Uutiset
/images/02_KUVITUSKUVAT/ylpeys18.jpg

joukkue2018

 

Koskenkorvan Urheilijat on edennyt superpesisjoukkueen rakentamisessa sovitun strategian mukaisesti.  Joukkueen rakentamisessa on tehty selkeitä nuorennusleikkauksia ja pelaajabudjettia on sopeutettu suhteessa kuluneen vuoden pääsylipputuloihin sekä kumppanuusmyyntiin.

Koskenkorvan Urheilijat on edelleen vakavarainen ja asiansa hyvin hoitava seura.  Seura on maksanut kaikki vuoden 2017 pelaajapalkkionsa pelaajille ajallaan sopimusten mukaisesti ja kaikki yhteistyötahojen laskut on maksettu hyvän seurahallinnon mukaisesti. Seura on edelleen täysin velaton. 

Koskenkorvan Urheilijat tekee kaikkensa myös tulevalla kaudella, että seuran kokeminen hyvänä yhteistyökumppanina vahvistuu ja pelaajat voivat luottaa seuran solmimiin sopimuksiin. 

Puputti jatkosopimukseen, Kauppinen ja Kuitunen siirtyvät Koskenkorvalle

Koskenkorvan Urheilijat on solminut kolme uutta pelaajasopimusta sekä yhden valmentajasopimuksen koskien kautta 2018. Petrus Puputti on solminut yksivuotisen jatkosopimuksen. Uusina pelaajina joukkueeseen liittyvät Otto Kauppinen kaksivuotisella sopimuksella ja Eero Kuitunen yksivuotisella lainasopimuksella Kouvolan Pallonlyöjistä. Koskenkorvan Urheilijoiden oma kasvatti, Aapeli Suvisalmi, liittyy lisäksi Superpesisjoukkueen harjoitusrinkiin. Valmennuspuolella Harri Yrttiaho jatkaa fysiikkavalmentajana. Julkaistut sopimukset tuovat joukkueeseen roimasti etenemisvoimaa ja ovat tärkeitä palikoita tulevan kauden ja tulevaisuuden rakentamisessa.

Petrus Puputti ihastutti Koskenkorvan Urheilijoissa jo kuluneella kaudella. Röyhkeästi kentälle pyrkivä ja nopeasti etenevä Puputti vakuutti myös Itä-Länsi-valitsijat ja miehen ensimmäinen aikuisten arvo-otteluedustus toteutui Imatran Itä-Länsissä kuluneena kesänä. Aikaisemmin Haapajärven Pesä-Kiilojen kasvattama Puputti on palkittu myös Superpesiksen Vuoden tulokkaana kaudella 2015.

Kuluneella kaudella Puputti pelasi Superpesiksen runkosarjassa 32 ottelua, joissa syntyi 1 lyöty ja 27 tuotua juoksua. Kärkilyöntejä syntyi 120 kappaletta.

Etenemisvoimaa joukkueeseen tuovat myös uudet pelaajat Otto Kauppinen ja Eero Kuitunen.

18-vuotias Kauppinen siirtyy Koskenkorvan Urheilijoihin Halsuan Toivon B-nuorten kuluneen kauden Suomenmestaruus-joukkueesta. Siepparin ja etenijän paikkaa pelaava Kauppinen edusti kuluneella kaudella myös Vimpelin Vedon A-nuorten Superpesisjoukkueessa sekä Veteli Pesiksen Suomensarjajoukkueessa. B-poikien SM-sarjan 14 ottelussa Kauppinen löi 14 juoksua ja toi 47 juoksua. Kärkilyöntejä syntyi peräti 109 kappaletta. Vähintään yhtä hurjat tehot syntyivät Suomensarjassa, jonka otteluissa lyöntejä kertyi, tuotuja 44 ja kärkilyöntejä 96 kappaletta. Kauppinen edusti myös kesän Itä-Länsi-ottelussa, jossa mies palkittiin kentän parhaan pelaajan palkinnolla.

20-vuotias Eero Kuitunen liittyy joukkueeseen vuokrasopimuksella Kouvolan Pallonlyöjistä. Keravan Pesis-junioreiden kasvattama sieppari ja etenijä pelasi kuluneella kaudella pääosin miesten Ykköspesiksessä Jyväskylän Kirissä ja A-nuorten Superpesiksessä Kouvolan Pallonlyöjissä. Miesten Ykköspesiksessä 24 ottelussa syntyi tehot 3 lyötyä ja 35 tuotua sekä 103 kärkilyöntiä. A-nuorten Superpesiksen 13 ottelussa vastaavat tehot olivat 1 lyöty, 28 tuotua ja 52 kärkilyöntiä.

Valmennustiimin ensimmäisenä palasena jatkaa Harri Yrttiaho, joka vastaa jatkossakin joukkueen fysiikkavalmennuksesta. Koskenkorvan Urheilijoiden lisäksi Yrttiaho toimii myös maineikkaan Helsingin IFK:n jääkiekon Liiga-joukkueen fysiikkavalmentajana.

Pelinjohto- ja valmennustiimin lopullinen kokoonpano ja vastuuvalmentajakysymys selviävät lähiviikkojen aikana.

  

Uudistuneen Superpesisjoukkueen 2018 yhteenveto

Joukkue on uudistunut, mutta joukkueen runko pysyy pitkälti viime vuoden kaltaisena. Tarkoituksena ja tavoitteena on, että tulevalla kaudella uudistunut joukkue pelaa raikasta, räväkkää ja iloista pesäpalloa, joka on ennen kaikkea yleisöystävällistä ja nautittavaa.

Joukkueessa yhdistyy hyvin yhdistelmä kokemusta ja nuoruutta. Kokemusta edustavat Itä-Lännessäkin esiintyneet Antti Kuusisto, Veli-Pekka Yli-Hirvelä ja Petrus Puputti sekä aina luotettavat Juho Toivola sekä Tuomas Tuohisaari. Viime kesänä nuoret Juho Hakomäki ja Anttoni Jakobsson nousivat otsikoihin loistavilla otteillaan ja heidän vanavedessä murtautumista ovat tekemässä Juuso Keski-Koukkari ja Juuso Vuorenmäki.

Lisäksi joukkueeseen ovat liittyneet nuoret lupaukset Ville-Veikko Olli, Markus Hallasuo ja Patrik Wahlsten.

Seurassa luotetaan nyt vahvasti nuorten esiinmarssiin. Seura neuvottelee vielä muutaman nuoren pelaajan kanssa ja lopullinen harjoitusrinki on valmiina parin viikon sisällä. Tiedotamme superpesisjoukkueen harjoituskauden alkamisesta ja tapahtumista aktiivisesti internet-sivuillamme sekä sosiaalisessa mediassa. Julkaisemme tarkemmat henkilökuvat pelaajistamme syksyn aikana.

Superpesisjoukkueen harjoitusryhmä 2018:

Juho Hakomäki 2018
Markus Hallasuo 2018 (2019)
Anttoni Jakobsson 2019 (2020)
Otto Kauppinen 2019
Juuso Keski-Koukkari 2018
Eero Kuitunen 2018 (Laina KPL)
Antti Kuusisto 2018
Ville-Veikko Olli 2019 (2020)
Petrus Puputti 2018
Aapeli Suvisalmi
Juho Toivola 2018 (2019)
Tuomas Tuohisaari 2019 (2020)
Patrik Wahlsten 2018 (2019)
Juuso Vuorenmäki 2019
Veli-Pekka Yli-Hirvelä 2018 (2019) 

Pelinjohto ja valmennus:

Harri Yrttiaho, valmentaja

KOSSUSUPER @ INSTAGRAM

01 RUUTU SUPERPESISVIDEOT