Kuitunen Eero
/images/02_KUVITUSKUVAT/ylpeys18.jpg

Kuitunen card2020

PERUSTIEDOT 
 Nimi Eero Kuitunen
 Syntymäaika ja -paikka 15.10.1997, Vantaa
 Pelipaikka Etenijä / Sieppari
 Sopimus 2020
 Kasvattajaseura Keravan Pesis-Juniorit
 ESITTELY

Julkaistu aiemmin Ilmajoki-lehdessä. Teksti: Eero-Pekka Hautamäki / Kuva: Osku Pienimäki

Pesisakatemian kautta Superiin

Koskenkorvan Urheilijoiden Superpesis-joukkueen nouseva tähti Eero Kuitunen, 22, on syntyjään vantaalainen, mutta pojan ollessa neljännellä luokalla, päätti perhe muuttaa Keravalle. Päätöksen yhtenä syynä oli pojan ja tämän sisarusten harrastus, pesäpallo.

– Sisaruksetkin alkoivat perässäni pelaamaan pesistä Keravan Pesis-Junioreissa, niin sinne sitten muutimme, että olisi lyhyempi matka treeneihin, Kuitunen avaa pesisuransa alkua.

Nuoren miehen äiti on myöhemmin kertonut, että 7-vuotias poika piti laittaa pelaamaan pesäpalloa, koska siinä tämä joutuisi pelaamaan yhteen muiden kanssa.

– Äiti onkin jälkeenpäin sanonut, että jos hän olisi vienyt minut jalkapallo- tai salibandytreeneihin, olisin minä jättänyt syöttelemättä ja yrittänyt vain yksin. Lisäksi kummisedälläni on pesäpallotaustaa Järvenpäässä. Sekin varmaan vaikutti lajivalintaan osaltaan, hän ajattelee.

Kuitunen kävi yläasteensa loppuun Keravalla, minkä jälkeen oli edessä muutto Kouvolaan urheilulukiota varten. Siellä hän aloitti myös pesisakatemiassa. Ensimmäinen kosketus Superpesikseen tuli Kouvolan väreissä Halli-SM-otteluissa vuonna 2017. Lukio-opintojen jälkeen mies suuntasi Koskenkorvalle.

– Ja täällä sitä nyt ollaan, Kuitunen toteaa tyytyväisenä.

Mies on selvästi viihtynyt Koskenkorvan Urheilijoissa, vaikka edellinen kausi kuluikin huoltomiehenä loukkaantumisen takia. Nyt hänen on aika näyttää sarvensa.

Tähänastisen pesäpallouran suurimmiksi saavutuksiksi Kuitunen sanoo Kouvolan Pallonlyöjissä saavutetut mitalit.

– Neljä vuotta siellä pelasin. Ensimmäisellä kaudella tuli B-poikien hopeaa, sitten B-poikien kultaa, sitten A-poikien kultaa ja lopuksi viellä A-poikien hopeaa.

Kuitunen nostaa suureen arvoon myös Superpesis-uransa ensimmäisen ottelun Kossun paidassa Sotkamoa vastaan kesällä 2018.

– Pääsin kohtaamaan kaikkien aikojen pesäpalloilijan, Toni Kohosen, heti ensimmäisessä pelissä, hän muistelee.

Peliä lukeva sieppari

Sisäpelissä Kuitunen toimii pääasiallisesti etenijänä. Ulkopelissä miehen näkee yleensä siepparin roolissa. Vahvuudekseen hän analysoi pelinlukutaidon.

Viime kerralla pelaajaesittelyssä ollut Juho Hakomäki halusi kysyä Kuituselta vielä erikseen, missä asiassa tämä on joukkueen paras.

– Sanoisin, että olen joukkueen paras ykköskolmostilanteen purkaja, Kuitunen linjaa.

Hänen mukaansa Härät ovat yhtenäinen lauma.

– Minusta meillä on sellainen vapautunut ja rento fiilis. Sellainen hyvähenkinen porukka, sopivasti höystettynä pienellä piikittelyllä, Kuitunen heittää.

Haastatteluvaiheessa Kossun kausi ei ollut vielä täydessä vauhdissa, mutta Kuitunen pystyi silti analysoimaan joukkueen tekemistä harjoituspelien kannalta.

– Kyllä minulle jäi niistä positiivinen kuva. Meillä oli tiettyjä asioita, mihin keskitytään, välillä onnistui paremmin ja välillä vähän huonommin. Tällä viikolla viilaillaan vielä viimeiset asiat kuntoon, niin lauantaina ollaan valmiita sarjan avaukseen Koskenkorvalla.

Esille nousevat eri tahojen tekemät kausiennakot, joissa Kossun on ennustettu pärjäävän huonosti.

– Ollaan tuossa puhuttu parin kaverin kanssa, ja en usko, että me tullaan mitään viimeisiä olemaan. Sanoisin, että jos saadaan palaset loksahtamaan ja kaikki pysyy kunnossa, niin me tappelemme paljon korkeammista sijoituksista kuin meille on ennakoitu, nuori pelimies päättää.

Tuleva ensihoitaja?

Seinäjoella asuva Kuitunen työskenteli kevääseen asti uuden Ideaparkin Duudsonit Activity Parkissa, mutta nyt hän on saanut keskittyä pelkästään ykköstyöhönsä, eli pesäpalloon. Kesäksi riittää silti pesäpallon ohella muutakin jännitettävää, sillä mies kävi viime kuun loppupuolella ensihoitajan tutkinto-ohjelman pääsykokeissa.

– Herran haltuun. Toivotaan parasta ja pelätään pahinta, mies naurahtaa kysyttäessä, kuinka koe onnistui.

Kuitunen on muun joukkueen tapaan innostunut viettämään aikaa frisbeegolfin parissa, mutta lähestyvä kausi on vähentänyt tuota harrastusta.

– Suosin myös uimista, ja suosittelen sitä muillekin. Mahtavaa virkistymistä, kun käy vähän pulahtamassa. Pleikkarilla tulee lisäksi jonkun verran pelattua joukkuekavereiden kanssa, mitä nyt pesäpallolta ehtii. Harrastushan tämä pesäpallokin toki on, kun sen parissa niin hyvin viihtyy, mutta nyt siitä vaan saa lisäksi myös korvauksen, pelimies miettii.

Kuitunen kannustaa Ilmajoki-lehden lukijoita ja Kossun faneja kaikenlaisen live-urheilun pariin.

– Mitä vain live-urheilua, ja ennen kaikkea pesäpalloa tulee, niin menkää paikan päälle katsomaan. Koskenkorvalle ainakin kannattaa tulla seuraamaan, kun Härkälauma antaa kaikkensa kentällä!

Kuvateksti: Alkujaan pääkaupunkiseudulta kotoisin oleva Eero Kuitunen on pelannut otteluita Koskenkorvan lisäksi Keravan, Kouvolan, Haminan, Jyväskylän ja Alavuden paidoissa.

ARVO-OTTELUT

B-nuorten Itä-Länsi: 2014, 2015
1. palkittu 2015

TILASTOT
RUNKOSARJA
Ei tilastoja
PUDOTUSPELIT
Ei tilastoja

KOSSUSUPER @ INSTAGRAM