Veikkauksen logo 2017
 ruutu logo turkoosi Superpesis logo

Seuran historia

Kossun historiaKoskenkorvan Urheilijat perustettiin 24. helmikuuta vuonna 1945. Vuosikymmenten saatossa toiminnan taso on vaihdellut, mutta läpi seuran historian toiminnalle ominaisia ominaisuuksia ovat olleet positiivisuus, hyvä henki ja innokas talkootyö. Parhaimpina työnäytteinä talkootyöstä ovat vanha yleisurheilukenttä sekä nykyinen, yksi suomen ainutlaatuisimmista ja tyylikkäimmistä pesäpallostadioneista. Kilpailutoiminnassa seura on tehnyt tiivistä yhteistyötä naapuriseura Ilmajoen Kisailijoiden kanssa, kuten on myös pidetty yllä rakentavaa yhteistyöhenkeä muiden seurojen kanssa.

Nykyään Koskenkorvan Urheilijat tunnetaan parhaiten Superpesis-joukkueestaan sekä laadukkaasta juniorituotannosta pesäpallon saralla. Seurassa toimii lisäksi bingo- ja yleisurheilujaostot. Seuran puheenjohtajana toimii Markku Koskela.

Pesäpallotoiminnan historia

Koskenkorvan stadion ja urheilukenttäPesäpallotoiminta Koskenkorvan Urheilijoissa alkoi Ilmajoella silloin pääseurana toimineen IK:n varjossa. 1960- ja 1970-luvuilla KoU:n joukkueet osallistuivat vaihtelevasti maakunta- ja Suomensarjoihin. Menneinä vuosikymmeninä KoU:n kasvatteja ovat pesäpallokentillä olleet Mauri Pyhälahti, Ossi Rajala sekä Hannes Rajala.

Pesäpallon nousu kohti Superpesistä alkoi Koskenkorvalla 1980-luvun puolivälissä kun seuran miesjoukkue nousi kahtena vuotena peräkkäin sarjaporrasta ylemmäksi, ensin vuonna 1984 maakuntasarjasta Suomensarjaan ja siitä edelleen kaudeksi 1986 Ykkössarjaan.

Kaudet 1986-1987 Koskenkorva pelasi Ykkössarjassa pudoten tämän jälkeen kolmeksi kaudeksi Suomensarjaan. Kaksi sarjan kakkostilaa ja lopulta ensimmäinen sija vuonna 1990 nostivat joukkueen takaisin tuolloin jo Ykköspesikseksi kutsuttuun sarjaan.

Koskenkorvan Urheilijat pelasivat Ykköspesiksessä kaudet 1991-1998, kunnes nousu Superpesikseen tapahtui syksyllä 1998. Haapajärvi kaatui ratkaisevassa viidennessä ottelussa kotikentällä jaksoin 2-1. Muutamaa vuotta aikaisemmin KoU oli lähellä nousua, mutta Hamina voitti lopulta tiukan taistelun jälkeen Superpesispaikan.

fb icon ig icon tw icon yt icon

@KOSSUSUPER

#BULLTOWN #VAHVAYLPEYS

VAHVASTI YHTEISTYÖSSÄ