Etusivu
/images/kans.png

UUTISET JA OTTELURAPORTIT

Enemmän Kossua Ruudusta - Superpesislähetykset käynnistyvät viikonloppuna Fuengirolassa

on 19.04.2018
Enemmän Kossua Ruudusta - Superpesislähetykset käynnistyvät viikonloppuna Fuengirolassa

Superpesiksessä otetaan lämmin startti tulevaan kauteen, kun Ruudun lähetykset alkavat viikonloppuna niin naisten kuin miestenkin osalta Espanjan Fuengirolassa. Tulevana kesänä Ruudussa nähdään myös enemmän Koskenkorvan Urheilijoita, kuin koskaan aiemmin. Ennen...

 puputti joma

 

 

Viime syksynä Koskenkorvan Urheilijat julkisti tehneensä pelaajasopimuksen Petrus Puputin kanssa.

Kun ajatus uuteen seuraan liittymisestä lähti liikkeelle, oli Puputti aluksi hieman epävarma. Uuteen joukkueeseen siirtyminen on kuitenkin tuntunut hyvältä ja homma toimii.

Tuttuun seuraan ja ympäristöön jääminen olisi ollut helppo valinta. Uuteen paikkaan siirtyminen on kuitenkin ollut hyvä ja mielenkiintoinen haaste. Kaikin puolin olen tykännyt, hommat ovat toimineet kuten on sovittu. Meillä on hyvä poppoo kasassa, jonka kanssa on ollut mukava tehdä talvella hommia.

26-vuotiaalle Haapajärven Pesä-Kiilojen kasvatille Kossun runko ei ollut entuudestaan tuttu, mutta mies on päässyt hyvin joukkueeseen ja "Kossu-henkeen" sisälle.

– Tunsin oikeastaan vain Keski-Koukkarin Juuson, joka myös pelasi viime kaudella Ankkureissa.


Läpimurto Superpesikseen viime kesänä

Pesäpallokansan tietoisuuteen Puputti teki läpimurron viimeistään viime kesänä. Ankkureiden kärkenä operoinut Puputti toi sarjan viimeiselle joukkueelle 38 juoksua ja omasi koko sarjan kuudenneksi parhaan kärkilyöntiprosentin (75,47%).

Henkilökohtaisena tavoitteena kauteen lähdettäessä Puputilla on aikomus vakiinnuttaa paikka ykköskärjestä. Pelaajatilastot eivät häntä suuremmin kiinnosta.

Itse ajattelen tätä touhua joukkueen menestyksen kautta. Tietysti se, että pystyy omassa roolissaan suorittamaan hyvin, edesauttaa joukkuetta.

Tilastoja voi katsella ne, jotka niitä tykkää katsella. Kotipesästä ykköselle on vain yksi pesänväli. Sitten on vielä ne kolme muuta väliä jäljellä, mitkä pitää myös edetä päästäkseen haluttuun tulokseen. Totta kai on kuitenkin mukavaa, että onnistumisia tulee siihen aina tähdätään.

Ulkopelissä Puputti on aiemmin pelannut enimmäkseen kakkosvahtina. Harjoitusotteluissa hän on saanut kokeilla myös muita rooleja. Mitään “lempipaikkaa” Puputilla ei ole.

Polttolinjassa olen ihan tykännyt pelata, mutta ei sillä nyt niin suurta merkitystä ole. Tarvittaessa voi heittää ihan mihin vaan.

Puputti tuo positiivista energiaa joúkkueeseen

Puputti on asunut viimeiset kaksi vuotta Seinäjoella. Tänä vuonna talviharjoittelu on ollut hänelle huomattavasti helpompaa, sillä KoU on treenannut paljon Seinäjoki Areenassa. Treenimatkat ovat pysyneet lyhyinä.

En ole talvikaudella päässyt ennen treenaamaan joukkueen kanssa näin paljoa. Toissa kaudella Ankkureissa pelatessani asuin talven vielä Jyväskylässä ja olin täysin “reissupelaaja”. Ja vaikka viime kaudella Seinäjoella asuinkin, pääsin arkisin vain kerran viikossa harjoittelemaan joukkueen kanssa Alajärvellä.

Parin viikon takaisessa harjoituskauden yhteenvedossa pelinjohtaja Tomi Niskanen vakuutteli Puputin vastanneen odotuksiin kaikin puolin. Niskanen kehui muun muassa, kuinka Puputista paistaa läpi halu kehittyä urheilijana. Puputtia pelinjohtajan kehut lämmittävät.

Tästä on ollut hyvä lähteä alkaneeseen kauteen. Ehkä se oma tekeminen on sitäkin kautta tullut, kun on systemaattisesti toimittu koko talvi. Siinä on tietyllä tapaa urheilijan helppo olla.
Valmennukselta olen saanut paljon hyviä vinkkejä sekä fysiikka- että pelipuolelle.

Niskanen painotti myös Puputin tuoneen persoonallaan valtavan määrän positiivista energiaa juokkueeseen. Puputilla ole kuitenkaan ole selkeää näkemystä, mistä positiivisuus kumpuaa.

En tiedä mistä se on peräisin, ehkä jostain äidin maidosta.

Hetken hiljaisuuden jälkeen Puputti kuitenkin vakavoituu pohtimaan asiaa syvällisemmin.

Kyllä se on kuitenkin niin, että peli on kaikkein mukavinta ja siksi tätä hommaa tehdään.  Eli pitää pyrkiä siihen, että viimeistään kun on pelipuku päällä, on myös suu hymyssä.  Silloin tulee yleensä hyvä.


 PUPUTTI PETRUS

Petrus Puputti
28. tammikuuta 1991, Haapajärvi
Kasvattajaseura: Haapajärven Pesä-Kiilat
Muut seurat:

Sotkamon Jymy, Suomensarja, 2008
Haapajärven Pesä-Kiilat, Ykköspesis, 2009-2011
Oulun Lippo Pesis, Ykköspesis, 2012-2014
Alajärven Ankkurit, Superpesis, 2015-2016

Vuoden tulokas 2015

Kummiyritys:
pym epop


Seuraava kotiottelu: 
Koskenkorvan Urheilijat vs. Pattijoen Urheilijat
Su 14.5.2017 klo 15.00
Sähkökoje Areena

KOSSUSUPER @ INSTAGRAM

ruutu logo turkoosiVIDEOT