Anttila Miika
/images/02_KUVITUSKUVAT/ylpeys18.jpg

Anttila card2020

PERUSTIEDOT 
 Nimi Miika Anttila
 Syntymäaika ja -paikka  19.12.1994 Kankaanpää
 Pelipaikka Jokerilyöjä
 Sopimus 2020
 Kasvattajaseura Kankaanpään Maila
 ESITTELY

Julkaistu aiemmin Ilmajoki-lehdessä.

Kankaanpäästä lähtöisin oleva Miika Anttila siirtyi niin ikää Koskenkorvan Urheilijoiden rosteriin viime syksynä. Seinäjoen JymyJusseissa viimeiset viisi vuotta pelannut Anttila asuu avopuolisonsa kanssa Hyllykalliolla. Kotitaloutta ilahduttaa myös liki kolmevuotias koira, nimeltä Leo.

– Puolitoista vuotta sitten muutin vakituisesti Seinäjoelle, kun sitä ennen vietin siellä vain pesiskesät, 25-vuotias Anttila täsmentää.

Pesäpallon mies kertoo aloittaneensa noin viisivuotiaana. Muistikuvat tuosta ajasta ovat luonnollisesti hatarat, mutta pesäpallon pariin hän hakeutui joko kaverien mukana tai ihan vain kiinnostuksesta lajiin.

Anttilan pesisvuodet jatkuivat kasvattiseura Kankaanpäässä aina C-ikäiseen asti, minkä jälkeen hän suuntasi neljäksi vuodeksi Ulvilan Pesä-Veikkoihin. Noista vuosista kaksi jälkimmäistä mies pelasi seuran Ykkössarjan joukkueessa. Sen jälkeen oli edessä paluu Kankaanpäähän, kun kasvattiseurasta tarjoutui mahdollisuus nousta pelaamaan Superpesistä. Kahden vuoden jälkeen suuntana oli Seinäjoki.

– Parhaiten mieleen on jäänyt ensimmäinen kausi Seinäjoella vuonna 2015. Saimme katkeransuloista pronssia A-pojissa, kun kasvatusseurani Kankaanpää voitti kultaa. Sinä vuonna omat pelit menivät erityisen hyvin. Minut valittiin jopa vuoden poikapelaajaksi.

Joukkueesta huippufiilis

Anttilan pelirooli painottuu sisäpeliin, sillä hän on jokerilyöjä.

– Tavoitteenani on olla sellainen multijokeri. Lähinnä siis vaihtaminen ja eritoten kotiuttaminen ovat minun heiniäni. Annan vähän tukea Wahlstenille lyöntipuolella.

Omaksi vahvuudekseen mies nostaa ratkaisupaikat.

– Niitä, kun tulee pelissä eteen, niin tietynlainen nälkä minulle nousee. Aina silloin tällöin sitä onnistuukin erinomaisesti.

Uudesta joukkueestaan Anttilalla on erityisen hyvä fiilis.

– Tuntuu kuin olisin pelannut jo useamman vuoden näiden jätkien kanssa. He ottivat kyllä minut hyvin vastaan. Puolet joukkueesta oli toki minulle tuttuja jo junnuajoilta, kun ollaan pelattu vastakkain.

Erikseen mies haluaa mainita päävalmentaja Mikko Vainionpään.

– Meillä on erityisen hyvä suhde. Mikko kuitenkin valmensi minua lähes viisi vuotta Seinäjoella. Tunnen Mikon todella hyvin. Hän oli yksi tekijä, miksi tulin juuri Kossuun.

Anttila kertoo myös, että hänestä ja Kossun ykköstykistä, Patrik Wahlstenista, on muodostunut oikea taistelupari.

– Kyllä hattua täytyy Patelle nostaa, mies jaksaa tehdä talvet äärettömän kovaa duunia. Hän on saanut tsempattua myös meikäläistä. Motivaatio on minullakin säilynyt hyvin. Melkein 90 prosenttia treenistä ollaan talvikaudella tehty yhdessä. Meillä on hyvä ”boogie” päällä.

Anttilan mukaan nuorella joukkueella on potentiaalia päästä ”vaikka ja mihin”. Joukkueessa on nopeutta ja taitoa. Myös peliälyä löytyy.

– Minulla on ainakin suuri usko, että kunhan vain palikat saadaan natsaamaan, niin joukkue menestyy.

Kaikki peliin

Viime keväänä Anttila valmistui Satakunnan ammattikorkeakoulusta tieto- ja viestintätekniikan insinööriksi. Viime syksyyn saakka mies työskenteli kuitenkin eräässä metallialan yrityksessä. Nyt hän on päättänyt panostaa pesäpalloon kokopäiväisesti.

– Nyt olisi tarkoitus ainakin ensi syksyyn saakka tehdä pelkästään pesäpalloa. Pari edellistä kauttani eivät ole mielestäni olleet niin hyviä, joten nyt olen päätänyt antaa kaikkeni pesäpallolle, niin ei tarvitse sitten jossitella. Jossain vaiheessa haen sitten oman alani töihin, mutta nyt keskityn täysillä tähän.

Koronavirusepidemia on jo estänyt joukkueelta lajiharjoittelun sisätiloissa. Myös kuntosalit alkavat mennä kiinni.

– Yhteistreenit ollaan lopetettu ohjeiden mukaisesti. Pihalyöntikausi ollaan kuitenkin korkattu. Paten kanssa ollaan käyty jo kokeilemassa, kuinka lyönti kulkee ulkona. Fysiikkatreenissä täytyy varmaan ruveta käyttämään mielikuvitusta, kun nuo kuntosalit ovat kiinni. Vähän, kun on asennetta, pystyy asiat tekemään pihalla ihan hyvin, Anttila aprikoi.

Kossun faneille miehellä on selkeä viesti.

– Niin vanhat ikikannattajat kuin uudetkin penkinkuluttajat, antakaa nyt kaikki tuki oman kylän seuralle, että saadaan jatkossakin Superpesistä Koskenkorvalla. Jos ja kun kesällä pelataan, odotan katsomoihin paljon pöhinää!

 

KOSSUSUPER @ INSTAGRAM