Kauppinen Otto
/images/02_KUVITUSKUVAT/ylpeys18.jpg

Kauppinen card2020

PERUSTIEDOT 
 Nimi Otto Kauppinen
 Syntymäaika ja -paikka 20.5.1999
 Pelipaikka Kärkietenijä / 1-vahti
 Sopimus 2020
 Kasvattajaseura Halsuan Toivo
 ESITTELY

Halsuan toivo Koskenkorvalle

Otto Kauppinen iskee nyt kolmatta vuottaan Kossun härkäpaidassa. Tässä kuussa 21-vuotta täyttävä nuori härkälupaus on alunperin kotoisin Halsualta. Tämä selittääkin miehen palavan innon pesäpalloon.

– Halsualla ei hirveästi muuta harrasteta. Tietysti myös kaikki kaverit ja isoveli harrastivat, niin ajattelin, että miksi en minäkin, viiden vuoden iässä pesäpallon aloittanut Kauppinen avaa uransa alkua.

Juniorivuosina Kauppinen pelasi lähes vuorovuosin joko Halsuan Toivon tai Vimpelin Vedon riveissä. Lisäksi mies on pelannut Veteli Pesiksen ja Kankaanpään Mailan paidoissa.

– Vimpelissä ja Halsualla joukkue oli juniorivuosina käytännössä sama, mutta vaihtelimme seuraa, jonka alaisuudessa pelasimme.

Parhaat muistot Kauppisen tähänastiselta uralta sijoittuvat pitkälti kesälle 2017.

– Voitimme silloin Halsuan joukkueella B-poikien SM-kultaa ja pääsin vielä samana kesänä Itä-Länteenkin. Se kesä oli aika hyvä. Sen jälkeen tulinkin Korvalle (2018).

Superpesikseen nouseminen on monille pelaajille vain unelma, joten Kauppinen antaa oman arvonsa myös Koskenkorvan Urheilijoille.

– Toivolan Juho minut jostain huomasi ja otti puheeksi joukkueen johdolle. Olivat kai joitain pelejänikin käyneet katsomassa. Totesivat sitte, että otetaan tuo! hän kertoo.

Nopeajalkainen kärki

Ulkopelissä Kauppinen toimii ykkösvahtina. Sisäpelissä miehen rooli taas on kärkietenijä.

Joukkuetoveri Jesse Rantamäki pyysi kysymään Kauppiselta: ”Mistä tämän järkyttävä lyöntivoima oikein kumpuaa?”

– Siinähän on vain geenit siunaantuneet kohdalleen. Penkkipunnerrus ja järkyttävän iso ylävartalo sen takana ovat! Kauppinen vitsailee tapansa mukaan.

Kossun joukkue on miehen mukaan kehittynyt kovasti. Härkälaumassa kaikki uskaltavat myös olla omia itsejään. Joukkueesta on muodostunut ”yhtenäinen nippu”.

– Uskaltaisin sanoa, että tasomme tulee olemaan parempi kuin kahtena edellisenä kesänä yhteensä. Hyvä meininki ja tekeminen koko porukan kesken. Meillä on kyllä laadukas joukkue.

Unelmana fysioterapeutin ammatti

Nykyään Seinäjoella asuvan Kauppinen työskentelee vielä tämän kevään yläkoululla henkilökohtaisena avustajana. Pian edessä olisivat myös pääsykokeet, koska mies haki opiskelemaan fysioterapeutiksi. Muita vaihtoehtoja ovat sairaan- tai ensihoitajan ammatit.

Vapaa-aika kuluu pitkälti samoin kuin lähes kaikilla muillakin joukkuelaisilla,eli frisbeegolfin parissa.

– Kyllä se on tempaissut mukaansa todella kovasti. Se kerää myös mukavasti pesäpalloilijoita yli joukkuerajojen heittelemään.

Kauppisella on myös omat tekemisvinkkinsä korona-ajalle.

– Kyllä nyt kannattaa lähteä tuonne ulkoilemaan. Ihan, vaikka lyödä vaan napit korville ja mennä kävelemään. Nyt kannattaa panostaa vähän itseensä. Levätä ja tehdä asioita, jotka ajan puutteen takia jäisivät muuten tekemättä normaalioloissa. Se voi olla, mitä tahansa, mistä itse tykkää.

Lopuksi Kauppinen kertoo terveisensä Kossun faneille:

– Jos se kausi vielä tänä vuonna aloitetaan, niin mökki niin täyteen kuin tulla saa. Paljon vain sitä kuuluisaa mökää pönttöön katsomoissa!

 

KOSSUSUPER @ INSTAGRAM