Rantamäki Jesse
/images/02_KUVITUSKUVAT/ylpeys18.jpg

Rantamaki card2020

PERUSTIEDOT 
 Nimi Jesse Rantamäki
 Syntymäaika ja -paikka 12.8.1996
 Pelipaikka Etenijäjokeri
 Sopimus 2020
 Kasvattajaseura Seinäjoen Maila-Jussit
 ESITTELY

Julkaistu aiemmin Ilmajoki-lehdessä. Teksti: Eero-Pekka Hautamäki, Kuva: Osku Pienimäki

Tähtihetket edessäpäin

Jesse Rantamäkeä, 23, ja Ilmajokea yhdistävät pesäpallo ja sukulaiset. Rantamäki nimittäin aloitti pesäpallouransa kahdeksan vuoden iässä Koskenkorvalla tuolloin pelanneiden enojensa, Janne ja Ville Rauhalan, innoittamana.

– Silloin junnuna tuli paljon käytyä Korvalla katsomassa enojen pelejä. Siellä sitten Seinäjoen Maila-Jussien silloinen juniorivalmentaja Marko Korpela kysyui, haluaisinko tulla kokeilemaan, Ylistarosta kotoisin oleva Rantamäki kertoo uransa alkuhetkistä.

Nyt pelivuosia onkin kertynyt ainakin kasvattiseurassa Seinäjoella sekä Jalasjärvellä ja Peräseinäjoella. Rantamäki on lisäksi pelannut Koskenkorvalla yhden vuoden jo juniorina.

Rantamäen mieleenpainunein muisto pesäpallon saralta on tähän mennessä ehdottomasti debyytti Superpesiksessä viime kaudella.

– Uskon kuitenkin, että pesisurani tähtihetket ovat vasta edessäpäin, mies toteaa päättäväisenä.

Vauhtia liigasta

Rantamäen rooli joukkueessa on vakiintunut etenijäjokeriksi. Mies ehti ennen pesäpallouraansa pelata myös 25 jääkiekon Liiga-ottelua Vaasan Sportin paidassa. Loukkaantumiset lopettivat miehen kiekkouran, mutta sieltä peräisin oleva nopeus ja voima ovat tarpeellisia myös Superpesiksessä.

– En voimassa ainakaan häviä muille pesäpalloilijoille. Jaloissa riittää kyllä ruutia juoksuun ja lyöntikin lähtee.

Rantamäellä on myös vaarallinen lyöntibravuuri.

– Sellaiseksi voisi kutsua sellaista näppiäni, josta en oikein itsekään tiedä, minne se lähtee, pelimies naurahtaa.

Fiilikset Kossun osittain uudistuneesta joukkueesta ovat toiveikkaat.

– Meille tuli aika hyvät täsmähankinnat joukkueeseen lähteneiden tilalle. Nämä miehet ovat tuoneet paljon sekä pelillisesti että pukukoppiin, Rantamäki kehuu uusia joukkuetovereitaan.

Myös uusi valmennusjohto kerää kehuja. Rantamäki haluaa antaa erityismaininnan päävalmentaja Mikko Vainionpäälle.

– Mikko on tuonut aika paljon lisää tuohon hommaan. Pelaajat ovat menneet todella paljon eteenpäin. Uusi ulkopelitapamme tulee kyllä tuottamaan hedelmää ajan kuluessa. Ollaan varmasti kovia, kun sen aika viimein koittaa.

Frisbeegolf innostaa

Vaasassa nykyään tyttöystävbänsä ja Venla-koiran kanssa asuva Rantamäki tasapainottaa elämäänsä varastotöillä logistiikka-alan yrityksessä. Lukion käynyt mies haaveilee poliisin ammatista, ja hakupaperit menivätkin sisään tämän kevään yhteishaussa.

Vapaa-ajalla Rantamäki harrastaa Härkälauman keskuudessa erittäin suosittua frisbeegolfia. Ratoja on viime aikoina kierretty ympäri Pohjanmaata tiuhaan tahtiin.

– Viime viikollakin tuli pelattua varmaan 20-30 tuntia. Luulisi, että näillä määrillä olisi jo hyvä, mutta kyllä se on vielä aika taaperrusta!

– Minä en tätä tee tarpeeksi, mutta kirjojen lukeminen olisi varmasti hyvää ja kehittävää tekemistä, Rantamäki ehdottaa korona-ajan tekemisvinkiksi.

Mies haluaa lopuksi antaa terveisensä Kossun faneille.

– Kyllä seura ja pelaajat toivovat, että tupa saadaan niin täyteen kuin vaan saa tulla. Sillä tavalla olisi hienoa saada pelit käyntiin ja vähän juhlatunnelmaa tämän synkän arjen keskelle!

 
 

KOSSUSUPER @ INSTAGRAM