoen, Koskenkorvan ja Kurikan alueella. Näköalat myös tulevaisuuden suhteen ovat vakaita, kun vuosittain ikäryhmissä pelaa keskimäärin 140 lisenssipelaajaa ja kaikissa ikäluokissa on oma joukkueensa. Uusien pelaajien mukaan innostaminen on selventynyt myös Oja-Lipastille:

- Tänä syksynä olimme kahdeksalla koululla järjestämässä pesäpalloaiheisia liikuntatunteja ja näissä monet saivat ensimmäisiä kosketuksia lajiin. Koulukierroksilla tunneille osallistui lähes 400 lasta eskarilaisista 2-luokkalaisiin.

Pesiskoulun järjestäminen ja näkymisen lisääminen koulukierroksilla ovat asioita joita Oja-Lipasti haluaakin lisätä:

- Tämän syksyn koulukierros oli vasta pintaraapaisu lähiympäristöön puhumattakaan Jalasjärvestä ja Vähäkyröstä, joista on jo paljon pelaajia mukana Koskenkorvan Urheilijoissa.

Mikäli kiinnostusta liikunnallisen pesisharrastuksen pariin löytyy, mahtuu Oja-Lipastin mukaan joukkueisiin edelleen mukaan.
Ikäryhmien harjoitusajat ja yhteystiedot löytyvät alta:

E-pojat (2006-2007 syntyneet)

Harjoitukset Koskenkorvan urheilutalolla tiistaisin klo 17-18.15 ja torstaisin klo 17-18.15

Yhteyshenkilöt:

Tomi Kokko 040-5897912, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Sami Loukasmäki 040-5233720, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. 

F-pojat (2008-2009 syntyneet)

Harjoitukset Koskenkorvan urheilutalolla maanantaisin 17-18.15 ja torstaisin 18.15-19.30

Yhteyshenkilöt:

Susanna Rauhala 050-5952857, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Teija Alanko 050-5429009, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

G-pojat (2010-2011/2012 syntyneet)

Harjoitukset Koskenkorvan urheilutalolla lauantaisin klo 12.15-13.30

Yhteyshenkilö:

Juha-Matti Valli 044-4252469, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.