Mäki Jouni
/images/02_KUVITUSKUVAT/ylpeys18.jpg

Maki card2020

PERUSTIEDOT 
 Nimi Jouni Mäki
 Syntymäaika ja -paikka 24.10.1994 Ilmajoki
 Pelipaikka Vaihtaja / Koppari
 Sopimus 2020
 Kasvattajaseura Koskenkorvan Urheilijat
 ESITTELY

Julkaistu aiemmin Ilmajoki-lehdessä.

Paluu Sähkökoje-Areenalle

Jouni Mäki, 25, pelasi Superpesis-debyyttinsä kasvattiseurassaan Koskenkorvan Urheilijoissa jo kaudella 2012. Vuonna 2017 mies lähti kuitenkin kokeilemaan siipiään Kiteen Pallon riveihin, mistä matka on taittunut Superpesis-tasolla aina Seinäjoen JymyJussien ja Oulun Lipon kautta Alajärven Ankkureihin. Nyt on kuitenkin viimein vuorossa paluu muistorikkaalle kotikentälle Koskenkorvalle.

– Kiitollinen täytyy olla monelle seuran eteen töitä tehneelle ihmiselle, että pienellä kylällä oli mahdollisuus ja puitteet hypätä kansanllispelin pariin, vuonna 2003 pesäpallouransa aloittanut Mäki kehuu kasvattiseuraansa.

Mies muisteleekin lämmöllä uransa toistaiseksi ainoita mitaleita , jotka tarttuivat haaviin viimeisiltä härkäjuniorivuosilta.

– Haluan kuitenkin nostaa tärkeimmäksi muistoksi nuo kymmenet hienot ihmiset ympäri Suomen, joihin olen saanut lajin parissa tutustua. Oman lisänsä tuovat myös kauempana vietetyt pesäpallovuoteni Kiteellä ja Oulussa, jolloin pääsin näkemään pesäpalloa eri seurojen perspektiivistä ja tuli myös asuttua kahdella aivan erilaisella paikkakunnalla.

Moneen taipuva koppari

Ulkopelissä Mäki on ”monikäyttöinen koppari”. Sisäpelissä mies toimii vaihtajana ja taipuu myös kotiutustoimiin.

– Pyrkimyksenäni on olla myös tärkeä kaaripelaaja. Omanlainen vahvuuteni on suuri mielenkiinto lajia kohtaan, joka on tuonut mukanaan pelisilmää, hän analysoi itseään.

Koronavirusta vastaan asetetut toimet vaikuttavat Mäen mukaan lähinnä ulkopeliharjoituksiin. Sisäpelitoistot ja fysiikka on pidetty mukana hieman sovelletusti.

– Toisinaan nakitan Suomen arvaamattoman kevään salliessa jonkun lähipiiristäni syöttelemään verkolle.

Kossun uudistuneesta joukkueesta mies nostaa esille pari asiaa ylitse muiden.

– Kyseessä on vuosituhannen nopein Kossu. Tämän lisäksi toimimme hyvin yhteen sekä kentällä, että sen ulkopuolella.

Se näkyy myös huumorista. Mäki piikitteleekin hieman Kossun uutta ”Jyväskylänvahvistusta”.

– Tässä on syksyn aikana päässyt lähietäisyydeltä hämmästelemään uuden vahvistuksemme, Aku Kettusen, pukeutumista. Mies on selvästi saapunut kaupungilta maalle. Lyön melkein kympin vetoa, ettei herra osaa ajaa traktorilla, joukkuekaveri naurahtaa.

Joustava työ pesiksen rinnalla

Elämää tasapainottamassa on Turussa opiskeleva tyttöystävä sekä myyntiin painottuva päivätyö, joka onneksi taipuu pesäpallon ehdoille. Syksylle on hakusessa myös opiskelupaikka.

– Asun vaihtelevasti yksin täällä Koskenkorvalla, mutta nyt tyttöystävällä on aikomus tulla viettämään kesä tänne, Mäki iloitsee.

Nyt, kun ihmisten arki on muuttunut koronarajoitusten takia, Mäki haluaa antaa omat vinkkinsä ajan kuluttamiseen.

– Metsä-, sekä muut ulkotyöt ovat erittäin palkitsevaa puuhaa ja käyvät myös hyötyliikunnasta lähtötasosta riippumatta, hän vinkkaa.

– Lisäksi olen viime aikoina innostunut kämppäni sisustamisesta, Mäki vielä lisää pilke silmäkulmassa viitaten tyttöystävänsä puoleen.

Lopuksi Mäki haluaa painottaa yhtä asiaa Kossun faneille:

– Koskenkorvan Urheilijoiden edustaminen on meidän koko joukkueelle todella tärkeä asia ja sen tulemme kesällä teille näyttämään, hän päättää.

Lehtijutun kuvateksti: Koskenkorvalaisen Jouni Mäen tie pesäpallon pariin on perinteinen. Mies seurasi veljensä jalanjälkiä kansallispelin pariin ja on sillä tiellä yhä edelleen.

 

KOSSUSUPER @ INSTAGRAM