Jakobsson Anttoni
/images/02_KUVITUSKUVAT/ylpeys18.jpg


Jakobsson card2020

PERUSTIEDOT 
 Nimi Anttoni Jakobsson
 Syntymäaika ja -paikka 16.4.1998, Vaasa 
 Pelipaikka Vaihtaja / 2-Polttaja
 Sopimus 2020
 Kasvattajaseura Vaasan Maila Juniorit
 ESITTELY

Vaasan kasvatti

Anttoni Jakobsson, 22, on Vaasan Mailan kasvatti, joka aloitti pesäpallouransa jo kolmen vuoden iässä. Tarina on sikäli perinteinen, että pesäpallon pariin miehen johdatti isoveli.

– Hän aloitti noin vuosi minua aikaisemmin, joten siinä perässä sitten mentiin.

Mies on ehtinyt uransa aikana edustaa useita eri joukkueita ja Suomenmestaruuksiakin on taskussa juniorivuosilta. Vaasan Mailan junioriajoilta parhaiten mieleen ovat jääneet E-poikien Suomenmestaruus ja kentän parhaan titteli samaisen sarjan Itä-Lännessä. Kaudelle 2013 Jakobsson siirtyi Vähäkyrön Viestin paitaan, ja mies sai haaviinsa C-poikien Suomenmestaruuden ja toisen Itä-Länsi-ottelun kentän parhaan palkinnon. Vuonna 2014 Jakobssonin palkintokaappi täyttyi taas yhdellä kultamitalilla, kun Kossun B-pojat voittivat Suomenmestaruuden. Kaudella 2015 kaappiin kertyi vielä yksi hopeamitali, tällä kertaa Vähäkyrön Viestin B-poikien riveissä.

– Pelasin Vähässökyrössä Suomensarjaa kaudet 2013-2015 ja sitten Ykköspesistä Jalasjärven Jalaksessa kaudella 2016. Superpesis-debyyttini Koskenkorvalla oli samana kesänä.

Vaikka edellä mainitut meriitit ovat muistojen lisäksi myös hienoja saavutuksia, nostaa Jakobsson kuitenkin korkeimpaan arvoon Imatran Itä-länsi-ottelun vuodelta 2017.

– Minut valittiin silloin A-poikien kentän parhaaksi. Pelasin kaksi vuotta vanhempien kanssa. Se oli aika hienoa, pelkästään A-pojissa 4 Itä-Länsi-edustusta omaava mies muistelee.

Vahvuudet räpylässä

Ulkopelissä Jakobsson toimii kakkospolttajana. Sisäpelissä rooli on kakkoskäden vaihtaja.

– Kyllä omat vahvuuteni ovat pitkälti räpyläkädessä, mies analysoi.

Osittain uudistuneeseen joukkueeseen Jakobsson on todella tyytyväinen.

– Kyllä minä olen tykännyt joukkueesta. Nyt on tullut uusi valmentaja, joka on tuonut uutta potkua koko joukkueeseen. Kovia pelimiehiäkin meiltä lähti Tuohisaari ja Toivola, mutta saatiin yhtälailla sitten takaisin uusien miesten muodossa.

Joukkueen pärjäämisestä tulevalla kaudella Jakobsson on varma. Joukkue on kehittynyt paljon viime kaudesta, ja uskon, että me päästään vähintään pudotuspeleihin, mies päättää.

Tuleva fysioterapeutti

Nykyään Seinäjoella tyttöystävän kanssa asuva Jakobsson on joukkuetoveri Kauppisen tapaan hakenut opiskelemaan fysioterapiaa kevään yhteishaussa. Ennestään miehellä on taskussa jo sähköasentajan ammattitutkinto. Vapaa-ajan Jakobsson kuluttaa samaan tapaan kuin pitkälti koko Kossun joukkue, frisbeegolfin parissa. Myös pelikonsolilla tulee jonkin verran pelattua.

– Menkää ulos liikkumaan. Nyt niin kuin muulloinkin kannattaa ihmeessä tehdä muutakin kuin olla vain ruudun ääressä, Jakobsson heittää korona-ajan tekemisvinkiksi.

Lopuksi mies kertoo vielä terveisensä Kossun fanikunnalle:

– Jos ja kun pelit alkavat, niin katsomoihin vain. Uudistunutta Kossua kannattaa tulla katsomaan!

Kuvateksti: Vaasan Mailan kasvatilla on takana jo useita Itä-Länsi-otteluita sekä juniorien Suomenmestaruuksia

ARVO-OTTELUT

A-nuorten Itä-Länsi: 2016, 2017

B-nuorten Itä-Länsi: 2015

KOSSUSUPER @ INSTAGRAM